Το πρώτο που σε συμβουλεύω, είναι να κλείσεις τραπέζι εγκαίρως. Το εννοώ και το υπογράφω. Ακόμη και οι καθημερινές στο Ταβερνείο, θυμίζουν Παρασκευοσάββατα, μέρες Κυριακής, γιορτής και σχόλης.
Είτε καθίσεις στη φωτισμένη με κρεμαστά λαμπιόνια και πράσινο, φυσικό “περιτείχισμα”, αυλή, είτε στον κουλτουριάρικο και όμορφα, διακοσμημένο εσωτερικό του χώρο, να ξέρεις ότι αμέσως θα παραλάβεις την πλούσια κάρτα με τα μεζεκλίκια, αλλά και αυτή με τα πιάτα ημέρας.
Ο Κύπρος κι ο σεφ Λούκας, που ότι πρωτοβγεί στην αγορά, στους κάμπους και στους αγρούς, σε αυτούς θα φτάσουν οι πρώτες πραμάτειες, θα περάσουν κι από το δικό σου τραπέζι, για να σου πουν το κατιτίς παραπάνω για τα άγρια κοκκινομανίταρα και τους τρόπους μαγειρέματος, τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα, τις εποχιακές τηγανιές και τις κοπές ημέρας, που θα ψηθούν αγάλι αγάλι στο κάρβουνο.
Στο δικό μας τραπέζι όλα ξεκίνησαν με ένα δροσερό ασύρτικο και μια εποχιακή σαλάτα με γλιστρίδα, ντοματίνια και αρωματκό παραδοσιακό χαλίτζι από τον Πύργο Τηλλυρίας. Πιτούλες ζεστές, ταχίνι με προσεγμένη οξύτητα και μαυροσούσαμο και να σου και φτάνουν οι γεμιστοί με τυριά, κολοκυθοανθοί, που έπεσαν ιδανικά στο τηγάνι, για να ‘ρθούν κοντά μας κριτσανιστοί και λαχταριστοί.
Η μεγάλη καρβουνοψημένη, ατραξιόν, τα εποχιακά, άγρια κοκκινομανίταρα, ούτε ξέρω πότε ήρθαν, ούτε πότε εξαφανίστηκαν. Το ίδιο έγινε και με το φρέσκο, βραστό μυρωδάτο χαλούμι, που μοσκοβολούσε πριν ακόμη φτάσει σε εμάς, φρέσκο δυόσμο, αλλά και με τα τηγανιτά στικς πούλλας, που ο σεφ τους έριξε άφθονο λεμόνι, ξηρό και φρέσκο κόλιανδρο.
Ύστατο χαίρε στα λεπτεπίλεπτα, παϊδάκια προβατίνας που ψήθηκαν όσο πρέπει στη σχάρα, για να είναι συνάμα τρυφερά, μα και κριτσανιστά.
Καφεδάκι κυπριακό και μερακλίδικο για το τέλος, μια μερίδα ζεστό γαλακτομπούρεκο, που ακόμη το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια και σπιτικό παγωτό πιστάτσιο, φρεσκοφτιαγμένο από τη μεγάλη ομάδα των σεφ.
Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος
22 780555
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να