![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/maraveyas970-300x148.jpg)
Το όνειρο του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου chef Chris Theofanous, να δημιουργήσει τη δική του γαστρονομική εστία, πήρε σάρκα και οστά με το COR Gastronomy. Στο πλευρό του, ως φίλοι, άξιοι συνεργάτες και συνιδιοκτήτες, οι πολυπράγμονες και εμπειρότατοι στον χώρος της εστίασης, Γιώργος και Χρίστος Χειμωνίδης, του με πολλές περγαμηνές εστιατορίου Salt & Fire, δημιουργώντας μαζί με τον καλό τους φίλο, ένα γαστρονομικό concept που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα εστιατορικά δρώμενα του νησιού.
Το μόλις 50 θέσεων εστιατόριο στην πιο glamorous, by the sea περιοχή της Λεμεσού, ανάμεσα στα ξενοδοχεία Parklane, The Grand Resort και Amara, φιλοδοξεί, έχοντας στο οπλοστάσιό του μια γκάμα από παρεΐστικα πιάτα δημιουργικής, διεθνούς γαστρονομικής γραφής, που θα εναλλάσσονται ανά εποχή, να ταλανίσει τους γευστικούς μας κάλυκες, με πρωτοκλασάτα, φρέσκα θαλασσινά ημέρας, εκλεκτές βοδινές κοπές, νοτισμένα όλα με άφθονες πινελιές γαλλικής φινέτσας.
Η περίοπτη state of the art κουζίνα, σου επιτρέπει, όπου κι αν καθίσεις, είτε στον μινιμάλ ενδοχώρο ή στο πολυπόθητο chef’s table, είτε στην πανέμορφη καλυμμένη βεράντα με φόντο την περιμετρική βλάστηση, το όλο μαγειρικό έργο του βραβευμένου σεφ και της περισπούδαστής του ομάδας στην κουζίνα.
Στο επίκεντρο, η εξειδικευμένη σχάρα των σεφ που θα φορτώνεται καθημερινά με ξύλα ελιάς και εσπεριδοειδών, για να ψήσει απάνω της με περισσή δεξιοτεχνία, τα πολλών ημερών ωρίμανσης κρεατικά από τις καλύτερες φάρμες του κόσμου, αλλά και τα φρέσκα φιλέτα ψαρικών που θα παραλαμβάνονται καθημερινά από τους συνεργάτες ψαράδες.
Οι οινολάτρεις, δεν έχουν παρά να επιλέξουν ανάμεσα σε μια λίστα πέραν των 170 ετικετών από κορυφαίους καμπανίτες, αφρώδη κρασιά και παλαιοκοσμικές ή νεοκοσμικές ετικέτες από τους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου.
Η έμφαση στην εξυπηρέτηση, στην οινική κουλτούρα, αλλά και στη χαλαρή, μεν, αλλά επαγγελματική εξυπηρέτηση, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Στα ηνία, άτομα που έχουν θητεύσει σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, πλάι σε κορυφαίους σεφ και επώνυμους σομελιέρ, υποσχόμενοι να βάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους, το απαραίτητο λιθαράκι στην όλη γαστρονομική εμπειρία. Μια εμπειρία, που από τα μέσα Ιουνίου, όπου αναμένεται η έναρξη εργασιών, θα ονομάζεται πλέον COR Gastronomy.
Περιοχή Αμαθούντος, Λεμεσός
Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα party της χρονιάς και με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τόσο καλά για
Φιλικό μου άτομο την έπαθε, πριν δυο καλοκαίρια σε παραλία της Λεμεσού. Του άρπαξαν το τσαντάκι με το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το
Η θάλασσα του Fig tree bay στον Πρωταρά και το ομώνυμο, σήμα κατατεθέν για την περιοχή, νησάκι της, ολάκερη και απρόσκοπτη μπροστά σου. Το δε
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι δοκιμές της καλοκαιρινής παραγωγής του ΘΟΚ Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Η προγραμματισμένη πρώτη παράσταση στη Λευκωσία θα
Τον chef Σταυρή Γεωργίου, τον γνωρίζεις πολύ καλά. Κάμποσο από το Master chef, που τον απόλαυσες σ’ όλα ανεξαιρέτως τα επεισόδια, αφού τίμησε την Κύπρο