Τι κάνει όλους να κοντοστέκονται τις τελευταίες μέρες, μπροστά στο bar του Tocayo?

Σ’ άλλα επίπεδα το παίρνουν οι barmen του Tocayo και για να πειστείς, πρέπει να το δεις για να το αντιληφθείς. Η περισπούδαστη ομάδα του πολυβραβευμένου εστιατορίου έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά στον χώρο των signature cocktails, πρωτοπορώντας ανά το παγκύπριο, με την παλαίωση βαρελιού και cocktail μέσα σε ένα terrarium.

Σε ένα “βιότοπο” δηλαδή, που θα σου θυμίσει, mini τροπικό θερμοκήπιο, που έχει τοποθετηθεί πάνω στο bar του Tocayo και έχει γίνει πραγματικά πόλος έλξης.

Η ομάδα του Fine & Dine, μίλησε με την ομάδα του Tocayo, έμαθε περισσότερα και σου παρουσιάζει αυτούσια την όλη φιλοσοφία:

“Η διαδικασία παλαίωσης ενός cocktail μέσα σε ένα terrarium αποτελεί μια καινοτόμο και δημιουργική μέθοδο. Στο terrarium, που προέρχεται από τη λέξη “terra” που σημαίνει γη, δημιουργούμε ουσιαστικά ένα ανακυκλώσιμο βιότοπο, ένα μικροκλίμα δηλαδή, όπου μπορούμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία, το φως και την υγρασία, προσομοιώνοντας έτσι τις συνθήκες ενός τροπικού δάσους.

Στο εσωτερικό του terrarium, τοποθετείται ένα ξύλινο βαρέλι χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιέχει το cocktail. Γύρω από το βαρέλι, δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο οικοσύστημα, τοποθετώντας διάφορα στοιχεία της φύσης που υπάρχουν στα τροπικά δάση, όπως πορώδη ηφαιστιακά πετρώματα, spider wood, καθώς και διάφορα τροπικά φυτά όπως φυτόνια και java moss, χρησιμοποιώντας τα για το φιλτράρισμα του νερού.

Η υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία στο terrarium παράγεται με τη βοήθεια ενός συστήματος ‘cold mist’. Έτσι ενισχύεται η υγρασία στα ξυλινά τοιχώματα του βαρελιού, επιτρέποντας στο ξύλο να απορροφήσει όλα τα αρώματα από το περιβάλλον και να τα ενσωματώσει στο αλκοόλ.

Αυτή η μοναδική διαδικασία ενδέχεται να δημιουργήσει ένα cocktail με έναν μοναδικό χαρακτήρα και γεύση, ενσωματώνοντας στο ποτό όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο terrarium. Κάθε cocktail παραμένει στο ξύλινο βαρέλι για μια περίοδο που κυμαίνεται από 35 έως 40 ημέρες.

Αυτή η χρονική διάρκεια επιτρέπει στο ξύλο να απορροφήσει τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του terrarium και να τα μεταφέρει σαν γεύση στο αλκοόλ. Μετά την παλαίωση του, το cocktail σερβίρεται, προσφέροντας μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει τον χαρακτήρα του τροπικού δάσους που δημιουργήσαμε.

Αυτή η μοναδική διαδικασία παλαίωσης προσδίδει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα στα ποτά που προσφέρουμε.”

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts