
Ceviche λαυράκι θα φτιάξεις αυτές τις μέρες και μάλιστα γραμμένο με πάσα λεπτομέρεια από τον ταλαντούχο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Φρόντισε μόνο το ψαράκι σου, που μπορεί να είναι και τσιπούρα, να είναι πραγματικά φρέσκο για να το απολαύσεις όπως πρέπει.

Ceviche λαυράκι μαριναρισμένο με coconut και σελινόριζα, γαρνιρισμένο με χαβιάρι σολομού και νότες ρευστού ζελέ passion fruit
Για το σος καρύδας και σελινόριζας θα χρειαστούμε τα εξής:
Διαδικασία Εκτέλεσης:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το coconut milk, τους κύβους σελινόριζας και το νερό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε μεγάλα κομμάτια για να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε μετά το βράσιμο.
Με την πίσω πλευρά του μαχαιριού μας χτυπάμε απαλά το lemon grass για να γίνουν πιο έντονα τα αρώματα του.
Στην συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα, αφαιρούμε από την φωτιά και καλύπτουμε με μια μεμβράνη το σκεύος μας για να γίνουν πιο έντονα τα αρώματα μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το lemon grass και το ginger.
Για τον ζωμό ψαριού θα χρειαστούμε:
Αφότου φιλετάρουμε το λαυράκι μας, χρησιμοποιούμε τα ψαροκόκαλα για να κάνουμε τον ζωμό ψαριού.
Βράζουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ελαττωθεί το υγρό μας στο ένα τρίτο (1/3) και τα περνάμε από σίτα για να πάρουμε καθαρό τον ζωμό. Τον αφήνουμε να κρυώσει και μετά τον φυλάμε στο ψυγείο.
Για το ρευστό ζελέ passion fruit ( fluid gel) θα χρειαστούμε:
Βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να ζεσταθούν στους 85 βαθμούς. Κατά την διάρκεια αυτή, χτυπούμε καλά το μείγμα για ομοιογενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει περίπου για 4-6 ώρες.
Αφού γίνει ζελέ, το χτυπούμε σε μπλέντερ μέχρι να πάρει την σύσταση που θέλουμε.
Εκτέλεση πιάτου για 2 άτομα
Tips: Βάζουμε τον ζωμό ψαριού, τον χυμό lime και το σος coconut και σελινόριζας να μαριναριστούν για περίπου 4-6 λεπτά πριν σερβίρουμε.





Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
