
Φινέτσα, πριν πάμε στον μεζέ, έχει κι ο χώρος, μα και οι άνθρωποί του. Περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα με πεντακάθαρα κοκκινόλευκα, καρό τραπεζομάντιλα, καδράκια και αμπαζούρ, ρομαντικά που σε παίρνουν σ’ άλλες εποχές, μια ξυλόσομπα κι ένα ρετρό μπαράκι, συνθέτουν με αισθητική μαεστρία τον χώρο.

Οι άνθρωποί του, που γνωρίζουν κι αγαπούν αυτό που κάνουν, με ένα χαμόγελο στην πόρτα, μα και σε κάθε σημείο του μαγαζιού για να σου μιλήσουν, να σε γνωρίσουν και να φροντίσουν να απολαύσεις μαζί με αυτούς που αγαπάς, γεύσεις ημέρας, εποχιακά πιάτα και ένα μεζέ φινετσάτο που πάντα κρύβει εκπλήξεις.
Αλοιφές με άποψη δοκιμάσαμε και ψες, ζέστες πιτούλες και μια σαλάτα, φρέσκα, ζωντανή και ισορροπημένη, με καλό λάδι, τραγανά λαχανικά και φετούλα. Οι φλογέρες με τυρί και σπανάκι, κριτσανιστές και λαχταριστές, όπως και η κυπριακή “καρμπονάρα” με λουκάνικο, αλλά και τα extra πιάτα που ψηφίσαμε, τα εποχιακά αγρέλια σχάρας και τη δημιουργική τυρόπιτα, φτιαγμένη με μείγμα τεσσάρων τυριών.



Χαλούμι, λουκάνικο και μανιτάρι σχάρας, άριστα ψημένα όλα τους, προηγήθηκαν των αγγιγμένων με μέλι τραχανοκεφτέδων και της ρόκας που έσμιξε στο τηγάνι με αυγό. Η πλημμυρισμένες από ουμάμι μελιτζάνες, κρεμμύδι και τυράκι, σκέτος πειρασμός, θα ανοίξουν το δρόμο για τα άριστα με κάθε σημασία της λέξης, kebab, τα χοιρινά σουβλάκια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο που μας έχει κατενθουσιάσει, αλλά και τα λεπτοκομμένα πανσετάκια και σεφταλιές, συνοδευόμενα με κυπριακές τηγανιτές πατάτες.



Ε’ για το τέλος, να αναμένεις τον φρεσκοφτιαγμένο μπακλαβά του Ταβερνείου, φορτωμένο με άφθονο αμύγδαλο, ενώ αν είσαι fan του γαλακτομπούρεκου, να ξέρεις ότι είσαι στο κατάλληλο μέρος για να το απολαύσεις, λαχταριστό και κρεμώδες.


Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία
22780555

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
