
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εκλεπτυσμένες γεύσεις, φαγητά με casual χαρακτήρα, χώρος για φωτογράφιση για εξώφυλλο περιοδικών interior και exterior design και γλυκοαλχημείες με πρωταγωνίστρια, τη “θεά” σοκολάτα.
Ένα δεκαήμερο γιορτής για τις σοκολατοδημιουργίες, που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου executive pastry chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Χατζηγιάννη και του επίσης βραβευμένου ως Best pastry chef in the world Antonio Bachur.
Η βεράντα με θέα την εντυπωσιακή πισίνα και την οργιαστική βλάστηση του Four Seasons Hotel, έγινε για ένα δίωρο η πιο όμορφη, γευσιγνωστική μας έδρα, με πρώτα να φτάνουν τα χειροποίητα ψωμιά, παρέα με ποιοτικό ελαιόλαδο, πάστα λιαστής ντομάτας και μπουκίτσες τυριών.
Ξεκίνημα που συνοδεύτηκε αμέσως με μια πραγματικά υπέροχη και δροσερή σαλάτα με Asian χαρακτήρα, τραγανές γαρίδες, φύκια και κάσιους, βρεγμένη με διακριτικό σε αρώματα Άπω Ανατολής, πόνζου ντρέσινγκ που ακόμη “ξυπνά” τους γευστικούς μου κάλυκες.

Συνέχεια με λεπτοκομμένο σαν χαρτί, καρπάτσιο από λαυράκι, νοτισμένο με αέρινο πουρέ από κολοκύθι και ντρέσιγκ λεμονιού, που ταίριαξε υπέροχα στο στόμα με το χιλιανό, by the glass, Sauvignon Blanc που επιλέξαμε.

Ένα κρασί που προετοίμασε συνάμα το στόμα και για τα καλοφτιαγμένα, με έμφαση στο ορθότατα προετοιμασμένο ρύζι και στα ποιοτικά υλικά, sushi rolls, με δυνατούς σταθμούς στο eel roll και στο ομόλογό του με τραγανή γαρίδα τεμπούρα.


Η στιγμή που περιμέναμε ήρθε, η βιτρίνα με τα σοκολασμένα δημιουργήματα των δυο καλλιτεχνών pastry chefs, ενώπιόν μας, με εμάς να αντιμετωπίζουμε δυσεπίλυτα διλήμματα, διερωτώμενοι, όχι ποια γλυκά να πάρουμε, αλλά περισσότερο, ποια από όλα να μην δοκιμάσουμε.

Πήραμε και τη γνώμη της ευγενέστατης ομάδας του σερβίς και καταλήξαμε στο ιδιαίτερου φωτογραφικού ενδιαφέροντος, Inspiration με βελούδινο σαμπλέ κόκκινων φρούτων, φεγετίνη με νότες μελάσσας στο στόμα, κρέμα από raspberries, στολισμένο ολάκερο με ολόφρεσκα σμέουρα, που θα έλεγε κανείς ότι μόλις τα μάζεψαν από τις μουριές.

Επόμενος σταθμός, το ημισφαιρικό Rocher, που έκανε το πρώτο twist του, με την πολυπλοκότητα στις υφές, με κορυφαία αυτή της φεγετίνης, που συμπληρώθηκε με την πραλίνα φουντουκιού και την εξωπραγματική γκανάζ από κρεμώδη σοκολάτα Jivara. Εύγε και μάλιστα πολλά και για το financier σοκολάτας, που πλημμύρισε το στόμα με γλυκόπικρο μους από σοκολάτα Guanaja.

Φεύγοντας από το Colors και γενικά από το ξενοδοχείο Four Seasons, νιώθαμε για ακόμη μια φορά, ευλογημένοι που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την εκλεκτή γαστρονομία του και τα πραγματικά υψηλού επιπέδου, ζαχαροπλαστικά του επιτεύγματα, κάνοντάς μας να νιώθουμε ευτυχείς και περήφανοι που στο νησί μας, η επισιτιστική βιομηχανία ανελίσσεται σε τέτοιο βαθμό, που κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με τα επίπεδα χωρών που εδώ και πολλές δεκαετίες παινεύονται για την πρωτοκαθεδρία τους.
Λεωφόρος Αμαθούντος 67 – 69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25 858000

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
