Συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή του Anemi Hotel & Suites στην Πάφο, Γιώργο Κυριακίδη

Ο Γενικός Διευθυντής του Anemi Hotel & Suites στην Πάφο, Γιώργος Κυριακίδης μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew, για τους πρωταρχικούς του στόχους μετά την πρόσφατη ανάληψη της θέσης, το πρόγραμμα αναβάθμισης του ξενοδοχείου, το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου Nema και όχι μόνο.

Γιώργο, έχεις αναλάβει πριν λίγους μήνες τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Anemi Hotel & Suites στην Πάφο; Ποιοι οι πρωταρχικοί σου στόχοι;

Η πρόκληση όταν ανάλαβα το Anemi Hotel & Suites ήταν ακόμα μεγαλύτερη γιατί τo ξενοδοχείο ήταν ήδη σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Για αυτό και οι στόχοι έπρεπε να είναι μετρήσιμοι και συγκεκριμένοι.

 Σκοπός είναι να προσφέρουμε πάντα αυτό το κάτι παραπάνω που αναμένει ο πελάτης μας, αναβαθμισμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, με σημασία στην λεπτομέρεια με φιλική εξυπηρέτηση και φιλοξενία. 

Για εμάς επιτυχία είναι να επιστρέφει ο πελάτης μας ξανά και ξανά να κάνει το Αnemi Hotel & Suites σταθερό προορισμό των διακοπών του ή των επισκέψεών του στην Πάφο!
« Anemi Hotel & Suites offer comfort and style to provide you with a destination you will want to visit again and again ».

Τα τελευταία χρόνια το ξενοδοχείο πήρε την ανιούσα με πληθώρα ανακαινίσεων, αναβαθμίσεων και όμορφων προσθηκών. Μίλησε μας λίγο για αυτά.

Η τελευταία μας προσθήκη είναι ο Kipos Executive lounge concept, ο οποίος είναι ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος. Ο χώρος αυτός είναι ένα προνόμιο όσων έχουν κρατήσει ένα συγκεκριμένο τύπο δωματίου, όπου εκεί μπορεί κάποιος να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, πίνοντας τη σαμπάνια του ή να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το τσάι του, αλλά και την ηρεμία και την ομορφιά του χώρου.

Nema. Ο γαστρονομικός προορισμός της Πάφου εντός του ξενοδοχείου σας, έχει ταράξει τα “νερά” στον χώρο της εστίασης της πόλης. Ποια τα χαρακτηριστικά του;

Nema ένας σύγχρονος, προσεγμένος, μοντέρνος χώρος με γήινους χρωματισμούς και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα, με ιταλικές πινελιές. Μια συγχώνευση των κλασικών και των σύγχρονων τάσεων για να δημιουργηθεί μια νέα συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία, “σερβιρισμένη” σε ένα χαλαρό περιβάλλον αφού μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα στον άνετο εσωτερικό χώρο ή στον μεγάλο υπαίθριο και εξωτερικό καλυμμένο χώρο, που περιβάλλεται από όμορφη βλάστηση.
«A fusion of the classics and the current trends to create a new and exhilarating culinary experience!»

Με την εμπειρία που διαθέτεις, ποια θα έλεγες ότι είναι εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που σε βοήθησαν κι ακόμη σε βοηθούν στον χώρο της διοίκησης μιας ξενοδοχειακής μονάδας;

Η πραγματική μας δύναμη είναι ο κόσμος μας, το προσωπικό μας, όταν όλοι μαζί δουλεύουμε για την επίτευξη των στόχων μας. Στην ιστορία καμία φορά δεν έχουμε μάθει να κερδίθηκε κάποια μάχη μόνο με την συμμετοχή των αξιωματικών και των στρατηγών. Για να κερδίσεις τον σεβασμό και την υποστήριξη του προσωπικού πρέπει να δείξεις πρώτος εσύ σεβασμό προς το προσωπικό σου και έμπρακτα με σωστές ενέργειες να το πείσεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτό.

Μεθοδικότητα, οργάνωση μαζί με την εμπειρία, είναι στοιχεία απαραίτητα που βοηθούν στην διοίκηση και φυσικά πάντοτε πρέπει να επιδιώκουμε να μαθαίνουμε και να παρακολουθούμε τις καινούργιες τάσεις, την τεχνολογία και τις νομοθεσίες. Κανένας φυσικά δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, γιατί αυτός που νομίζει ότι τα ξέρει θα αποτύχει.

Μιλώντας με συναδέλφους σου τους τελευταίους μήνες, είχαν οι περισσότεροι εστιαστεί στη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού. Επίσης υπερτόνισαν τη δυσκολία εκπαίδευσης των προερχόμενων από τρίτες χώρες, νεοπροσληφθέντων, οι οποίοι, αρκετοί από αυτούς δεν έχουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα. Η δική σου άποψη και θέση;

Σίγουρα όλοι οι συνάδελφοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη προσωπικού. Η εξεύρεση προσωπικού από τρίτες χώρες δεν φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση για την ευαίσθητη βιομηχανία μας. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει πάντοτε να εξαντλούμε την εγχώρια αγορά και μετά να στρεφόμαστε σε άλλες πηγές. Με τα σωστά κίνητρα, εκπαίδευση, προοπτικές και κατοχύρωση του Κύπριου επαγγελματία ξενοδοχοϋπάλληλου, δεν θα χρειαζόμασταν να αναζητήσουμε το προσωπικό μας από αλλού.

“Η Πάφος αλλάζει”. Όχι μόνο το βλέπουμε στα πανό στους δρόμους, αλλά και το διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι. Η Πάφος ομορφαίνει, οργανώνεται και αποκτά ένα άλλο αέρα, μέρα με τη μέρα. Πώς αυτό θα επηρεάσει πιστεύεις τον τουρισμό της Πάφου; Είναι ικανή αυτή η αλλαγή να καταστήσει την Πάφο δυνατό τουριστικό προορισμό ολόχρονα;

Αυτή είναι και η πραγματικότητα «Η Παφος αλλάζει». Αυτό που βιώνουμε από τους επισκέπτες και περισσότερο από τους repeaters πελάτες μας, είναι ο ενθουσιασμός τους, που βλέποντας τις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στην υποδομή της πόλης μας τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με την τελευταία επίσκεψη τους, μένουν έκπληκτοι. Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτές οι αλλαγές θα ωφελήσουν την Πάφο και θα την αναβαθμίσουν σε ένα άλλο επίπεδο τουριστικού προορισμού.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο