AYA COOKS. Μια νέα εποχή στη δημιουργική μεσανατολίτικη κουζίνα έχει κάνει ποδαρικό στη Λεμεσό (IN GREEK & ENGLISH)

Η Γερμασόγεια υποδέχεται το AYA COOKS. Το άρτι αφιχθέν all-day εστιατόριο που φέρνει μια φρέσκια πνοή στη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού, με ένα concept μοναδικό.
Η φιλοσοφία του; ” Μαγειρεύουμε με τόλμη, με δείχτη στην εποχικότητα και τις εμπνεύσεις των σεφ”. Με λίγα λόγια το AYA προσκαλεί κι εσένα μαζί με την παρέα σου σε μια εμπειρία γεύσης όπου η Μεσανατολίτικη κουζίνα συναντά τοπικά προϊόντα και τη ζεστασιά των ανθρώπων του σχεδιασμένου με πολλή αγάπη, εστιατορίου.


Πίσω από το μενού βρίσκεται η σεφ Ronit Stern, γνωστή από το διάσημο (καταχωρισμένο στον Οδηγό Michelin 2023) La Balabusta στη Βαρκελώνη — μια από τις πιο αγαπημένες κουζίνες της πόλης, που δημιούργησε ουρές έξω από τις πόρτες του. Μαζί με τον σεφ Aleksei Bagreev, δημιουργούν ένα χώρο που εξελίσσεται συνεχώς, με έμφαση στο μαγείρεμα με φωτιά, τη ζύμωση, το χειροποίητο ψωμί και το φυσικό κρασί.


Το AYA COOKS είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο: είναι ένας τόπος συνάντησης όπου φίλοι και άγνωστοι γίνονται κοινότητα, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ζεστασιά, δημιουργικότητα και μεσογειακή ψυχή.


Με έμπνευση από την παράδοση αλλά και το σύγχρονο slow dining, το AYA υπόσχεται γεύσεις με χαρακτήρα, ατμόσφαιρα με συναίσθημα και φαγητό που ενώνει ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι.

Βασιλέως Γεωργίου I 91Α’, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός, 4046
97 999091

ARTICLE IN ENGLISH

AYA COOKS. A new era of creative Middle Eastern cuisine arrives in Limassol

Germasogeia welcomes AYA COOKS — a brand-new all-day restaurant bringing a fresh breeze to Limassol’s dining scene with a concept that’s truly one of a kind.
Its philosophy? “We cook boldly, seasonally, and with inspiration.” In other words, AYA invites you and your friends to a flavourful experience where Middle Eastern cuisine meets local ingredients and the warmth of a lovingly designed space.

Behind the menu is Chef Ronit Stern, best known for the acclaimed La Balabusta in Barcelona — featured in the Michelin Guide 2023 and celebrated as one of the city’s most beloved restaurants, famous for its queues outside the door. Together with Chef Aleksei Bagreev, she has created a space that constantly evolves, highlighting open-fire cooking, fermentation, handcrafted bread, and natural wine.


AYA COOKS is more than just a restaurant: it’s a gathering place where friends and strangers become a community, in an atmosphere filled with warmth, creativity, and Mediterranean soul.


Inspired by both tradition and the spirit of modern slow dining, AYA promises flavours with character, an atmosphere with heart, and food that brings people together around one table.


91A Vasileos Georgiou I, Potamos Germasogeias, Limassol, 4046
97 999091 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή