
Δεν μιλάμε φυσικά για ένα όποιο κι όποιο εστιατόριο. Μιλάμε για το Dash Bistro Touch, το νέο γαστρονομικό διαμάντι που άνοιξε τις πόρτες του στη Γερμασόγεια τον φετινό Ιούλιο. Ένα εστιατόριο που εξυμνεί τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, με fusion διάθεση και έμφαση στη Μεσόγειο και τους πρωτοκλασάτους θησαυρούς της ξηράς και της θάλασσας.
Με το που θα πατήσεις κι εσύ, σαν και του λόγου μας, στην είσοδο του Dash, θα εντυπωσιαστείς μονοκοπανιά με τον πανέμορφα σχεδιασμένο χώρο του. Ένας χώρος μοντέρνα διακοσμημένος, με χρώματα εμπνευσμένα από τις εντυπωσιακές αποχρώσεις των παγωνιών και όχι μόνο.
Η βραδιά μας ξεκίνησε με μια τριλογία από πραγματικά καλοφτιαγμένα και ισορροπημένα, cocktails, το Blowfish, το Fire and Ice και το Gi Gi, που μας άφησαν και τα τρία τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και μια υπέροχη επίγευση στο στόμα. Πρώτο πιάτο, το καλωσόρισμα του ταλαντούχου σεφ Μάριου Αλεξάνδρου, που δεν ήταν άλλο από ένα βελούδινο ταραμά, συνοδευόμενο από τραγανά κρουτόν.
Για αρχή απολαύσαμε την σαλάτα Beluga lentil, με φακές beluga, μήλο, baby λαχανικά, αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας, αποξηραμένα κράνμπερι και dressing από βαλσάμικο ξίδι κερασιών, η οποία ομολογώ ήταν δροσερή και ότι πιο ιδανικό για μια καλοκαιρινή νύχτα.
Στη συνέχεια απολαύσαμε spicy beef tartar, με κονφί κρόκου αυγού, κρέμα από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές πατάτες, που μας κέρδισε με την ισορροπημένη του γεύση και τις πολυποίκιλες υφές του.
Η συνέχεια, ακόμη πιο γευστική με garlic prawns με espuma πατάτας, “σπαγγέτι” κολοκυθιού, άγριο ρύζι puffed, που σαφώς είναι ένα πιάτο μοναδικό, το οποίο σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Τα κυρίως πιάτα ξεκίνησαν με ένα porcini risotto με ψητά oyster μανιτάρια, αφρό βοτάνων, το οποίο ήταν κρεμώδες και υπέροχα βοτανικό, με πλούσια αρώματα και χωρίς να είναι βαρύ.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το ζουμερό στήθος πάπιας με βοτανο-αγγιγμένη τερίνα πατάτας, jus πάπιας, πουρέ καρότου και τζίντζερ, αλλά και το beef bourguignon με espuma πατάτας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο fondant σοκολάτας με παγωτό καραμέλας, αλάτι και καρύδια πεκάν και με μια mousse λευκής σοκολάτας με κρέμα pistachio cremeux – daquise από φιστίκι και παγωτό φράουλας. Δυο γλυκά που σίγουρα θέλω να δοκιμάσω και στην επόμενή μου επίσκεψη.
Μπράβο και ξανά μπράβο στην ομάδα του Dash Bistro Touch για την όλη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει, εμπλουτισμένη με το υποδειγματικό σέρβις και την προσεγμένη τιμολόγηση, που σίγουρα θα μας κάνει να επιστρέψουμε.
Διεύθυνση: Profiti Ilias 26, Germasogeia 4046
Τηλέφωνο: 25222308
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,