
Πήγαμε πρώτοι πρώτοι στα δοκιμαστικά του καινούριου μενού του Ventuno Aperitivo στη Λεμεσό και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας γευστικές εντυπώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις που κάθε φορά σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων που είσαι στο Ventuno, είναι σαφώς αυτές που πηγάζουν από την εμβληματική του τοποθεσία. Location, location, location. Το πρώτο μαγαζί στην αρχή του γεμάτου ζωή, Μώλου της Λεμεσού και κυριολεκτικά μέσα στην εστιατορική πολιτεία του Παλιού Λιμανιού.
Οι προβλήτες, η θάλασσα και τα βαπόρια της, ο ουρανός και η αέναη κίνηση των περαστικών, είναι όλα μαζί ένα φωτογραφικό παζλ που κάνει τον οποιοδήποτε θαμώνα στο Ventuno να αποσβολώνεται πρώτα με αυτό, πριν φτάσουν κοντά του τα ιταλικής κατεύθυνσης, πειραγμένα όμορφα πιάτα του executive chef Φίλιππου Κωνσταντινίδη και του εμπειρότατου συνεργάτη του Χριστάκη Κυριακού. Το τραπέζι μας κάτω από τα μπλεγμένα με μικροσκοπικά λαμπιόνια, μαστιχόδεντρα, φάτσα με την ξύλινη αποβάθρα και τη θάλασσα, ονειρικό, όπως ονειρικό ήταν και το κοκτέιλ του νεαρού ταλαντούχου mixologist, που μάς μάγεψε με το Puerto Rico cocktail του και τις επιτυχημένες μίξεις αγαύης, τεκίλας, πορτοκαλιού και τσίλι.
Ο διευθυντής και συνάμα βραβευμένος παγκύπρια sommelier Μάριος Κωνσταντινίδης και ο συνεργάτης του σε θέματα οινικής κουλτούρας Θανάσης Γεράσης, επιλήφθηκαν τα του οινικού παντρέματος με τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα του καινούριου μενού, που λανσάρεται σε λίγες μέρες. Πολύ δροσερή και καλοκαιρινή αρχή με σαλάτα με τυρί μπουράτα, σικελιανά ντοματίνια, πέστο και ρόκα, αλλά και πολύ δυνατή συνέχεια με μια σαλάτα που προβλέπω να γίνεται best seller από τις πρώτες μέρες. Συντελεστές της τα τραγανά, ποικίλα λαχανικά, τα φασολάκια, οι ορθά ψημένες γαρίδες, το αχλάδι και το τραγανό προσιούτο, όλα δεμένα με βινεγκρέτ λευκού βαλσαμικού ξιδιού. Οι λάτρεις του βοδινού καρπάτσιο θα κάνουν πολλά like και post για το εξαίρετης ποιότητας κρέας που έχει λεπτοκοπεί και γαρνιριστεί με αγκινάρες τουρσί, ρόκα, λάδι τρούφας, λάιμ, τυρί πεκορίνο και διακριτικές σε οξύτητα, μοριακές πέρλες βαλσαμικού ξιδιού.
Τα ορθά θωρακισμένα νιόκι, θα τα απολαύσεις a la carbonara, πασπαλισμένα με κουαντσάλε, ενώ η fregola θα καταφτάσει, όμορφη σε παρουσίαση, νοτισμένη με σοτέ μικρόφυλλο σπανάκι, καπελωμένα όλα με τραγανές γαρίδες, ‘’ντυμένες’’ με κανταΐφι. Για το τέλος, δεν το συζητώ. Το τιραμισού του Ventuno γράφει καθημερινά ιστορία, γιατί πρώτα απ’ όλα είναι φρεσκότατο, αλλά πρωτίστως γιατί απογειώνεται στο στόμα με αμαρέτο και ένα σφηνάκι εσπρεσάκι που θα το ρίξουνε στο πιάτο τα παιδιά του σέρβις μπροστά σου.
Και αφού μιλάμε και για το σέρβις, έχω να σου πω τα καλύτερα. Οφθαλμοφανής η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, δεμένη ως ομάδα, το ειλικρινές χαμόγελο το έχουνε στο τσεπάκι τους και γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αξιοσημείωτο, που δεν το βλέπω πάντοτε και παντού, ήταν κατά τη χθεσινή μου επίσκεψη και η διακριτική παρουσία του ιδιοκτήτη στο χώρο. Μια παρουσία που ενδυναμώνει το προσωπικό, συμπαραστέκεται και διδάσκει την ομαδικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός
25 340100
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,