Koi. Το εμβληματικό restaurant bar του Πρωταρά, στην καλύτερή του εποχή (Capo Bay Hotel)

Αναβαθμισμένο, ανανεωμένο, με φρεσκάδα και δημιουργικές νότες, σε όλο του το είναι, το Koi εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αφήνοντας με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο μαγευτικό του σκηνικό, τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Για εσένα που μετράει και το περιτύλιγμα, σε ενημερώνω ότι μιλάμε για ένα σκηνικό ασύλληπτης, εξωτικής αισθητικής, στημένο και καλά δομημένο σε μια από τις γνωστότερες, ακόμη και για τους επισκέπτες στο νησί μας, τοποθεσίες και συγκεκριμένα στο Fig Tree Bay, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο νησί.

Κι αν ρωτάς, γιατί Koi, τότε απλά και μόνο, γκούγκλαρέ το για να πάρεις μια ιδέα από την εικονική πραγματικότητα, του χωρικού περιβάλλοντος, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα αιωνόβια, πολύχρωμα ψάρια Koi, που χρωματίζουν με την παρουσία τους τις εξωτικές λίμνες που περιβάλλουν το αγαπημένο του κοινού, bar restaurant.

Η κάρτα που πήραμε στα χέρια μας κατά την επίσκεψή μας, παντρεύει με μαεστρία, άφθονες δόσεις δημιουργικότητας και αυθεντίας, με πιάτα που σε διακτινίζουν σε Άπω Ανατολή μέχρι και Ιβηρική Χερσόνησο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η γκάμα με γαστρονομικούς σταθμούς για όλους τους ουρανίσκους και όλους τους διατροφο – διαιτητικούς τύπους.

Είτε πας με μοιρασιάρικη διάθεση, είτε με a la carte, η λίστα του έχει κάτι για το καθένα από εμάς, αλλά μην αντισταθείς στα καλοφτιαγμένα Dragon roll με γαρίδα τεμπούρα και χέλι ή στο ομοτάξιό του, Torched Alaska sushi roll, με καψαλισμένο σολομό και αυγά χελιδονόψαρου.

Peachy summer, Spiced Koi Negroni ή Drink the Summer με μαστίχα και βασιλικό, μόνο κάποια από τις 4 δεκάδες cocktails που θα ταλανίσουν και τους δικούς σου γευστικούς κάλυκες, μαζί με το καρπάτσιο από λαυράκι και πούδρα αυγοτάραχου ή την άπαιχτη salmon sashimi salad, με νεροκάρδαμο και ταϋλανδέζικο ντρέσιγκ.

Η αφ’ υψηλού θέα της θάλασσας και του ουρανού, η μουσική των κυμάτων και αυτή του ορεξάτου DJ, που το ρεπερτόριό του θα το θυμάμαι για καιρό, προσθέτουν πολλούς, μα πολλούς πόντους στην όλη εμπειρία, τόσους όσους θα συλλέξεις αν επιλέξεις κι εσύ το εξαίρετο από κάθε άποψη, μοσχαρίσο ταρτάρ, με μουστάρδα Dijon, αγγούρι τουρσί και αυγό ορτυκιού.

Η οινική λίστα, ταξιδιάρικη κι αυτή, σε γυροφέρνει σε όμορφα αμπελοτόπια και σ’ όλη την υφήλιο, δίνοντας εύσημα και στον Κύπριο οινοποιό, που “δοκιμάζεται” επιτυχώς στο ποτήρι, τόσο με γηγενείς ποικιλίες, όσο και με ξενικές. Με ένα Ξυνιστέρι, λέμε κι εμείς το “ναι” στις τυλιγμένες με τραγανό κανταΐφι, γαρίδες και στα χειροποίητα, αριστοτεχνικά φτιαγμένα, dim sum γαρίδας, πριν βουτήξουμε όλοι ομαδικά τα chopsticks μας στα σταρένια νουτλς με πάπια και pak choi, στο όμορφα ψημένο μπούτι κοτόπουλου με μαντζουράνα και σάλτσα σόγιας και στο αγγιγμένο με σάλτσα τεριγιάκι, φιλέτο σολομού.

Πίστεψέ με, στο Koi κανείς δεν κοιτά ρολόγια, μα ούτε νοιάζεται για το πέρασμα της ώρας, μα πριν φύγεις, κλείσε κι εσύ το μάτι στην τριλογία γλυκών που εμείς επιλέξαμε, με πρωταγωνιστές την θεϊκή πανακότα με πιστάτσιο, τις προσομοιωμένες με λευκά βότσαλα, ελβετικές μαρέγκες με μοσχολέμονο, λεμονόχορτο και ανανά ή στο ζεστό, όπως την επιμελή ομάδα εξυπηρέτησης, κεκάκι αμυγδάλου, που γίνεται ένα στο στόμα με ποιοτικό, παγωτό μαστίχα.

Μια εμπειρία, πολυδιάστατη, σφαιρική, μα πάνω απ’ όλα ολοκληρωμένη, που σαφώς και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Capo Bay Hotel, Ιάσωνος 2, 5296 Πρωταράς

Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 24.00 ( 13:00- 17:00  – 19:00 – 22:00 )

Τηλέφωνο: 2383 1101

Koi menu:

https://www.capobay.com/Templates/00001/data/menus/KOI_FOOD_MENU_2024.pdf

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις