
Ναι, από το 1967. Από τότε ξεκίνησε η ιστορία του αγαπημένου εστιατορίου θαλασσινών στο νησί, το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο για 58 συναπτά χρόνια να ικανοποιεί τους απανταχού ψαρολάτρεις. Από τα τραπέζια του, έχουν περάσει από πρόεδροι χωρών, μέχρι και επώνυμοι αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής, τους οποίους θα δεις κι εσύ να λάμπουν με την υψηλή τους παρουσία στο φωτογραφικό ψηφιδωτό στην είσοδο του εστιατορίου.
Πρώτος σταθμός, σαν και του λόγου μας, η βιτρίνα της φρεσκο-αλιευμένης ψαριάς, με εσένα να έχεις μόνο να υποδείξεις στην ψυχή του μαγαζιού, την κυρά Κατίνα ή τον γιο της Ανδρέα, τον τρόπο που εσύ και η παρέα σου, επιθυμείς να ψηθεί.
Το στρωμένο με λευκό τραπεζομάντιλο, τραπέζι μας, χαιρόταν όμορφων πλάνων από τα κλασικής αρχοντιάς, έπιπλα και θυμητάρια του παρελθόντος, αλλά και φωτιζόταν διακριτικά από τα ζεστού χρώματος αμπαζούρ, που όλα μαζί δημιουργούσαν μια εικόνα ρομαντική και ταξιδιάρικη πίσω στον χρόνο.
Μην αντισταθείς στην άξια βράβευσης ψαρόσουπα του μαγαζιού, που το μόνο που θέλει από εσένα, είναι να της ρίξεις λίγο φρέσκο λεμονάκι, πριν φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι τα σπιτικά βουτήματα και οι αλοιφές, από τα οποία οφείλεις να γευτείς τον signature ταραμά, το καλοχτυπημένο ταχίνι, την μελιτζανοσαλάτα και τις καταπράσινες τσακιστές ελιές, πλαισιωμένα όλα από σαλάτα τραγανών λαχανικών και σουσαμένιο κουλούρι.
Το new age σεβίτσε από φρεσκότατο μπαρμπούνι, υπερέβη των προσδοκιών μου, με δυνατά σημεία την ακριβοδίκαιη οξύτητα, την ισορροπημένη καψαϊκίνη και την ορθότατη αλατότητα. Καλαμαράκι baby στο τηγάνι, αλλά και σχάρας κομμένο σε λωρίδες για να το μοιραστεί όλη η παρέα και με αρωματικό μοσχοφίλερο στα κρασοπότηρά μας, συνεχίζουμε τη ψαροφαγική μας εμπειρία με ρολάκια από κανταΐφι, γεμιστά με γαρίδα, τυρί και αρωματικά, αλλά και με τραγανές, σκορδάτες γαρίδες.
Δε λέμε όχι, φυσικά, στη σουπιά σχάρας, ψημένη μαζί με το υψηλής θρεπτικής αξίας, μελάνι της, αλλά και δεν αντιστεκόμαστε στο κομμένο σε ροδέλες χταπόδι, συνοδευμένα με τηγανιτές, γλυκο-φάγωτες κυπριακές πατάτες.
Αλλαγή πιάτων από τα παιδιά της εξυπηρέτησης και πάμε στην τελευταία πράξη του κυρίως μενού, με μια καλοφτιαγμένη γαριδομακαρονάδα, με al dente σπαγγέτι, πλούσια σάλτσα ντομάτας και τραγανές γαρίδες.
Από τα περιβολάκια της κυρά Κατίνας, είναι κομμένα κι όλα τα φρούτα και λαχανικά που η ίδια τα μεταμορφώνει σε γλυκά του κουταλιού, για αυτό δώσε ιδιαίτερη σημασία στο γλυκό της λεμονάκι, το άγουρο φραγκόσυκο, το μελιτζανάκι και το εξαρτησιογόνο πράσινο νεράντζι της, που το άρωμά του ακόμη το ανακαλώ.
Μια κουταλίστα από το σιροπιαστό σιάμαλι του εστιατορίου, μια πιατελίστα με φρούτα εποχής κι ένα εσπρεσάκι, συμπλήρωσαν όλα μαζί με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο στο κλασικά αγαπημένο ιχθυογαστρονομικό προορισμό της πρωτεύουσας.
Νιόβης 3, Λευκωσία, 1086
22 491310
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της