(Article in Greek & English)
Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Anassa, Sebastian Wurst, μιλά στο Fine & Dine και στον Nick Andrew για το εμβληματικό ξενοδοχείο της Πόλης Χρυσοχούς, για την καθημερινότητα στο ξενοδοχείο, την υψηλή γαστρονομία, αλλά και για τις προκλήσεις που υπάρχουν στην περιοχή.
Sebastian, εδώ και μια οχταετία κατέχεις τη θέση του Γενικού Διευθυντή ενός εμβληματικού ξενοδοχείου. Του Anassa. Πώς νιώθεις;
Σαν στο σπίτι μου. Αν είσαι ξενοδόχος, ο χώρος εργασίας σου γίνεται ένα δεύτερο σπίτι. Περνάς πολλές ώρες με την ομάδα σου και τους επισκέπτες σου και πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Δεν πρόκειται για μια δουλειά 9.00 -17.00. Έτσι, είμαι πραγματικά χαρούμενος που έρχομαι στο Anassa κάθε μέρα.
Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα για εσένα στο ξενοδοχείο;
Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Κάθε μέρα είναι διαφορετική βάσει πολλών παραγόντων, όπως οι επισκέπτες σου, τα μέλη του προσωπικού, ο καιρός κλπ. Αυτό ακριβώς μου αρέσει – κάθε μέρα φέρνει νέες εμπειρίες.
Γαστρονομία και Anassa. Anassa και γαστρονομία. Μια σχέση που αναπτύχθηκε εδώ και 25 χρόνια. Τι προϋποθέτει για να υπάρχει σε ένα ξενοδοχείο τόσο υψηλή ποιότητα στον χώρο της εστίασης;
Μια ενθουσιώδης ομάδα από chefs, αφοσιωμένο προσωπικό, τα καλύτερα υλικά, με όλους να μην ικανοποιούνται με τα τρέχοντα δεδομένα. Πρέπει επίσης να παρατηρούν τις τάσεις και τις αλλαγές στις προτιμήσεις των επισκεπτών για να παραμείνουν σε ψηλά επίπεδα, χωρίς να ακολουθούν απαραίτητα διάφορα trends.
Το Anassa είναι μέλος το Leading Hotels of the World. Εξήγησε μας λίγο τι είναι ακριβώς αυτό και τι προϋποθέτει για να είναι ένα ξενοδοχείο μέλος των Leading Hotels of the World;
Το “The Leading Hotels of the World” είναι μια οργάνωση ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Το LHW τα ενώνει ως μια ομάδα και τα αντιπροσωπεύει παγκοσμίως. Η καρδιά αυτού είναι η συνεργασία και ένα υψηλό σύνολο προτύπων εξυπηρέτησης τα οποία παρακολουθούνται συνεχώς.
Τόσο η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, όσο και ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ χαμηλής πληρότητας κατά τους χειμερινούς μήνες. Τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να απαμβλυνθεί;
Ο τρόπος προς τα εμπρός θα ήταν να επικεντρωθούμε σε εναλλακτικές δραστηριότητες που δεν εξαρτώνται από τον ήλιο και την παραλία, αλλά αυτό δεν μπορεί να λυθεί από έναν μόνο επιχειρηματία. Οι κοινότητες πρέπει να εργαστούν από κοινού γι’ αυτό, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω ακόμη να συμβαίνει.
Ο αυτοκινητόδρομος Πάφου προς Πόλη Χρυσοχούς, ήταν κάτι που όλοι στην περιοχή κυνηγούσαν εδώ και χρόνια. Κάτι που ξεκίνησε ήδη να παίρνει σάρκα και οστά. Πώς πιστεύεις θα ωφελήσει κατά την αποπεράτωσή του;
Είμαι αισιόδοξος, με επιφύλαξη για αυτό, καθώς πιστεύω ότι οι προσδοκίες δεν είναι απαραίτητα ρεαλιστικές. Κι αυτό, γιατί ο αυτοκινητόδρομος μπορεί από τη μια να ευκολύνει την πρόσβαση, αλλά από την άλλη μπορεί επίσης να προωθήσει μια ανάπτυξη μεγαλύτερης κλίμακας στην περιοχή, πράγμα που δεν είναι απαραίτητα επιθυμητό, καθώς η ηρεμία του απομονωμένου τοπίου στην περιοχή, είναι χαρακτηριστική και είναι αυτό που καθιστά το τμήμα αυτό του νησιού μοναδικό.
Στο Anassa συμβαίνει κάτι το πολύ όμορφο όσο αφορά τους ανθρώπους του, είτε μιλάμε για το προσωπικό, είτε για τους πελάτες. Πολλά άτομα από το προσωπικό, βρίσκονται κοντά σας ανελλιπώς από την πρώτη μέρα και πάρα πολλοί πελάτες σας, είναι επαναλαμβανόμενοι, σχεδόν κάθε χρόνο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
To μυστικό είναι να φροντίζεις τους ανθρώπους και να αντιμετωπίζεις τον κάθε ένα με σεβασμό. Η έμφασή μας είναι μια γνήσια προσέγγιση που δεν είναι μελετημένη ή την επιλέξαμε. Θέλουμε τα μέλη της ομάδας μας να επιθυμούν να εργαστούν εδώ και όχι να πρέπει να εργαστούν εδώ. Αυτό αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που προσεγγίζουν τους επισκέπτες, οι οποίοι το εκτιμούν, ειδικά σε μια περίοδο όπου η πραγματική ανθρώπινη αλληλεπίδραση, είναι σπάνια.
(ENGLISH TEXT)
Interview with the General Manager of Anassa Hotel, Sebastian Wurst
The General Manager of Anassa Hotel, Sebastian Wurst, speaks to Fine & Dine and Nick Andrew about the iconic hotel in Polis Chrysochous, the daily life at the hotel, fine dining, and the specifics of the area.
Sebastian, you have held the position of General Manager of the iconic hotel, Anassa, for eight years now. How do you feel?
At home. If you are a hotelier your place of work becomes a second home. You spend many hours with your team and your guests and need to love what you do. This is not a 9-5 job. So I am genuinely happy to come to Anassa every day.
What is a typical day like for you at the hotel?
You never know what awaits you. Every day is different based on many factors such as your guests, staff members, the weather etc. It’s what I like-every day brings new experiences.
Gastronomy and Anassa. Anassa and gastronomy. A relationship that has developed over 25 years. What is required for a hotel to maintain such high-quality dining?
A motivated culinary team, dedicated staff, the best ingredients and never being satisfied with the status quo. You also have to observe trends and changes in guests’ preferences to stay relevant without being trendy.
Anassa is a member of Leading Hotels of the World. Please explain what this is exactly and what it takes for a hotel to become a member of Leading Hotels of the World.
The Leading Hotels of the World is a membership organization of independent hotels across the world. LHW brings them together as a group and represents them globally. The core of this is collaboration and a high set of service standards which are monitored continuously.
Both the Polis Chrysochous area, Protaras and Ayia Napa face the issue of very low occupancy during the winter months. What can be done to alleviate this problem?
The way forward would be to focus on alternative activities that don’t rely on sun and beach but this cannot be solved by one business alone. Communities need to work on this together which unfortunately I don’t see happening yet.
The Pafos to Polis Chrysochous highway was something that everyone in the region had been pursuing for years. Something that has already begun. How do you believe it will benefit the area upon completion?
I am cautiously optimistic about this as I think expectations are not necessarily realistic. While the highway is a convenience it also may encourage larger scale development in the area which is not necessarily desirable as the secluded character is what makes this part of the island unique.
Something very special is happening at Anassa when it comes to its people, whether it’s the staff or the guests. Many of your staff members have been with you since day one, and many of your guests are repeater visitors, almost every year. What is the secret to your success?
It’s caring about people and treating everyone with respect. Our emphasis is a genuine approach that is not studied or rehearsed. We want our team members to want to work here and not have to work here. This reflects on how they approach the guests who appreciate this during times where real human interaction is scarce.
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα