Είναι φορές που για λόγους εντυπωσιασμού, διαβάζουμε πέρα δώθε, πηχυαίους τίτλους στα Μ.Μ.Ε για αυθεντική κουζίνα και παραδοσιακές συνταγές σε συγκεκριμένα εστιατόρια, μα πηγαίνοντας εκεί, διαπιστώνουμε ότι κάτι λείπει.
Κάποτε απουσιάζουν οι αυθεντικές πρώτες ύλες, άλλες φορές διαπιστώνεις συμβιβασμούς στις συνταγές για να αρέσουν στον τοπικό πληθυσμό (βλέπε κυπροποιημένη καρμπονάρα με φρέσκα κρέμα) μα και κάποτε αντιλαμβάνεσαι ότι πίσω από όλα δεν υπάρχει έστω κι ένα άτομο στην ομάδα, που να προέρχεται από τη χώρα ή την περιοχή, για την οποία στηρίζεται η κουζίνα του εστιατορίου.
Στο Crostra Nostra όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς. Είναι όπως πρέπει. Αυθεντική ιταλική κουζίνα, φτιαγμένη από Ιταλούς και μάλιστα Σικελιανούς, ενώ στη σάλα του μαγαζιού και πάλι θα συναντήσεις Ιταλούς, που γνωρίζουν μέχρι και τη φάρμα στο Corleone της Σικελίας, που φτιάχνει γι’ αυτούς τη σπιτική τους ρικότα.
Η υποδοχή ζεστή και φιλόξενη, ο ψηλοτάβανος χώρος πραγματικά πανέμορφος, σε κερδίζει αμέσως με το όμορφο πάντρεμα του διακοσμητικού τούβλου, του ξύλου και της industrial αισθητικής.
Με την πείνα στα φόρτε της, σκανάρουμε αμέσως το φιλικό προς το περιβάλλον, QR code του μενού, αλλά και ακούμε με προσοχή τις προτάσεις για πιάτα ημέρας από τον manager του εστιατορίου. Χαιρόμαστε πολύ και για τις by the glass επιλογές ιταλικών κρασιών, κάνοντας δροσερό ξεκίνημα με ένα αρωματικό Prosecco, παρέα με το amuse bouche, που δεν ήταν άλλο από το κρεμώδες souffle Parmigiano, με διακριτική τρούφα και αλεσμένα pistachio.
Ο ερυθρός Chianti οίνος, πραγματικά βελούδινος, ταίριαξε αρμονικά στο στόμα με το γεμιστό και όμορφο σε παρουσίαση, Panzerotto alla Parmigiana, που ομολογώ είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω στο νησί.
Η σιγοψημένη μοσχαρίσια ουρά και τα σπιτικά ζυμαρικά κασαρέτσε, που ήταν και το πιάτο ημέρας, πρωταγωνίστησαν γευστικά στο επόμενο στάδιο, μαζί με την αυθεντική με Α κεφαλαίο και al dente ψημένη, Carbonara Autentica, φτιαγμένη με κροκάδια αυγών και guanciale (αλλαντικό από μάγουλα χοίρου).
Τα αρώματα της ναπολιτάνικης Numero due pizza, τρύπησαν τα ρουθούνια μας με το που έφτασε κοντά μας η ξυλοφουρνιστή πρέσβειρα της ιταλικής κουζίνας, που μάγεψε το στόμα με το συνονθύλευμα φρέσκας mozzarella fior di latte, με νιφάδες παρμεζάνας, προσιούτο βαλμένο απάνω μετά το ψήσιμο, γαρνιρισμένη με ωμά ντοματίνια, ρόκα και βαλσάμικο ξίδι.
Το φρεσκότατο τιραμισού που αναπολώ ακόμη την κρεμώδη του υφή και την λεπτότητα της καφεΐνης του και τα κριτσανιστά κανόλι, που αφίχθησαν γεμιστά με τυρί ρικότα που παράγεται μόνο για το Costra Nostra στη Σικελία, είναι γλυκά που ομολογώ θα ταξίδευα μόνο για αυτά για να τα ξαναδοκιμάσω
Μια value for money, αυθεντική ιταλική γαστρονομική και όχι μόνο εμπειρία που στο εγγυώμαι θα σε ταξιδέψει όμορφα, γευστικά και νοσταλγικά.
Ζήνας Κάνθερ 16, Λευκωσία, 1065
22 210435
Ο Ισπανός, ζωντανός θρύλος της σκηνοθεσίας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό, με το υψηλότερης “αξίας” βραβείο του 81ου Φεστιβάλ
Η πλατεία Ζουχούρι στη Λάρνακα θα πλημμυρίσει για δεύτερη χρονιά με μουσικές μπάντες, τζαζ μουσική και φυσικά, από όλους τους λάτρεις της μουσικής. Σημείωσε στο
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους πρωτευουσιάνους, λάτρεις των εκλεκτών steaks και όχι μόνο, εφόσον το αγαπημένο steak house της Λεμεσού, το The Porterhouse & Co,
Άγνωστοι οι λόγοι, λόγω της λιτής δημοσίευσης, που ο γνωστός σεφ και κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, αποχωρεί και από τα τρία του εστιατόρια.
Φαντασία, γεύση, ισορροπία και επιλογές για εσένα, όλους σου τους φίλους και φυσικά την απαιτητική σου φαμίλια, μικρούς και μεγάλους. Το δοκιμάσαμε και εμείς, μεγάλη