
Είμαι συχνή επισκέπτης σε καλά εστιατόρια, τόσο σε Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να δοκιμάζω με τον σύζυγό μου διάφορα πιάτα και να συνδυάζουμε με αυτά, διαφορετικό ποτήρι κρασί, για να είναι πιο αρμονικές οι γεύσεις σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Στα πλείστα, “καλά” εστιατόρια του εξωτερικού και σε πολύ λίγα στην Κύπρο, όταν ζητήσω by the glass, έρχεται ο σερβιτόρος μπροστά μου με την φιάλη, μου σερβίρει 10-20ml, το δοκιμάζω και ακολούθως σερβίρει την ποσότητα που αναγράφεται στην κάρτα. Στα περισσότερα εστιατόρια στην Κύπρο όμως, όταν ζητήσεις by the glass ένα συγκεκριμένο κρασί, έρχεται ο σερβιτόρος με γεμάτο το ποτήρι από το bar. Είναι ορθό αυτό; Εγώ ως καταναλωτής, πού ξέρω πρώτο και κύριο, ότι από όλα τα λευκά του καταλόγου, ότι μου έφερε αυτό που ζήτησα; Δεν είμαι και sommelier. Το άλλο είναι ότι χαλά η όλη ιεροτελεστία. Δεν βλέπεις τη φιάλη, την ετικέτα, τα χρώματα που επέλεξε ο οινοποιός, δεν βλέπεις τον οινοχόο να το σερβίρει, δεν δοκιμάζεις λίγο πριν πεις το “ναι”…Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τη θέση μου.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της