Παρέα 6 αντρών μας είπαν ότι επειδή δεν πεινάνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες… όταν τελείωσαν ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε 6 τεμάχια…

Ήρθε την Τετάρτη τη νύχτα στην οικογενειακή μας ταβέρνα, μια παρέα 6 αντρών. Μάς ρώτησαν αν έχουμε μεζέ, απαντήσαμε καταφατικά και μας είπαν ότι επειδή δεν πεινούνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες. Εμείς δεν έχουμε θέμα με τέτοια ζητήματα, όπως άλλοι συνάδελφοι και προσφέραμε 4 μεζέδες στην παρέα που “δεν πεινούσε πολύ”.

Όταν τελείωσαν, πήγε ο πατέρας μου να τους ρωτήσει πώς ήταν και η απάντηση που πήρε ήταν: Κύριε ……. μου, μπράβο σας. Εξαιρετικά όλα, αλλά “εμυρίζαν λλιαρκές” *. Ο πατέρας μου απάντησε πολύ ευγενικά, λέγοντάς τους ότι μάλλον τους φάνηκαν λίγα επειδή ήταν 6 άτομα και ζήτησαν μεζεδες για 4 άτομα.

Ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο π.χ σιεφταλιές, κεφτέδες, λουκάνικο, χαλούμι κτλ έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε έξι τεμάχια, όπως κάνει και η τάδε ταβέρνα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Δεν άντεξε ο πατέρας μου και τους είπε το αυτονόητο.

“Την άλλη φορά να πάτε στον ….. να παραγγείλετε 4 μεζέδες, να πληρώσετε για 4 μεζέδες και να απαιτήσετε να σας φέρνει για 6 άτομα τα ατομικά μεζεδάκια”. Ε’ άμα πια! Νομίσατε είμαστε φιλανθρωπικοί οργανισμοί; Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε και προσωπικό να πληρώσουμε.

*εμυρίζαν λλιαρκές = ήταν λίγη η ποσότητα

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts