Η Ελλάδα και ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, γιορτάζουν μαζί για τον πρώτο Master Sommelier

Sommelier πολλοί. Αν όχι πολλοί, τουλάχιστον αρκετοί στην Ελλάδα. Μέχρι προσφάτως ουδείς, Master Sommelier. Ένας τίτλος βαρυσήμαντος με διεθνές αντίκρισμα, που χρειάζεται να συνωμοτήσει πολύ το σύμπαν μαζί σου κι εσύ με αυτό για να τον φορέσεις στο πέτο σου.

Και τα κατάφερε επιτυχώς ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, ο άνθρωπος που το 2020 στέφθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο, ως ο Πρωταθλητής της χρονιάς στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Tα ΒορΟινά”.

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, σε ένα χώρο που απαιτεί ιδιαίτερες, έως σπάνιες γευσιγνωστικές ικανότητες, βαθιά γνώση όλων των συνισταμένων του οίνου, των αποσταγμάτων, του καφέ, του νερού και όχι μόνο, δεινή ικανότητα παντρέματος φαγητού και ποτού και αριστοτεχνική δεξιότητα στον χώρο του σέρβις.

Μια σπουδή, μια υπερπροσπάθεια, με άπειρες ώρες μελέτης, συνεχή εξερεύνηση, στην οποία εκτός από χρόνο, πρέπει να θυσιάσεις και χρήμα, εφόσον η σφαιρικότητα των γνώσεων, προϋποθέτει αγορά κρασιών και αποσταγμάτων, ταξίδια στο εξωτερικό και επισκέψεις σε οινοποιεία και αμπέλια.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν στον Ελευθέριο Χανιαλίδη, του οποίου ευχόμαστε, να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί τo 2024, εφόσον θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Best Sommelier of Europe and Africa.

Η ομάδα του Fine & Dine του εύχεται, αν το επιθυμεί, να κυνηγήσει και τον τίτλο του Master of Wine (δύο μόνο στην Ελλάδα). Πληροφοριακά μόνο τρεις άνθρωποι παγκόσμια, έχουν πετύχει να κατέχουν ταυτόχρονα τον τίτλο του Master of Wine και του Master Sommelier.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού