Πόσα “si” θα πεις κι εσύ στο γευστικότατο brunch του βραβευμένου Pinolo;

Το μόνο σίγουρο, μόλις πάρεις την κάρτα του, είναι ότι θα πεις κι εσύ πολλά! 
 
Si, πρώτα γιατί η αναβαθμισμένη, με τα όλα της, Λεωφόρος Μακαρίου είναι τώρα, με τις γιορτές, στις ομορφιές της. Πανέμορφο και το ζεστό, γουστόζικο Pinolo, ζεστοί, φιλόξενοι και οι άνθρωποί του, που η φιλική εξυπηρέτηση και ο επαγγελματισμός που τους διακατέχει, είναι στο πετσί τους και θα το καταλάβεις από το πρώτο καλημέρα.
 
“Buongiorno” πολλά ανταλλάξαμε κι εμείς με την πρόσχαρη ομάδα του Pinolo, ένα Σάββατο πρωί, ξεκινώντας με τα φρέντο, τα καπουτσίνο και τους χυμούς μας και, αφού πήραμε άφθονα οσφραντικά και οπτικά ερεθίσματα από τον περίοπτο φούρνο της ανοιχτής κουζίνας, δώσαμε τις παραγγελιές μας.
 
Η κάρτα του brunch, ολοκληρωμένη και περιεκτική όσο πρέπει, σου ανοίγει την όρεξη με σπιτικότατες φοκάτσιες, αυγοδημιουργίες και πολύωρης ωρίμανσης πίτσες, ενώ για τους γλυκατζήδες τα δεδομένα είναι με το μέρος τους, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροποίητα Cinnamon Buns και δημιουργικά μους γιαουρτιού.
 
Καλή αρχή με Focaccia Caprese σε μορφή αμφίψωμου, προικισμένη με μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο βασιλικού για βράβευση, και τη λατρεμένη ομόλογή της, Focaccia Mortadella, με κρεμώδη μπουράτα, μορταδέλα και καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης.
 
 
 
Τα Eggs Benedict σου, θα τα βρεις αναπαυμένα στη Florentine έκδοσή τους, πάνω σε φρυγανισμένη φοκάτσια, μαζί με σπανάκι, σάλτσα hollandaise και συνοδευτική σαλάτα, ενώ στην Pancetta Mushroom πρόταση των σεφ, τα αυγά ποσέ γίνονται ένα με ζουμερά μανιτάρια και πανσέτα.
 
 
 
Δε θες εμένα να σου ξαναπώ ότι στο Pinolo θα φας μια από τις αρτιότερες ιταλικές, με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, πίτσες του νησιού, μα οφείλω να σου εκθειάσω τις δύο δημιουργίες για τη λίστα του brunch που μας έχουν πραγματικά κατενθουσιάσει.
 
 
Ο λόγος για την Avocado Egg, που παινεύεται και για τη σάλτσα ντομάτας της, η οποία υποδέχεται απάνω της αυθεντική μοτσαρέλα, αβοκάντο, τηγανητό αυγό και φρέσκο βασιλικό, αλλά και για την πληθωρική σε γεύσεις Carbonara pizza με μπουράτα, μοτσαρέλα, πανσέτα και σάλτσα hollandaise.
 
 
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το Mascarpone Mousse με γιαούρτι, νότες από πορτοκαλόπιτα και καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού, μα το ίδιο δήλωσαν οι φίλοι των Berries, με το δροσερό μους από γιαούρτι και μασκαρπόνε, μούρα εποχής, φράουλες και σιρόπι μούρων.
 
 
 
Το grand finale ήταν τελικά πολύ grand· η κανέλα του τρύπησε διακριτικά τη μύτη μας πριν αυτό φτάσει κοντά μας και αφορά τα χειροποίητα, a la minute φτιαγμένα Cinnamon Buns λευκής σοκολάτας ή με πραλίνα από πιστάτσιο Αιγίνης, που και τα δύο τους έχουν κερδίσει μια θέση στη λίστα των favorite γλυκών της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
 
 
 
Σημείωσε ότι, με βάση την ποιότητα όλων ανεξαιρέτως των μεταβλητών αξιολόγησης, η κάρτα κρίνεται ως απίστευτα value for money, κάτι που σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους πολύ.
 
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 9, Κτήριο Σεβέρη, Λευκωσία
22 570750
 
*Brunch
Σάββατο και Κυριακή
09:30–13:30

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εμπειρία αστέρων στο Sky7. Όλα όσα ζήσαμε στο υπέρλαμπρο δείπνο του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin chef Vitor Matos (Greek & English)

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί,  υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου