
Η νέα άφιξη στον χώρο της ιταλικής κουζίνας στο νησί, ακούει στο όνομα Little Italy. Θα το βρεις αφού περάσεις κι εσύ με το δεξί τις rustic του θύρες, στους ισόγειους χώρους του περίοπτου ουρανοξύστη Ararat – The Signature Collection στη Λεμεσό, που μέσα σε λίγους μήνες πέτυχε να μεταμορφωθεί σε γαστρονομικό κέντρο για πολλούς αποδέκτες.
Η ευγενέστατη hostess θα οδηγήσει και τη δικιά σου παρέα σε ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του ζεστού, νοτισμένου με γήινα χρώματα χώρου που έχει ντυθεί με παραδοσιακό τουβλάκι και, με το μενού ανά χείρας, βόλταρε γευστικά σ’ όλη την Ιταλία. Οι ανοιχτές κουζίνες, οι συντηρητές βοδινών παλαίωσης με τις θηριώδεις σε μέγεθος κοπές, όπως το Bistecca Fiorentina, τα καλά σιτεμένα T-Bone και τα αμερικανικά φιλέτα, αλλά και οι βιτρίνες με τα φρέσκα θαλασσινά, σαφώς και θα προκαλέσουν άφθονα διλήμματα σε όλη σου την παρέα.

Η μεγάλη ομάδα από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, που και αγάπη για το λειτούργημα που επιτελεί διαθέτει, μα και κάμποση εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία, θα είναι διακριτικά δίπλα σου, προτείνοντας και επεξηγώντας την κάθε λεπτομέρεια για τα ορεκτικά, τις πίτσες και τα κυρίως πιάτα, με πολλά δε εξ αυτών να ψήνονται στον επώνυμο φούρνο Josper.
Η περίοπτη οινοκάβα του Ararat θα κλέψει κι αυτή με τη σειρά της την προσοχή σου, τόσο με τον όγκο των επιλογών όσο και με την ποιότητα των ετικετών, με πολλές δε εξ αυτών να διατίθενται και με το ποτήρι, για να ξεκινήσεις έτσι κι εσύ με ένα by the glass νεοκοσμικό Sauvignon Blanc, τσιμπολογώντας κριτσανιστά crostini και σπιτική φοκάτσια, που θα τα βουτήξεις και τα δυο σε σπιτικές αλοιφές.

Η σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα και γεμιστή με τυριά bresaola, αλλά και η ομόλογή της με κρεμώδη μπουράτα, ξεφλουδισμένα ντοματίνια και βασιλικό, είναι must have επιλογές για ένα δροσερό και ανάλαφρο ξεκίνημα, πριν πεις το “si” στο υπέροχο γευστικά Parmigiana di Melanzane, το πληθωρικό σε μεστωμένες μελιτζάνες δημιούργημα των σεφ, που έχει φουρνιστεί με λατρεμένη σος ντομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα.



Οι ιδιαίτερα λεπτόφυλλες πίτσες του Little Italy θα κάνουν τη διαφορά, ειδικά αν ψηφίσεις κι εσύ αυτή με φιλετάκια φρέσκιας μαύρης τρούφας ή με αλλαντικά ωρίμανσης, όπως αυτή με bresaola και μια ιδέα από κρεμμύδι.


Αν είσαι μακαρονάς, τότε το Little Italy είναι και για τη δική σου αφεντιά, μα δώσε έμφαση στην Calamarata που ανακατεύεται με emulsion ντομάτας και κατσικίσιο τυρί Σαρδηνίας και στα σπιτικά ραβιόλι που έχουν γεμίσει με σιγοψημένο βοδινό και εισπράττουν τη γλύκα από βοδινό, βουτυράτο jus, αρωματισμένο με φρέσκο φασκόμηλο.


Ο ερυθρός Valpolicella οίνος στα κρασοπότηρά μας, για να υποδεχτούμε όπως αρμόζει την ταλιάτα από αμερικανικό sirloin, αλλά και το απίστευτα τρυφερό beef fillet, που ψήθηκαν και τα δυο τους αριστοτεχνικά στον ξυλόφουρνο.


Το μεγάλο τρόλεϊ με τα γλυκά, θα το δεις κι εσύ να ταξιδεύει πολλές φορές από τραπέζι σε τραπέζι, γι’ αυτό κράτα λίγο χώρο και δακτυλόδειξε κι εσύ για το κέντρο του τραπεζιού ένα Bignè al pistacchio (άλλως Paris Brest) και, χωρίς αμφιβολία, το φρεσκότατο τιραμισού του μαγαζιού, που καλά κάνεις να το συνδυάσεις με ένα εσπρεσάκι από ποιοτικούς κόκκους καφέ, που το πλούσιο χαρμάνι του θα ομορφύνει πιότερο την όλη σου εμπειρία στο νεοαφιχθέν Little Italy.



Ararat – The Signature Collection
Λεωφόρος Αμαθούντος 184, 4533 Παρεκκλησιά, Λεμεσός, Κύπρος
+357 80002424
REVIEW IN ENGLISH
Little Italy: A Newly Arrived Haven for Lovers of Italian Cuisine at the Iconic Ararat
The island’s latest addition to the Italian dining scene goes by the name Little Italy. You’ll find it once you step through its rustic doors on the ground floor of the impressive Ararat – The Signature Collection tower in Limassol, a building that in just a few months has managed to transform itself into a culinary destination for countless visitors.

The gracious hostess will guide you and your group to one of the beautifully set tables in the warm, earth-toned space, dressed in traditional brick. With the menu in hand, you’re invited to embark on a flavourful tour across Italy. The open kitchens, the dry-aging beef cabinets showcasing imposing cuts such as Bistecca Fiorentina, perfectly aged T-Bone and American steaks, as well as the displays of fresh seafood, will undoubtedly spark plenty of delicious dilemmas among your party.
The large team of impeccably trained staff, who not only love what they do but also carry substantial experience from five-star hotels, will be discreetly by your side, recommending and explaining every detail of the appetizers, pizzas and main dishes—many of which are cooked in the renowned Josper oven.
Ararat’s impressive wine cellar will also demand your attention, both for the breadth of its selections and the quality of its labels—many available by the glass. It’s the perfect chance to start with a New World Sauvignon Blanc, nibbling on crispy crostini and homemade focaccia, dipping both into freshly prepared spreads.

The salad with rocket, parmesan and cheese-filled bresaola, as well as its counterpart with creamy burrata, peeled cherry tomatoes and basil, are must-have options for a refreshing and light beginning, before you say “si” to the wonderfully flavourful Parmigiana di Melanzane—a generous creation of layered, perfectly cooked aubergines baked with well balanced tomato sauce, basil and parmesan.



The ultra-thin pizzas of Little Italy stand out, especially if you choose the one topped with shavings of fresh black truffle or the version with cured meats, such as bresaola with a hint of onion.


If pasta is your weakness, then Little Italy is your place. Pay special attention to the Calamarata tossed in a tomato emulsion with Sardinian goat cheese, as well as the homemade ravioli filled with slow-cooked beef and enriched by a silky, buttery jus infused with fresh sage.


A glass of red Valpolicella in hand sets the scene perfectly for the arrival of the tagliata made from American sirloin, as well as the incredibly tender beef fillet—both expertly cooked in the wood-fired oven.


You’ll see the grand dessert trolley making its rounds from table to table, so be sure to save some room and point to a Bignè al pistacchio (also known as Paris Brest) for the centre of the table, along with the undeniably fresh tiramisu. Pair it with a well-extracted espresso from high-quality coffee beans, whose rich blend will elevate your entire experience at the newly arrived Little Italy.



Ararat – The Signature Collection
184 Amathountas Avenue, 4533 Pareklisia, Limassol, Cyprus
+357 80002424

Η νέα άφιξη στον χώρο της ιταλικής κουζίνας στο νησί, ακούει στο όνομα Little Italy. Θα το βρεις αφού περάσεις κι εσύ με το δεξί

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φετινή διοργάνωση του Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στο πλαίσιο της έκθεσης C.C.A. HORECA GASTRO 2025. Η

Μια σπουδαία στιγμή για την ελληνική γαστρονομία σηματοδότησε η φετινή αξιολόγηση του Taste Atlas, καθώς η Γραβιέρα Νάξου ανακηρύχθηκε το καλύτερο τυρί στον κόσμο για

Η συμφωνία ύψους 1,38 δισ. δολαρίων είναι πλέον οριστική: η Prada ολοκλήρωσε την εξαγορά του ιστορικού οίκου Versace, έπειτα από έξι μήνες αναμονής για την

Κλείσαμε δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο παραλιακής πόλης της Κύπρου για διακοπές, πληρώνοντας πάνω από €200 τη βραδιά και δυστυχώς η εμπειρία μας ήταν κάτι που
