
Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς του εστιατορίου Sentio στη Λευκωσία, μάς ανοίγει τα συνταγολόγιά του, μα και την όρεξή μας, με τη γευστική του σούπα με βάση τη σελινόριζα. Καλή σας επιτυχία!


ΥΛΙΚΑ
650 g σελινόριζα
300 ml γάλα
300 ml φρέσκα κρέμα
35 ml λάδι τρούφας
160 g τριμμένη παρμεζάνα
1 L ζωμό κοτόπουλου
10 g αλάτι
2 g μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ξανθάνη (προαιρετική)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψετέ τη σελινόριζα σε μικρομεσαίους κύβους.
2. Βράστε την σε κατσαρόλα σε μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος μέχρι να μαλακώσει.
3. Προσθέστε μια πρέζα πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά το βράσιμο.
4. Σουρώστε την και μεταφέρετε τη σάρκα στο mixer/blender σας
5. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας το μείγμα μέχρι που να γίνει βελούδινο και γυαλιστερό.
6. Δοκιμάστε την για να βελτιώσετε την αλατότητα και τον αρωματικό της χαρακτήρα.
7. Ζεστάνετέ την σε κατσαρόλα και σερβίρετε την, αν επιθυμείτε, με φουρνιστά κρουτόν, αρωματικό, βοτανικό λάδι και micro greens

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
