Armonia Bar at Anassa Hotel. H ανατομή μιας συγκλονιστικής πίτσας

(Article in Greek and English)

Αυτή η εμβληματική βεράντα, όνειρο, που από εκεί απλώνεται μπροστά σου ολάκερος ο Κόλπος Χρυσοχούς και το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα, είναι και η έδρα του Armonia bar στο ξενοδοχείο Anassa.

Ένα bar, για να απολαύσεις signature cocktails, ένα ποτήρι καμπανίτη, επιλεγμένα τσιμπήματα, φαγητά και φυσικά την άρτι αφιχθείσα στις κάρτες του bar και όχι μόνο, αυθεντική, ιταλική πίτσα. Μια πίτσα που την βλέπαμε ταυτόχρονα να καταφτάνει περήφανα σε χάρτινα κουτάκια στην παραλία, στις πισίνες ή να ταξιδεύει στα δωμάτια (room service), με τα σχόλια που ήδη είχαμε μαζέψει να είναι διθυραμβικά.

Μεσημεράκι, με εμάς να αποζητούμε κάτι πιο ανάλαφρο, γρήγορο και παρεΐστικο, καταλήγουμε να αράζουμε σε ένα από τους αναπαυτικούς καναπέδες του bar, μελετώντας το μενού των 13 επιλογών πιτσών για όλα τα παλέτα, το duo από καλτσόνε, αλλά και τις 3+1 προτάσεις σε γλυκές πίτσες που από ότι μάθαμε έχουν κατενθουσιάσει. Παίρνουμε και τη σύμφωνο γνώμη του ευγενέστατού μας σερβιτόρου, καταλήγοντας στην Wagyu e Tartufo.

Παγωμένη μπυρίτσα στα ποτήρια μας, απολαμβάνοντας συνάμα μπροστά μας την φαντασμαγορική θέα και τα καραβάκια με τουρίστες που κατευθύνονταν προς τα Λουτρά της Αφροδίτης κι ακόμη παραπέρα. Η άφιξη της μοσχομυριστής λεπτόφυλλης πίτσας, επανέφερε την προσοχή μας στο όμορφα στρωμένο μας τραπέζι και φυσικά στο υπέροχο και οπτικά δημιούργημα του executive chef David Goodridge και της ομάδας του.

Κριτσανιστό περιμετρικό φύλλο, όμορφα ψημένο, μα πρωτίστως αφράτο, ορθότατο πάχος βάσης, ψημένο στον ιδανικό χρόνο πάνω σε state of the art, εξειδικευμένο φούρνο για πίτσες με πέτρινη περιστρεφόμενη πλάκα και ισορροπία στα υλικά. Και τι υλικά ήταν αυτά;

Ένα συνονθύλευμα από σιγοψημένα short ribs από το κορυφαίο βοδινό wagyu, λατρεμένο fior di latte τυρί, μπαλανσαρισμένη σε αρώματα, ιταλική σάλτσα ντομάτας, κίτρινες κερασοντομάτες, σκεπασμένα όλα με άριστης ποιότητας Jamon Serano που τοποθετήθηκε φυσικά μετά το ψήσιμο, νιφάδες παρμεζάνας και άφθονη, τριμμένη λεπτά, φρέσκα μαύρη τρούφα. Κάθε μπουκιά κι ένα ταξίδι σε Ιταλία μεριά. Κάθε μπουκιά και ένα σχόλιο θαυμασμού.

Εννοείται ότι δεν έμεινε ούτε για δείγμα στο πιάτο μας, μα φεύγοντας σημειώσαμε και δυο τρεις άλλους κωδικούς για να περιπλανηθούμε γαστρονομικά, με άλλα υλικά και διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς, σε άλλα μέρη της Ιταλίας, ζώντας όμως τη μαγεία της Κύπρου από το μαγευτικό Anassa Hotel.

(English text)

Armonia Bar at Anassa Hotel. The Anatomy of a Stunning Pizza

This iconic terrace, a dreamy place, that unfolds before you, overlooking the entire Polis Chrysochou Bay and the Akamas National Forest Park, is also home to the Armonia bar at Anassa hotel.

A bar where you can savor signature cocktails, a glass of champagne, selected bites, dishes, and, of course, authentic Italian pizza that has recently made its debut on the bar’s menu and beyond. We used to see this pizza proudly arrive in cardboard boxes on the beach, by the pool, or “traveling” to the rooms (room service), with comments we had already collected being highly complimentary.

At lunchtime, seeking something lighter, quick, and sharing, we find ourselves lounging on one of the comfortable sofas at the bar, studying the menu with its 13 pizza options for all palates, the duo of calzones, and the 3+1 proposals for sweet pizzas that, from what we’ve heard, have been delightful.

We also seek the approval of our courteous waiter, ultimately settling on the Wagyu and Truffle pizza. With cold beer in our glasses, we enjoy the breathtaking view in front of us, with tourist boats heading towards the Baths of Aphrodite and beyond.

The arrival of the fragrant thin-crust pizza, brings our attention back to our beautifully set table and, of course, to the splendid presentation of executive chef David Goodridge and his team. Crispy perimeter crust, beautifully baked, but above all, fluffy, perfectly thick base, baked at the ideal time on a state-of-the-art specialized pizza oven with a rotating stone plate.

And what were those ingredients? A combination of slow-cooked short ribs from top-quality Wagyu beef, beloved fior di latte cheese, infused with aromas, Italian tomato sauce, yellow cherry tomatoes, all covered with premium Jamon Serano naturally placed after baking, Parmesan shavings, and an abundance of finely grated black truffle.

Every bite was a journey to Italy. Every bite and  a comment of admiration. Naturally, there was not a trace left on our plate, but as we departed, we noted a few more pizza option to gastronomically explore different places in Italy, with different ingredients and unique flavor combinations, all while experiencing the magic of Cyprus from the enchanting Anassa Hotel.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts