
Ceviche λαυράκι θα φτιάξεις αυτές τις μέρες και μάλιστα γραμμένο με πάσα λεπτομέρεια από τον ταλαντούχο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Φρόντισε μόνο το ψαράκι σου, που μπορεί να είναι και τσιπούρα, να είναι πραγματικά φρέσκο για να το απολαύσεις όπως πρέπει.

Ceviche λαυράκι μαριναρισμένο με coconut και σελινόριζα, γαρνιρισμένο με χαβιάρι σολομού και νότες ρευστού ζελέ passion fruit
Για το σος καρύδας και σελινόριζας θα χρειαστούμε τα εξής:
Διαδικασία Εκτέλεσης:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το coconut milk, τους κύβους σελινόριζας και το νερό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε μεγάλα κομμάτια για να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε μετά το βράσιμο.
Με την πίσω πλευρά του μαχαιριού μας χτυπάμε απαλά το lemon grass για να γίνουν πιο έντονα τα αρώματα του.
Στην συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα, αφαιρούμε από την φωτιά και καλύπτουμε με μια μεμβράνη το σκεύος μας για να γίνουν πιο έντονα τα αρώματα μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το lemon grass και το ginger.
Για τον ζωμό ψαριού θα χρειαστούμε:
Αφότου φιλετάρουμε το λαυράκι μας, χρησιμοποιούμε τα ψαροκόκαλα για να κάνουμε τον ζωμό ψαριού.
Βράζουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ελαττωθεί το υγρό μας στο ένα τρίτο (1/3) και τα περνάμε από σίτα για να πάρουμε καθαρό τον ζωμό. Τον αφήνουμε να κρυώσει και μετά τον φυλάμε στο ψυγείο.
Για το ρευστό ζελέ passion fruit ( fluid gel) θα χρειαστούμε:
Βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να ζεσταθούν στους 85 βαθμούς. Κατά την διάρκεια αυτή, χτυπούμε καλά το μείγμα για ομοιογενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει περίπου για 4-6 ώρες.
Αφού γίνει ζελέ, το χτυπούμε σε μπλέντερ μέχρι να πάρει την σύσταση που θέλουμε.
Εκτέλεση πιάτου για 2 άτομα
Tips: Βάζουμε τον ζωμό ψαριού, τον χυμό lime και το σος coconut και σελινόριζας να μαριναριστούν για περίπου 4-6 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
