
Το να προσπαθείς να είσαι ένα μαγαζί με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, είναι το ένα. Το άλλο και το θεμιτό, είναι να είσαι ένα μαγαζί με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Kάτι το οποίο αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει το Biga Neapolitan Pizza, που θα το βρεις κι εσύ στο κέντρο του ιστορικού πυρήνα της πρωτεύουσας, έναντι του Νέου Δημαρχείου της πόλης.
Πεθυμήσαμε την αύρα του, τα τραπεζάκια φάτσα με τα διατηρητέα κτήρια κι αυτά κάτω από τα λεπτόκορμα δέντρα, μα πιότερο τις ποιοτικές, ναπολιτάνικες του πίτσες με την πολλών ωρών ωρίμανσης, ζύμη τους, τα εκλεκτά προϊόντα προέλευσης και το όμορφο ψήσιμό τους στο εξειδικευμένο ξυλόφουρνο που κυριαρχεί του εσωτερικού, μικρού καλαίσθητου χώρου του Biga.
Χαρά μεγάλη να βλέπεις και σε αυτή σου την επίσκεψη όλα, μα όλα τα τραπέζια κατειλημμένα και άλλους ακόμη ανθρώπους να περιμένουν τη σειρά τους μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι ή για take away, μα πιο μεγάλη χαρά ήτανε σαν δοκιμάσαμε τη δημιουργική πίτσα της βδομάδας με τυρί ρικότα, ξύσμα λεμονιού και coppa χαμ, που πραγματικά χτύπησε το άριστα στον τομέα ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων.

Δροσερό λευκό και ροζέ κρασάκι για τους μισούς, καλοφτιαγμένο Strawberry Aperol Spritz για τους υπόλοιπους και υποδεχόμαστε τη λατρεμένη “θεά” της παρέας την Wild Mushrooms, σε picola μέγεθος, δομημένη με κρέμα μασκαρπόνε, αρωματικό δεντρολίβανο, διακριτικό σκόρδο, fior di latte, απογειωμένα όλα με μανιτάρια girolles και oyster mushrooms.


Ο βασιλικός στο επίκεντρο, στην επερχόμενη Pesto, με πρωταγωνιστές, παρμεζάνα 24 μηνών, fior di latte, ποιοτικό prosciutto cotto και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ τα καλύτερα έχω να σου πω για την πίτσα σταθμό, που δεν είναι άλλη από την Prosciutto di Parma, με βάση από ντομάτες San Marzano, fior di latte, stacciatella και προσιούτο Πάρμας. Ένας ακατάμαχητος πειρασμός με συνδυασμό κρεμωδών στοιχείων, όμορφες οξύτητες, γλύκα από την ντομάτα, αλλά και άλμη από το προσιούτο, που δικαιωματικά κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε προτίμηση.


Στο Biga πας και για γλυκό και τι γλυκό; Ένα γλυκό φουρνιστό κι αυτό, φτιαγμένο με ναπολιτάνικη ζύμη, καλυμμένο με κρέμα από πιστάτσιο, περασμένες ελαφρά στη γάστρα, φράουλες σβησμένες με σέρι και αγγιγμένες με κάρδαμο, αλλά και αέρινο μασκαρπόνε και παγωτό μαστίχα. Ένα κολασμένο γλυκό που προβλέπω ότι θα μπει με την πρώτη μπουκιά και στη λίστα των καθιερωμένων, σε κάθε επίσκεψή σου, must have επιλογών.

Επτανήσου 73, Παλιά Λευκωσία, 1016
22435380





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
