![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/01/IMG_2731-Large-300x225.jpeg)
Το γνωρίζεις από πέρυσι που έριξε άγκυρα στην αναδομημένη λεωφόρο Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα, το αγάπησες και το κατέγραψες στις favorite, lounge bar restaurant επιλογές σου. Το επισκεφθήκαμε ξανά ψες, ποντάροντας σε ένα από τα όμορφα, by the sea τραπέζια του, εκκινώντας με καλοφτιαγμένο, άνευ αλκοόλης Mojito 0.0%, αλλά και με πληθωρικό Red notice cocktail, με πρωταγωνιστές το κεράσι, το Black tears rum, τον χυμό από φρέσκο lime και το Disaronno.
Η κάρτα του, είναι ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς, από Μεσόγειο, μέχρι Άπω Ανατολή και από Ελλάδα μέχρι Μέση Ανατολή. Ο λευκός ταραμάς με λάδι μαϊντανού, παξιμάδι και αυγοτάραχο σολομού, είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ το ίδιο έχω να σου πω και για το δημιουργικό ταρτάρ από λαυράκι, που κάνει παρέα με σος από μάνγκο, αβοκάντο και σορμπέ λεμόνι.
Η μουσική στο Seanatra, σε ενημερώνω, είναι μια επιτυχής σύμπραξη του ήχου της θάλασσας κι αυτής των επιλεγμένων μουσικών ενοτήτων, ανεβάζοντας έτσι τη διάθεση ολονών, ντόπιων και επισκεπτών στο νησί που το είχαν επιλέξει για να περάσουν σαν κι εμάς, όμορφα τη βραδιά τους.
Όμορφη, δροσερή και με ωραίες υφές και η σαλάτα με αβοκάντο, τραγανό μαρούλι, λιαστή ντομάτα και πινόλια, ενώ οπωσδήποτε κάνε γευστικό σταθμό στα εντυπωσιακά στο στόμα, slow cooked, βοδινά μάγουλα, με αφρό μπεσαμέλ και φιλετάκια τρούφας, με το μάνγκο να δίνει μια πρωτόγνωρη τσαχπινιά στη γεύση.
Για τα κυρίως πιάτα, που αν θες τα βάζεις κι εσύ στη μέση για μοίρασμα με την παρέα, έχω να σου προτείνω τον άπαιχτο σολομό με καρυκεύματα zaatar και εξαίρετη σάλτσα κάρι, αλλά και τα άριστα με κάθε σημασία της λέξης, αρνίσια παϊδάκια (καρέ) απογειωμένα με αγκινάρα, μους φέτας και βασιλικό.
Το strawberry cheese cake, είναι μια επιλογή για τους λάτρεις του είδους, μα το ονειρικό, αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας, κρέμα βανίλιας και καταπληκτικό παγωτό πιστάτσιο, είναι ένα γλυκό πιάτου, που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι.
Πιαλέ Πασά 16, Λάρνακα
24 322593
Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις
Ceviche λαυράκι θα φτιάξεις αυτές τις μέρες και μάλιστα γραμμένο με πάσα λεπτομέρεια από τον ταλαντούχο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Φρόντισε μόνο το ψαράκι σου, που
Είμαι χρόνια πολλά στον χώρο της εστίασης, διατηρώντας με τη γυναίκα μου μια παραδοσιακή ταβέρνα. Πελάτες μπήκαν πολλοί, ο καθένας με τα ωραία του, τα
Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα. Ίσως τα τρία βασικά συστατικά των διακοπών για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Έλα όμως που αν βρεθείς στο πολυτελές Parklane a Luxury
Μια εικόνα ή μια φωτογραφία, λένε, χρειάζεται χίλιες λέξεις για να αποδώσει περιγραφικά το περιεχόμενο, το βάθος και το ύψος, τα χρώματα και τα συναισθήματα