
Δεν μιλάμε φυσικά για ένα όποιο κι όποιο εστιατόριο. Μιλάμε για το Dash Bistro Touch, το νέο γαστρονομικό διαμάντι που άνοιξε τις πόρτες του στη Γερμασόγεια τον φετινό Ιούλιο. Ένα εστιατόριο που εξυμνεί τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, με fusion διάθεση και έμφαση στη Μεσόγειο και τους πρωτοκλασάτους θησαυρούς της ξηράς και της θάλασσας.
Με το που θα πατήσεις κι εσύ, σαν και του λόγου μας, στην είσοδο του Dash, θα εντυπωσιαστείς μονοκοπανιά με τον πανέμορφα σχεδιασμένο χώρο του. Ένας χώρος μοντέρνα διακοσμημένος, με χρώματα εμπνευσμένα από τις εντυπωσιακές αποχρώσεις των παγωνιών και όχι μόνο.
Η βραδιά μας ξεκίνησε με μια τριλογία από πραγματικά καλοφτιαγμένα και ισορροπημένα, cocktails, το Blowfish, το Fire and Ice και το Gi Gi, που μας άφησαν και τα τρία τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και μια υπέροχη επίγευση στο στόμα. Πρώτο πιάτο, το καλωσόρισμα του ταλαντούχου σεφ Μάριου Αλεξάνδρου, που δεν ήταν άλλο από ένα βελούδινο ταραμά, συνοδευόμενο από τραγανά κρουτόν.
Για αρχή απολαύσαμε την σαλάτα Beluga lentil, με φακές beluga, μήλο, baby λαχανικά, αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας, αποξηραμένα κράνμπερι και dressing από βαλσάμικο ξίδι κερασιών, η οποία ομολογώ ήταν δροσερή και ότι πιο ιδανικό για μια καλοκαιρινή νύχτα.
Στη συνέχεια απολαύσαμε spicy beef tartar, με κονφί κρόκου αυγού, κρέμα από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές πατάτες, που μας κέρδισε με την ισορροπημένη του γεύση και τις πολυποίκιλες υφές του.
Η συνέχεια, ακόμη πιο γευστική με garlic prawns με espuma πατάτας, “σπαγγέτι” κολοκυθιού, άγριο ρύζι puffed, που σαφώς είναι ένα πιάτο μοναδικό, το οποίο σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Τα κυρίως πιάτα ξεκίνησαν με ένα porcini risotto με ψητά oyster μανιτάρια, αφρό βοτάνων, το οποίο ήταν κρεμώδες και υπέροχα βοτανικό, με πλούσια αρώματα και χωρίς να είναι βαρύ.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το ζουμερό στήθος πάπιας με βοτανο-αγγιγμένη τερίνα πατάτας, jus πάπιας, πουρέ καρότου και τζίντζερ, αλλά και το beef bourguignon με espuma πατάτας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο fondant σοκολάτας με παγωτό καραμέλας, αλάτι και καρύδια πεκάν και με μια mousse λευκής σοκολάτας με κρέμα pistachio cremeux – daquise από φιστίκι και παγωτό φράουλας. Δυο γλυκά που σίγουρα θέλω να δοκιμάσω και στην επόμενή μου επίσκεψη.
Μπράβο και ξανά μπράβο στην ομάδα του Dash Bistro Touch για την όλη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει, εμπλουτισμένη με το υποδειγματικό σέρβις και την προσεγμένη τιμολόγηση, που σίγουρα θα μας κάνει να επιστρέψουμε.
Διεύθυνση: Profiti Ilias 26, Germasogeia 4046
Τηλέφωνο: 25222308
Κύριε Στεφάνου, τι είναι ακριβώς το “MaritimeCyprus 2025” και γιατί θεωρείται ότι αποτελεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την Κύπρο; Γιάννης Στεφάνου, Γενικός Διευθυντής του
Το Μιλάνο φιλοξένησε τη λαμπερή τελετή των The Best Chef Awards 2025 μεταξύ της 1ης και 2ας Οκτωβρίου, όπου ο Rasmus Munk από το Alchemist
Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων, όπως ο Michelin,
Έψαχνες κι εσύ ρεμπετάδικο στην πρωτεύουσα και δεν έβρισκες εύκολα; Στις αναζητήσεις σου σημείωνες ότι θες να ‘χει ποιοτικό μεζέ, με άφθονη Ελλάδα και Κύπρο
Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει στο ανυπέρβλητο Ντουμπάι. Η πόλη που έχει πλέον συνδέσει το όνομά της με την υπερβολή, τα μεγάλη μεγέθη και τα