
Διαβάσαμε στα media για ένα bar restaurant με φοβερά cocktails και σπουδαίο barista και είπαμε να πιστέψουμε όσα διαβάσαμε και να πάμε. Καθίσαμε στο bar με τον κολλητό μου και παραγγείλαμε δυο Negroni.
Ο barman ξεκίνησε τα show του, έριχνε ποτήρια, αναποδογύριζε φιάλες, πετούσε από ψηλά στο ποτήρι τα Gin, τα Vermouth και τα Campari, μα μεζούρες δεν είδαμε πουθενά στα χέρια του. Ο κολλητός, δεν άντεξε και τον ρώτησε πώς πετυχαίνει το standardization της συνταγής χωρίς μεζούρα κι αυτός με ένα υφάκι best mixologist in the world, γυρίζει και μας λέει: “Όταν έχεις τα χρόνια μου στη μπάρα και την εμπειρία μου, οι μεζούρες μένουν στα συρτάρια”.
Ε΄ λοιπόν για να μη μακρηγορώ, αυτό που ήπιαμε ήταν, κάτι σαν Negroni και επειδή δοκιμάσαμε και οι δυο από το cocktail του αλλουνού, καμία σχέση δεν είχαν τα δυο cocktails μεταξύ τους.
Φίλε κι εμείς baristas είμαστε και έχουμε κι εμείς πολλά χρόνια στην πλάτη μας, μα μεζούρες χρησιμοποιούμε ευλαβικά γιατί οι πελάτες μας πληρώνουν για τα ποτά μας και σεβόμαστε το μεροκάματό τους. Επίσης, καλό το show, αλλά όταν το show “σκοτώνει” τη συνταγή, τι να το κάνεις. Ποτό ήρθαμε να πιούμε, όχι να παρακολουθήσουμε ταχυδακτυλουργικά σε τσίρκο.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της