
Η θάλασσα του Fig tree bay στον Πρωταρά και το ομώνυμο, σήμα κατατεθέν για την περιοχή, νησάκι της, ολάκερη και απρόσκοπτη μπροστά σου. Το δε λευκόχρωμο σκηνικό του αέρινου μαγαζιού, με στοιχεία κυκλαδίτικου νησιού, ένα ταξίδι από μόνο του σε παίρνει από Κυκλάδες, μέχρι Ιόνιο και πίσω ξανά στην Κύπρο μας.

Κι ο λόγος, γιατί κι αυτή τη χρονιά το μενού του Mama’s πρώτα πρώτα μας καλωσόρισε στην πρώτη του σελίδα, με τους λουκούλλειους μεζέδες του. Μια πανδαισία από 20 πιάτα που μας κέρδισαν πρώτα με την εικόνα, αλλά αμέσως μετά με τη γεύση, το όμορφο μαγείρεμα, τα υλικά, την αγάπη, τη βουνίσια ρίγανη, τον δυόσμο και την κανελίτσα, που τα άρτυσαν οι μάγειρες και οι μαγείρισσες στην κουζίνα.

Μια κουζίνα που εφέτος ανακαινίστηκε, εξωραΐστηκε και εξοπλίστηκε, για να φτάνει κοντά σου από την πλειάδα των σεφ της open plan kitchen, όμορφα σχαροψημένο το χταπόδι που ζήτησε η αφεντιά σου, αναπαμένο πάνω σε Φάβα Σαντορίνης, καραμελωμένο κρεμμύδι και κρίταμο.

Τα σπιτικά κεφτεδάκια με δυόσμο και κανέλα, ο μαρινάτος γαύρος με πιπεριές Φλωρίνης, που οι φίλοι μας ήθελαν κι ένα ουζάκι μαζί του, αλλά και η σαλάτα με μανούρι σχάρας και υπερτροφικά καλούδια, ήταν πιάτα που ομολογώ δεν άντεξαν και πολύ στις όμορφες πιατελίτσες.
Τιμή και δόξα για το κυπριακό χαλούμι που στο Mama’s πρωτοτυπεί παγκυπρίως, εφόσον το επίσημα κυπριακό με βούλα και υπογραφή, τοπικό μας χαλούμι, έχει μια ολάκερη κατηγορία με διαφορετικούς τρόπους ψησίματος και παρουσίασης.

Σερβιρισμένο με μαρμελάδα ροδάκινο και φρυγανισμένο, προζυμένιο ψωμί, στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, ψημένο στο βαθύ τηγάνι σαν μπαστουνάκι με σος γιαουρτιού και σύκου και τέλος σ’ αφήνω το καλυτερότερο. Η γαστρονομική, καλοκαιρινή κουλτούρα του κάθε Κύπριου, που μαζί με το παγωμένο καρπούζι, λιγουρεύται και χαλούμι, γίνεται πράξη στο Mama’s με ένα combo σουβλάκι υπερπαραγωγή.
Ένα σουβλάκι με περασμένα διαδοχικά τεμάχια από καρπούζι και χαλούμι, αγγιγμένα με νότες από φρέσκο δυόσμο. Έτοιμο και το τραγανό, τηγανιτό καλαμαράκι με κάτι πατατούλες κρίτσι κρίτσι δίπλα του, έτοιμο και το φαγκρί σχάρας που εμείς οι ίδιοι το διαλέξαμε από τη βιτρίνα ψαρικών, φτασμένο κοντά μας με σαλάτα εποχής και τηγανιτές κοκκινοχωρίτικες πατάτες.

Μπράβο και ξανά μπράβο στους chefs για τα ταλιολίνι με τραγανές γαρίδες, κερασοντομάτες και μοσκοβολιστή σάλτσα ντομάτας με ουζάκι στο τελείωμα, αλλά και εύγε για το θεσπέσιο και τρυφερό κοτόπουλο σουβλάκι και τον μουσακά που αν δεν ντρεπόμασταν με τόσα που παραγγείλαμε, θα ζητούσαμε και δεύτερη μερίδα.
Δεν ντραπήκαμε όμως να ζητήσουμε δεύτερη μερίδα από ραβανί και κυπριακότατο μαχαλεπί, που τα ευγενέστατα παιδιά της εξυπηρέτησης στο φέρνουνε μπροστά σου και το περιχύνουνε με σιροπάκι τριανταφύλλου. Μια από τις πιο μαμαδίστικες, γευστικές και value for money προτάσεις αυτού του καλοκαιριού, σε ένα σκηνικό που άλλοι πέρνουν αεροπλάνα και καράβια για να το ζήσουν από κοντά.
Capo Bay Hotel, Ιάσωνος 2, 5296 Πρωταράς
Τηλέφωνο: 23 831 101
Φωτογραφίες από την Admarketing

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
