
Χταποδάκι στιφάδο να φτιάξεις κι εσύ σήμερα, γιατί σου ‘χουμε μια συνταγή δοκιμασμένη, μα πάνω απ’ όλα γευστική, που θα γλύφεις και τα δάκτυλά σου. Αν σου ‘χουν πέσει όμως πολλές δουλειές, βουρ για το Tony’s Kitchen στην Αγλαντζιά, για να το βρεις έτοιμο εκεί, φτιαγμένο από τον ιδιοκτήτη και σεφ και ιδιοκτήτη της ψησταριάς των παραδοσιακών γεύσεων, Αντώνη Κυριάκου.

Υλικά
Χταπόδι 2 κιλά
Ελαιόλαδο 100γρ.
Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 600γρ
Σκόρδο (ψιλοκομμένο) 5γρ.
Ξίδι άσπρο 110 ml
Κρασί κόκκινο 250γρ.
Σάλτσα ντομάτας 200 ml
Δάφνη 2 φύλλα
Κανέλλα ξυλάκι 3γρ
Νερό 1 λίτρο
Αλάτι 5γρ.
Εκτέλεση
• Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια μικρά και το πλένουμε σχολαστικά.
• Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το ξίδι, το κρασί, τη δάφνη, τη κανέλλα και τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύουμε πάλι.
• Στο τέλος προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ψηθεί.
• Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει και καεί.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΣΕΦ/ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
TONYS KITCHEN CY

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
