Συνταγή για άπαιχτη σούπα σελινόριζας από τον σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά

Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς του εστιατορίου Sentio στη Λευκωσία, μάς ανοίγει τα συνταγολόγιά του, μα και την όρεξή μας, με τη γευστική του σούπα με βάση τη σελινόριζα. Καλή σας επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

650 g σελινόριζα
300 ml γάλα
300 ml φρέσκα κρέμα
35 ml λάδι τρούφας
160 g τριμμένη παρμεζάνα
1 L ζωμό κοτόπουλου
10 g αλάτι
2 g μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ξανθάνη (προαιρετική)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψετέ τη σελινόριζα σε μικρομεσαίους κύβους.

2. Βράστε την σε κατσαρόλα σε μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέστε μια πρέζα πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά το βράσιμο.

4. Σουρώστε την και μεταφέρετε τη σάρκα στο mixer/blender σας

5. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας το μείγμα μέχρι που να γίνει βελούδινο και γυαλιστερό.

6. Δοκιμάστε την για να βελτιώσετε την αλατότητα και τον αρωματικό της χαρακτήρα.

7. Ζεστάνετέ την σε κατσαρόλα και σερβίρετε την, αν επιθυμείτε, με φουρνιστά κρουτόν, αρωματικό, βοτανικό λάδι και micro greens 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού