
Τα δοκιμάσαμε, τα λατρέψαμε και ήταν ένας από τους λόγους για να ξανακλείσουμε τραπέζι στο αγαπημένο των γαστρονόμων, εστιατόριο της πόλης του Ζήνωνα, το Holy Cow. Αν θέλεις να τα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι σου, ακολούθησε κατά γράμμα τη συνταγή του καταξιωμένου σεφ του εστιατορίου, Σωτήρη Μάλιου… και καλή σου όρεξη!
Υλικά για πέστο μαϊντανού
• 120 γρ. φύλλα μαϊντανού
• 50 γρ. καρύδια
• Ξύσμα και χυμός από 1 μέτριο κίτρινο λεμόνι
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• 30 γρ. ημίλιαστα (ημίξηρα) κίτρινα ντοματίνια
• 2 πρέζες αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποίησέ τα για μερικά λεπτά, κάνοντας μικρές διακοπές για να μην ζεσταθούν τα υλικά.
Υλικά για ταρτάρ μυλοκόπι
• 80-100 γρ. φρέσκο φιλεταρισμένο ψάρι χωρίς δέρμα (όπως μυλοκόπι, λαβράκι, τσιπούρα ….)
• Ελαιόλαδο
• Χυμός λεμονιού
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψε το ψάρι σε μικρούς κύβους 1 εκ. και μαρινάρισέ το σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις.
Στήσιμο πιάτου
Υλικά:
• 150 γρ. φρέσκα ζυμαρικά fusilloni
• 80 γρ. πέστο μαϊντανού
• 80-100 γρ. ταρτάρ ψαριού
• 4 κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
1. Βράσε τα ζυμαρικά σε ζεστό, αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. (Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο είδος ζυμαρικών, ακολούθησε τις οδηγίες του παραγωγού.)
2. Σούρωσε τα ζυμαρικά και βάλε τα σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
3. Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε καλά.
4. Σέρβιρε τα ζυμαρικά σε ένα βαθουλό πιάτο.
5. Γαρνίρισε με τα κομμένα ντοματίνια.
6. Τοποθέτησε το ταρτάρ ψαριού στο κέντρο του πιάτου.
7. Αν έχεις, διακόσμησε με μικρά πράσινα φύλλα.
Το φαγητό είναι έτοιμο. Καλή σου όρεξη!
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,