
Τα δοκιμάσαμε, τα συνδυάσαμε ποικιλοτρόπως με τσιμπήματα, ορεκτικά, τάπας και γαστροδημιουργίες και στα προτείνουμε χωρίς κανένα ίχνος ενδοιασμού.
BY.OTT Rose Cotes De Provence
H Προβηγκία στο απώγειό της, με ένα ροζέ που θα σε αγγίξει μόλις αντικρύσεις τη φιάλη του στο ράφι, η οποία σε αφήνει να δεις το όμορφο, παστέλ, κρεμμυδί του χρώμα. Grenache και Cinsault, συμπράττουν στη φιάλη, μαζί με λίγο Syrah και νότες από Mourvèdre, δίνοντας όλα τους, ένα βελούδινο τελείωμα στο στόμα, με αρώματα που εισπράττεις λες και περνάς μέσα από ένα περιβόλι με ανθισμένα εσπεριδοειδή.
Ευκολόπιοτο, για κάθε περίσταση, το αγαπήσαμε και ως προδόρπιο στους 8 με 10 βαθμούς κελσίου, αλλά και με μια καλοκαιρινή σαλάτα, με γαρίδες που έχουν μαριναριστεί σε πορτοκάλι. Αν θα πας για κινέζικα ή ταϋλαντέζικα φαγητά, σημείωσε το με bold χαρακτήρες, ενώ ο συνδυασμός που αγαπήσαμε πιότερο εμείς, ήταν με ελαφρά πικάντικη σούπα Bouillabaisse, που ο σεφ μας έκανε την χάρη και μας πρόσθεσε μέσα μια κουταλίτσα aioli.
Ezousa Viognier
Για επιλεκτικούς και μόνο, θα σε κερδίσει κι εσένα αμέσως από την πρώτη γουλιά. Με κιτρινόχρωμες ανταύγειες, πληθωρικό στη μύτη και στο στόμα, σε ταξιδεύει σε τροπικές χώρες με τα αρώματα από ανανά και νότες από παπάγια, ενώ δε θα δυσκολευτείς διόλου να αρπάξεις οσφραντικά στοιχεία από ξύσμα λεμονιού, έως και πεπόνι όκεν.
Μην το παραπαγώσεις και άσε το να αναπνεύσει στους 10, 11 ή το πολύ στους 12 βαθμούς κελσίου και απόλαυσέ το με ψαράκι στη σχάρα με λεμονάκι απάνω του, μανιτάρια σοτέ ή ψημένα στη σχάρα ή με κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα. Εμείς τρίψαμε λιγάκι τυρί machengo πάνω σε στρείδια, τα γκρατινάραμε στη σαλαμάνδρα για ένα λεπτό και γλύψαμε μέχρι και τα όστρακα.
FAUSTINO VII (red wine)
Λατρεμένο, value for money Tempranillo που τιμά την Rioja, αναδεικνύοντας την ποικιλία αμπέλου με το κερασένιο της χρώμα, την καθαρότητα και τη διαύγεια του οίνου. Ευκολόπιοτο, φρουτένιο, δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας με τα αρώματα από καλοψημένες φράουλες, κόκκινα πυρηνόκαρπα φρούτα, με πιο κοντινό τις μαύρες βανίλιες, σε ωθεί να το πιεις, τρώγοντας βοδινό kebab, μοσχαρίσια κεφτεδάκια, αλλά και ήπια λιπαρό τόνο ή οστρακοειδή σε σάλτσα ντομάτας. Θεϊκό μαζί με Paella με θαλασσινά, λίγη κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι και λίγο τσορίθο στο τελείωμα, για να κάνει το πάντρεμα αξέχαστο για όλη την παρέα.
Antinori Peppoli
Μια από τις φετινές μου, οινικές αποκαλύψεις, ακούει στο όνομα Antinori Peppoli. Ένα κλασικό, αλλά δυναμικό Chianti Classico, που έχει όλα, μα όλα τα χαρακτηριστικά του Sangiovese, που πρώτα πρώτα θα σε εξιτάρει με το ρουμπινί του χρώμα, που άμα το ανεβάσεις ψηλά στο φως θα απολαύσεις και τις μοβ του ανταύγειες.
Φλοράλ στη μύτη, σε γοητεύει με τη φρεσκάδα του στόμα, αλλά εμένα με κέρδισαν οι νότες από κακάο και δαμάσκηνο. Αν έχεις τυρί πεκορίνο στο σπίτι, πάντρεψε το και θα με θυμηθείς. Μεγάλη έκπληξη, σαν το παγώσαμε στους 14 βαθμούς κελσίου, ήταν το πάντρεμά του με τα κυπριακά μας χοιρινά σουβλάκια, αλλά και με πίτσα με προσιούτο και τριμμένη ημίσκληρη παρμεζάνα.
Αποκλειστικοί διανομείς: Othon Ghalanos Group
Tηλέφωνο: 25888000
E-mail: OGG@Ghalanos.cy
Facebook: Ghalanos Distributors Ltd
Instagram: ghalanos_distributors
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της