Brunch-άραμε στο The Gallery και σου μεταφέρουμε τις γευστικές μας εντυπώσεις

Το τι πάει να πει brunch, νομίζω το γνωρίζεις πολύ καλά. Το τι πάει να πει όμως, πολύ καλό brunch, ίσως χρειάζεται να το κάνουμε λιγάκι πιο λιανά. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχει επιλογές για όλη μου την παρέα, που πάντα με ακολουθεί και την ακολουθώ. Να έχει τις artisan, μα και τις παραδοσιακές του πιτούλες, τα ποιοτικά του κρουασάν, από τα πιο απλά, μέχρι και τα πιο extravaganza, αλλά να μου έχει και τις σαλατούλες μου, όμορφες και περιποιημένες, δροσερές και υπερτροφικές.

Ένα καλό brunch, βρε παιδιά, έχει και τις αυγοσυνταγές του. Από τις πιο απλές, μέχρι και τις πιο ψαγμένες, με προτάσεις σε ποσέ, σκραμπλ και ομελέτες, και οπωσδήποτε πρέπει να μου προτείνει κι άφθονα πιάτα με χαμηλά λιπαρά, ποικιλία φρούτων, πρωτεϊνούχους συνδυασμούς και healthy bowls, γιατί εγώ και οι φίλοι μου, την υγειά μας την προσέχουμε πολύ. Άμα όμως θέλουμε και το γλυκάκι μας, το καλό, που λέγαμε, brunch έχει και τα pancakes του, τα French toasts και τις βάφλες του, για να φεύγεις από εκεί πάντα με μια γλύκα στο στόμα.

Τώρα δε μου λες, πού θα τα βρεις όλα αυτά;;; Ρωτήσαμε κι εμείς και πήραμε πρώτο τραπέζι πίστα στις πανέμορφες βεράντες του The Gallery (Parklane A Luxury Collection Resort & Spa Limassol) και με τη θάλασσα μπροστά μας… άνοιξε κι η όρεξή μας.

Η κάρτα του brunch – όπως στα έχω προλαλήσει – είχε να διηγηθεί άφθονες προγευματικές και μεσημεριανές προτάσεις, μα τη σπιτική κοτόπιτα με μανιτάρια τη θέλαμε όπως και δήποτε, όπως θέλαμε και τα καλοφτιαγμένα Eggs Florentine. ΄Ητανε καμωμένα με αυγά ποσέ που ‘χανε υγρή καρδιά, που όταν χύθηκε μούσκεψε το brioche ψωμάκι, το σπανάκι και τον καπνιστό σολομό, και έγινε ένα με την κρέμα ολαντέζ.

Η μεσανατολίτικη / βορειοαφρικάνικη Shakshouka* του βραβευμένου executive chef του Resort, Σταύρου Κακοφεγγίτη, δεν περιγράφεται εύκολα, γιατί θα πρέπει να σου εκθειάσω σε πολυσέλιδο review το τι εστί μπαλανσαρισμένο πιάτο με τα όλα του, μα θα αρκεστώ να σου πω ότι είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει, ιδίως όταν στην μπουκιά μας συνευρίσκονταν η μαγική σάλτσα με ντομάτα, πιπέρι και κριτσανιστό χαλούμι.

Η παρέα μ’ άφησε κι εμένα μια κουταλίτσα να δοκιμάσω από την ανάλαφρη Cottage cheese salad, που κέρδισε πολλούς πόντους με τις φράουλες, τα καρύδια και το σιρόπι σφένδαμου που την γλύκαινε ελαφρά, ενώ μια δεύτερη γλύκα πήραμε και από το Pistachio Danish, που έκρυβε μέσα του λατρεμένη κρέμα πατισερί και φιστίκι Αιγίνης.

Μια φωτογραφία θα την πάρεις κι εσύ, με φόντο τους δικούς σου φίλους να ορμάνε πάνω στην πολύχρωμη, χορταστική βάφλα των Γλυκών Πειρασμών, που θα αφιχθεί ζεστή ζεστή, καπελωμένη με μέτρο, με κρέμα βανίλιας, φράουλες και μια πραλίνα φουντουκιού, όνειρο.

Κάτσε εκεί όσο γουστάρει η αφεντιά σου, πιες τις φρέσκες λεμοναδίτσες σου, τα φρέντο και τα prosecco σου, και πριν φύγεις, σημείωσε στο μπλοκάκι σου τις επιλογές της brunch-ομάδας σου για την επίσκεψη της επόμενης βδομάδας.

Parklane A Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός, 4534
25 862000

*Η Shakshouka είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Φτιάχνεται με αυγά που μαγειρεύονται μέσα σε πλούσια σάλτσα από ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι και διάφορα μπαχαρικά όπως κύμινο και πάπρικα. Είναι πιάτο ιδανικό για πρωινό ή brunch, αλλά καταναλώνεται και ως κύριο γεύμα. Συχνά συνοδεύεται με ψωμί για βούτηγμα στη γευστικότατή του σάλτσα. Πολλοί σεφ τη σερβίρουν στη τηγάνι που την έχουν μαγειρέψει, για να χαρίζει στο τραπέζι μια οικειότητα και μια ζεστασιά της κοινής συνεύρεσης φίλων και συγγενών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts