Πατήσαμε με το δεξί στο Sauvàge, το εντυπωσιακό, νέας γενεάς wine bar της πρωτεύουσας

Εδώ και μήνες οι μάστορες το φτιάχνανε, οι interior designers το διακοσμούσαν αριστοτεχνικά, μα και οι σεφ ολοκλήρωναν το δικό τους κομμάτι. Ο βραβευμένος sommelier, Ανδρέας Κυπριανού (Vino Hospitality Group) δομούσε την απίστευτα value for money οινοκάρτα του, με πρωταγωνιστές δυο εκατοντάδες ενδιαφέρουσες ετικέτες, που δεν βρίσκεις εύκολα άλλου, όμορφα συγκροτημένη για να ταιριάζει με όλα τα μοιρασιάρικα πιατάκια του μενού.

Στο καθημερινό οινικό by the glass, οπλοστάσιο λάμπουν με την παρουσία τους 50 ετικέτες που εναλλάσονται συχνά, έτσι ώστε να έχεις την ευκαρία να δοκιμάζεις με τους εταίρους οινολάτρεις φίλους σου, διαφορετικά blends, ποικιλίες, χώρες, οξύτητες και όχι μόνο σε κάθε σου επίσκεψη.

Σε καθημερινή βάση επίσης προσφέρονται ειδικές τιμές στις ώρες Happy Hour από τις 17.00 μέχρι τις 20.00, με κρασιά στο ποτήρι να ξεκινούν από τα €3.50, ενώ το μπαρ θα έχει την τιμητική του με κοκτέιλ δομημένα με βερμούτ, αμάρο και άλλα απεριτίφ βασισμένα στο σταφύλι.

Ο χώρος, πανέμορφος, μυρίζει πανταχόθεν φρεσκαδούρα και εντυπωσιάζει μονοκοπανιά με το έγχρωμό του bar, την χαλαρή, μα συνάμα την avant garde παριζιάνική του αύρα, αλλά και την μοναδική, αισθητική του ταυτότητα.

Το τραπέζι μας στην ευρύχωρη, με κάθε σημασία της λέξης βεράντα επί της λεωφόρου Στασάνδρου, δεν άργησε να ομορφύνει πιότερο με το Noble Pisco cocktail, αφράτη μπαγκέτα και όμορφες κανατίτσες με νερό, που σημείωσε ότι στο Sauvàge, δεν χρεώνεται.

Καλή αρχή με αμύγδαλα αρωματισμένα με πιπέρι καγιέν, θυμάρι και κάρι, αλλά και ελιές με δεντρολίβανο και διακριτικό σκόρδο. Οι χούμοι με kimtchi, παρέα με συνοδευτικά ψωμάκια με βότανα, είναι το απόλυτο ορεκτικό, όπως είναι και οι κριτσανιστές, λεπτοκομμένες κάθετα, πράσινες μπανάνες Plantain, έτοιμες να τις βουτήξεις κι εσύ σε tequila guacamole, που σε ενημερώνω ότι είναι από τις αρτιότερες που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό.

Ο Ανδρέας, επί τω έργω, να μας παντρεύει τα μικρά μας γαστρονομικά πιάτα με by the glass οίνους βιοδυναμικής καλλιέργιας, αλλά και βιολογικά, με skin contact ή artisanal από μικρούς παραγωγούς, με χαμηλές εως μηδενικές παρεμβάσεις (natural wines), καθώς επίσης και οίνους από εκλεκτά οινοποιεία με έμφαση στην βιωσιμότητα ή κρασιά με χαμηλό και μηδενικό αλκοολικό βαθμό.

Τις κροκέτες μανιταριών με παλαιωμένο τυρί mimolette και τρούφα, οπωσδήποτε πρέπει να τις δοκιμάσεις, αλλά και επιβάλλεται να πεις το “ναι” στα αυθεντικότατα tacos με γαρίδες και πιπέρια rocotto.

Ναι, η μουσική είναι ψαγμένη, ανεβαστική και διαφορετική από αλλού, συνεπαίρνοντάς σε διεθνώς όπως την κάρτα του μαγαζιού, που άμα θες σε παίρνει και σε Ιταλία μεριά, με την βαμμένη με ενεργό άνθρακα βάση pinsa (σαν πίτσα) νοτισμένη με σπιανάτα πικάντε σαλάμι, salsa verde και πιστάτσιο.

Το “hot dog” με χταπόδι και τσορίθο, δεν ξεχνιέται, μα αξιομνημόνευτο εξίσου είναι και το φαγκρί με passion fruit ή το θεϊκό σε υφές, γουρουνόπουλο με “γάλα του τίγρη”, αβοκάντο και γλυκοπατάτα.

Αφήσαμε για την επόμενή μας επίσκεψη την γευστική δοκιμή των άλλων τόσων προτάσεων σε διεθνή, δημιουργικά πιατάκια και επιδόρπια, αλλά και τη δοκιμή άλλων τόσων επιλογών σε by the glass οίνους και signature cocktails.

Μια δυναμική άφιξη στην πρωτεύουσα, με value for money φιλοσοφία, χαλαρή διάθεση και αψεγάδιαστη οινογαστρονομική προσέγγιση που σαφώς και σου σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Οδός/Address: Mpoumpoulinas 15, Nicosia, Cyprus

Τηλέφωνο/Phone: +357 22 664444

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts