
Είναι ένα τυρί που το έχουμε λατρέψει. Όχι μόνο εμείς. Σε όλο τον κόσμο θα το βρεις να φιγουράρει, κυρίως ως το τυροκομικό προϊόν σε σαλάτες, παρέα με ντοματίνια, micro greens και λάδι ή πέστο βασιλικού. Σε ζυμαρικά και πίτσα, ακόμη και σε αποδομημένα γλυκά.
Μα γιατί αρέσει τόσο πολύ; Ο πρώτος λόγος είναι για εμένα η κρεμώδης, βουτυρένια του υφή, που δίνει στο στόμα μια αίσθηση γλύκας, αλλά και δροσιάς. Ένα προϊόν εύκολο στην κοπή, που βοηθά στο sharing, το οποίο λειτουργεί συνάμα, κάτω από προϋποθέσεις και ως σος. Τέλος, είναι ένα τυρί που απορροφά εύκολα λόγω της υφής του, τα αρωματικά βινεγκρέτ ή λάδια που επιλέγει ο σεφ.
Πώς φτιάχνεται;
Φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στην περιφέρεια της Puglia και έχει επίσημα αναγνωρισθεί από το 2016 ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) με την ονομασία Burrata di Andria I.G.P.
Τώρα, φυσικά, φτιάχνεται και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, μέχρι και στις Η.Π.Α. Η τιμή, που είναι κάπως υψηλή, οφείλεται στο ότι είναι χειροποίητο προϊόν που φτιάχνεται με πάστα μοτσαρέλλας εξωτερικά – σαν πουγκί – η οποία γεμίζεται με κρέμα γάλακτος και μικροτεμάχια μοτσαρέλλας.
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της