
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση, ποιοτικές πρώτες ύλες, γευστικές μίξεις υλικών, εποχικότητα, δημιουργικότητα και ευφάνταστα στησίματα πιάτων, οι σταθερές αξίες και δεδομένα του Ανδρέα και της Ντανιέλας, των στρατηλατών της κουζίνας του μαγαζιού.
Εμείς, ως σταθεροί επισκέπτες, δώσαμε ξανά το παρών μας για να γευτούμε τα νέα πιάτα του μαγαζιού, φτιάχνοντας με αυτά έναν δικό μας μεζέ, ραμμένο και κομμένο στα μέτρα, τις προτιμήσεις και την όρεξη της παρέας μας.
Η λίστα με τις οκτώ δεκάδες εκλεκτά κρασιά που φυλάσσονται στο οινοφυλάκιο της ταβέρνας είναι ακόμη ένας λόγος για να επιλέξεις Καμασιά. Ωστόσο, ένα τοπικό Ξυνιστέρι ή ένα Μαραθεύτικο οφείλεις να το ζητήσεις κι εσύ για να γεμίσεις τα ποτήρια όλης σου της παρέας.
Ο Αντώνης Καμασιάς θα σου πει τα καλύτερα – που και λίγα είναι στην τελική – για τη σπιτικότατη, με ήπια οξύτητα, σούπα τραχανά, γαρνιρισμένη με άφθονο χαλούμι από τις φάρμες της περιοχής, η οποία ιδανικά θα πρέπει να προλογίσει και τη δική σου βραδιά.
Φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμί και ελαιόλαδο με κλωνάρια αρωματικών φυτών για τη συνέχεια· και μετά πάμε δυναμικά με σχαροψημένο, κιτρινωπό χαλούμι της περιοχής, θελκτικά σαλιγκάρια σε σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα «ομόλογά» τους που, αφού έχουν βράσει, περάστηκαν στη σμίλα για να τσουρουφλιστούν πάνω από τα κάρβουνα.
Αποθανάτισε κι εσύ φωτογραφικά το όμορφο σκηνικό με τα φωτισμένα ελαιόδεντρα της γραφικής αυλής, μα κράτησε όμως στη μνήμη του κινητού σου και τις εικόνες από την πρωτότυπη πίτα με γέμιση από κυπριακά κουπέπια, που στο εγγυώμαι θα εξαφανιστεί γοργά από το τραπέζι σου. Το ίδιο έχω να σου πω και για το υπέροχα ψημένο βοδινό συκώτι σχάρας, που έρχεται καπελωμένο με τουρσί κρεμμύδι, αλλά και για το πρωτοεμφανιζόμενο πιάτο με τζιηλίντρικα (αγριοαγκινάρες), που συνδυάζονται με κρέμα από τζιηλίντρικα και σοτέ ποσυρτή.
Must-have πιάτο με καρδιά κυπριακή αλλά με άφθονες νότες δημιουργικής πνοής είναι τα αρνίσια παϊδάκια, που λιώνουν πραγματικά στο στόμα και γλυκαίνονται με πουρέ κολοκάσι και τραγανά τσιπς κολοκασιού.
Τα καλύτερα έχω να σου πω για την τριλογία από χοιρινά, αρνίσια και κοτόπουλο σουβλάκια, που θα έρθουν κοντά σου περασμένα σε μεταλλικές σμίλες, αλλά και για το λεμονάτο κουνέλι με μια ιδέα κύμινο και λουκούλλειες πατάτες, και φυσικά για το αψεγάδιαστο κλέφτικο, συνοδευόμενο από σπυρωτό πλιγούρι, φουρνιστές πατάτες και γιαούρτι.
Σιγοτραγούδησε κι εσύ μαζί με όλη την παρέα τα τραγούδια που αγαπάς, ιδίως τις βραδιές με ζωντανή μουσική, μα πριν φύγεις, δοκίμασε το φρεσκοφτιαγμένο γλυκό συκαλάκι του μαγαζιού και την παραδοσιακή πίτα, που γλυκαίνεται διακριτικά με μέλι.
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
23825144
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να