MayaBay Dubai. Ιαπωνική και Ταϊλανδική κουζίνα, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Dubai

(Review in Greek and English by food critic Nick Andrew)

Τα βραβεία στην είσοδό του, μιλούν από μόνα τους. Καλύτερο ασιατικό εστιατόριο και καλύτερο a la carte brunch στα Time Out Awards 2023. Απόλυτος νικητής με το βραβείο Favorite Pan Asian Restaurant in Dubai 2023 στα Fact Dining Awards, αλλά και περήφανα καταχωρημένο στη λίστα του οδηγού Michelin και του Gault e Millau για το έτος 2023.

Όσο για την τοποθεσία του, ένα έχω να σου πω. Μαγική και απόκοσμη. Βαλμένο στις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τους εξωτικούς κήπους του θέρετρου Jumeirah Al Nassem, στην περιοχή Jumeirah, με θέα το εξωπραγματικό Burj Al Arab και την πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Χελώνας (Turtle Lagoon).

Το τραπέζι της ομάδας της Fine & Dine, τα είχε όλα. Όμορφα φόντα από τον “βαμμένο” με κόκκινα χρώματα, ντιζαϊνάτο εσωτερικό χώρο, οπτική επαφή με μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ανοιχτές κουζίνες που έχω δει στο Dubai και κάτω ακριβώς από το υπερυψωμένο στα 3 μέτρα, booth της αεικίνητης ελληνίδας DJ.

Η λίστα φαγητών  που έφτασε στα χέρια μας από την άριστη στην εξυπηρέτηση ομάδα του MayaBay, είναι μια λίστα που λίγο πολύ θυμίζει ένα βιβλίο με θέμα τη γαστρονομία της αυθεντικής ιαπωνικής και Ταϊλανδικής κουζίνας, όπως ακριβώς αναπτύχθηκε εδώ και δεκαετίες στις κουζίνες του MayaBay στο παρθενικό εστιατόριο στο Μονακό. Ένα βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για κάθε πιάτο, αλλά και μια όμορφη περιγραφή, που σε πολλά εδέσματα συνοδεύεται και με μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Οι προτάσεις πολλές, η όρεξή μας στα φόρτε της, ο σομελιέρ δίπλα μας να μας καθοδηγεί για τα οινικά παντρέματα και εμείς ξεκινάμε με by the glass γαλλικό κρασί σε άριστη θερμοκρασία και τη must have Thai Tom Yum σούπα με τραγανές γαρίδες και ισορροπία στις γεύσεις.

Must have και το κομμένο σε σχήμα ρόμβου, MayaBay Yellowtail sashimi, που πήρε άριστα για την οξύτητά του, αλλά και για τη φρεσκάδα του. Η Yam Hua Plee, η σαλάτα με αστακό και άνθη μπανάνας, είναι ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει τον κόπο να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να το δοκιμάσεις.

Το ίδιο θα έλεγα και για το MayaBay Beef tataki, φτιαγμένο από άριστης ποιότητας βοδινό tenderloin, το οποίο κέρδισε την παλέτα του στόματος με το τσιπ σκόρδου. Αριστεία στη γεύση και στην αρτιότατη ζύμη των gyoza Giuniku και των γεμιστών με θαλασσινά,  Kung dim sum, που ο καταξιωμένος head chef Shane Mac Neill, τα παρουσιάζει με φύλλο χρυσού.

Σχολιάζουμε με την ομάδα ξανά και ξανά την πανέμορφη ατμόσφαιρα, τον πλημμυρισμένο από κόσμο, χώρο, που μοιραζόταν εμπειρίες και γεύσεις γύρω από ένα τραπέζι, αλλά και στέλνουμε τα μπράβο μας στη DJ που οι όμορφες μουσικές της μίξεις, γινόντουσαν ένα με το κύμα που έσκαγε στους πρόποδες του θεόρατου Burj Al Arab.

Εμείς πάντως, συνεχίσαμε τη γευσιγνωσία μας με ένα άκρως μοιρασιάρικο πιάτο, το Ika tempura, το λεπτοκομμένο τρυφερό καλαμάρι, με ήπια καρυκεύματα και νότες σκόρδου, αλλά και κλείνουμε τα μάτια σε κάθε μπουκιά από τον μαύρο μπακαλιάρο (Gindara No Saikyo), μαριναρισμένο με miso yaki, ο οποίος κοβόταν απλά με το άγγιγμα του πιρουνιού.

Η λίστα γλυκών που θα δεις στο MayaBay, είναι η αιτία για όλους τους λάτρεις, ιδίως της σοκολάτας, για να βάλουν το συγκεκριμένο εστιατόριο στο shortlist  των επιλογών τους. Ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις της διευθυντικής ομάδας, η οποία πραγματικά μας εντυπωσίασε με τον επαγγελματισμό της και είπαμε το “ναι” στο Maya Sphere που θα λιώσει με ζεστή σοκολάτα μπροστά σου, αλλά και στο Chocolate Fondant, που πίστεψέ με ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

Ειδικά όταν αυτά συνδυάστηκαν με το μοναδικά, με λεπτά αρώματα Coffee Martini που έγραψαν με τον πιο όμορφο τρόπο την όλη εμπειρία μας στο εμβληματικό MayaBay.

Πίστεψε με επίσης, ότι εδώ μιλάμε για ένα από τα καλύτερα και πιο βραβευμένα εστιατόρια του Dubai, που πρωτοξεκίνησε στο Μονακό και τώρα έβαλε πλώρη για τη Μύκονο, το Πόρτο Μοντενέγκρο και το Ριάντ. Ένα εστιατόριο σταθμός, που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς έστω κι αν έχεις μια δυο μέρες στο Dubai.

Location: Jumeirah Al Naseem – Dubai – UAE
Tel : +971 4 275 2500
reservations@mayabay.ae

Φεύγοντας, μιλήσαμε λίγο με τη διευθυντική ομάδα του Mayabay και μάθαμε περισσότερα για το εστιατορικό καμάρι του εμιράτου του Dubai.

Από το Μονακό στο Ντουμπάι και το Πόρτο Μοντενέγκρο, και σύντομα στη Μύκονο και το Ριάντ. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της MayaBay και ποιο είναι το προφίλ των πελατών της;

Η επιτυχία της MayaBay βασίζεται στην ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και της ανατροφοδότησης των πελατών του brand μας, που αναπτύχθηκε στο Μονακό εδώ και δεκαετίες. Η ομάδα μοιράζεται έναν κοινό πάθος και βάζει την καρδιά της στο έργο της, με αποτέλεσμα την εξαιρετική ποιότητα και τη βαθιά αφοσίωση.

Οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας της MayaBay περιλαμβάνουν την ποιότητα της αυθεντικής Ιαπωνικής και Ταϊλανδικής κουζίνας της, την προσεκτική επιλογή των τοποθεσιών της για μια τέλεια ατμόσφαιρα, τη συνέπεια του brand της και τη δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές προτιμήσεις, διατηρώντας την ουσία του brand.

Αυτά τα στοιχεία συμβάλουν στην επίτευξη μιας πελατείας που αναζητά εκλεπτυσμένες γαστρονομικές εμπειρίες σε εξωτικές και αριστοκρατικές τοποθεσίες. Η πελατεία αποτελείται από παθιασμένους λάτρεις του φαγητού, τουρίστες που αναζητούν υψηλής ποιότητας γαστρονομικές περιπέτειες και ντόπιους που δίνουν προτεραιότητα στην κομψότητα και την αριστεία στη γαστρονομική τέχνη.

Είναι αυθεντική Ιαπωνική και Ταϊλανδική κουζίνα, δημιουργική ή συνδυασμένη;

 Η δύναμη της MayaBay βρίσκεται επίσης στο να προσφέρει δύο διακριτές κουζίνες: Την Ταϊλανδική και την Ιαπωνική. Αυτή η γαστρονομική προσφορά είναι ταυτόχρονα δημιουργική και ανανεώνεται κάθε χρόνο με την εισαγωγή μιας νέας κάρτας. Οι γεύσεις εμπνέονται από την παραδοσιακή κουζίνα που επαναδημιουργείται για μοντέρνες γεύσεις.

Τρεις λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την MayaBay στο Ντουμπάι.

Το MayaBay προσφέρει μια άψογα εκτελεσμένη εμπειρία φαγητού και νυχτερινής ζωής που ενσωματώνει αρμονικά τα καλύτερα από τις Ασιατικές γεύσεις. Το επικούρειο μενού, η αρμονική ατμόσφαιρα και η ανεκτίμητη κομψότητα αυτού του θεσμού από το Μονακό, στο Ντουμπάι είναι αναμενόμενο να επιδράσουν θετικά στη γαστρονομική σκηνή του Ντουμπάι και να δώσουν μια ασιατική πινελιά στη Λιμνοθάλασσα του Jumeirah Al Naseem.

  1. Ο ζεστός σχεδιασμός, που αποτελείται από μεγάλα τζάμια που προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στην γραφική Λιμνοθάλασσα της Χελώνας και το εμβληματικό ξενοδοχείο Burj Al Arab.
  2. Το μενού, βαθιά ριζωμένο στην παραδοσιακή Ασιατική κουζίνα, περιλαμβάνει Κινέζικα dim sums, Ιαπωνικά tempura και sushi, Ταϊλανδέζικα κάρι και ξεχωριστά signature φαγητά όπως το Maya Crispy Duck και το Black Cod με miso και μέλι. Κάθε πιάτο κατασκευάζεται με προσοχή χρησιμοποιώντας ένα μείγμα παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών. Μια καλά επιμελημένη οινολογική λίστα συμπληρώνει ιδανικά την ποικιλία των Ασιατικών πιάτων. Η πιστοποιημένη ομάδα sommeliers της MayaBay καθοδηγεί τους επισκέπτες μέσω της επιλογής του παραδοσιακού ποτού της Ιαπωνίας που εισάγεται από διάφορες περιοχές του σακέ. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσδοκούν μια εκλεπτυσμένη εμπειρία με cocktails, με προσαρμοσμένα κοκτέιλς, επαγγελματικά φτιαγμένα για να αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα φυσικά στοιχεία: αέρα, φωτιά, νερό και γη. Το αποκλειστικό cigar lounge προσφέρει ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία, με μια εντυπωσιακή επιλογή vintage Ιαπωνικών ουίσκι.
  3. Το MayaBay εγγυάται μια εμπνευσμένη και συναρπαστική βραδιά, αφήνοντας τους επισκέπτες μαγεμένους μέχρι αργά με μια ποικιλία ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της επιπλέον μιας εμπειρίας του brunch που προσθέτει στο μοναδικό της χαρακτήρα.


(REVIEW IN ENGLISH)

Mayabay Dubai. Japanese and Thai cuisine, in one of the best restaurants in Dubai

The awards at its entrance speak for themselves. Best Asian restaurant and best a la carte brunch at the Time Out Awards 2023. An absolute winner of the Favorite Pan Asian Restaurant in Dubai 2023 award at the Fact Dining Awards, but also proudly listed in the Michelin Guide and Gault e Millau for the year 2023.

As for its location, let me tell you one thing. Magical and otherworldly. Situated in the luxurious facilities and exotic gardens of Jumeirah Al Nassem resort, in the Jumeirah area, with a view of the surreal Burj Al Arab and the beautiful Turtle Lagoon.

The table of the Fine & Dine team had it all. Beautiful backgrounds from the “painted” in red colors, well-designed interior space, a view of one of the largest open kitchens I have seen in Dubai, and right below the elevated 3-meter booth, of the ever-moving Greek DJ.

The menu that reached us from the excellent service team of MayaBay is a list that more or less resembles a book on the gastronomy of authentic Japanese and Thai cuisine, as developed decades ago in the kitchens of the first established Mayabay restaurant in Monaco. A book with rich photographic material for each dish, but also a beautiful description, which in many dishes is accompanied by a brief historical overview.

The suggestions were many, our appetite was at its peak, the sommelier next to us guiding us through the wine pairings, so we started with a glass of French wine served at the perfect temperature and the must-have Thai Tom Yum soup with crispy shrimp and a beautiful balance of flavors.

A must-have, also was the diamond-shaped cut MayaBay Yellowtail sashimi, which excelled for its acidity and freshness. The Yam Hua Plee, the salad with lobster and banana blossoms, is a dish that is really worth traveling many kilometers to taste. The same goes for the MayaBay Beef tataki, made from excellent quality beef tenderloin, topped with garlic chips.

Excellence in taste and in the perfect dough of the Giuniku gyoza and the seafood-filled Kung dim sum, which the renowned head chef Shane Mac Neill presents with a gold leaf. We commented with the team again and again on the beautiful atmosphere, the space filled with people, sharing experiences and flavors around the tables, and we also applaud the DJ whose beautiful music mixes became one with the wave breaking at the foot of the majestic Burj Al Arab.

We, however, continued our tasting with a dish perfect for sharing, the Ika tempura, finely chopped tender squid, with mild spices and garlic notes. Every bite of the black cod (Gindara No Saikyo), marinated with miso yaki, which was cut simply with the touch of the fork, truly had us wanting more.

The dessert menu you will see at MayaBay is simply a reason for all chocolate lovers to put the restaurant on their shortlist. We listened carefully to the proposals of the service team, which really impressed us with their professionalism, and we said “yes” to the Maya Sphere that is melted with hot chocolate in front of you, but also to the Chocolate Fondant, which believe me, is one of the best I have ever tasted.

Especially when these were combined with the unique, subtly scented Coffee Martini that beautifully wrapped up our entire experience at the iconic MayaBay.

Believe me when I say, we are talking about one of the best and most awarded restaurants in Dubai, which first started in Monaco and now set sail for Mykonos, Porto Montenegro, and Riyadh. A landmark restaurant that you definitely must visit even if you only have a day or two in Dubai.

Location: Jumeirah Al Naseem – Dubai – UAE
Tel : +971 4 275 2500
reservations@mayabay.ae

Leaving, we briefly spoke with the management team of Mayabay and learned more about the culinary gem of Dubai’s emirate

From Monaco to Dubai and Porto Montenegro and soon to Mykonos and Riyadh. What is the secret to MayaBay’s success, and what is the profile of its clients?

MayaBay’s success lies in meticulous attention to detail and listening to customers, a trademark developed in Monaco for decades. The team shares a common passion and puts their hearts into their work, resulting in exceptional quality and deep commitment. MayaBay’s keys to success include the quality of its authentic Japanese and Thai cuisine, the meticulous selection of its locations for a perfect ambiance, the consistency of its brand, and

the ability to adapt to local preferences while maintaining the essence of the brand. These elements contribute to targeting a clientele seeking exquisite culinary experiences in exotic and prestigious locations. The clientele consists of passionate food enthusiasts, tourists in search of top-notch gastronomic adventures, and local residents who prioritize refinement and excellence in culinary art.

Is it authentic Japanese and Thai cuisine, creative, or a combination?

MayaBay’s strength also lies in offering two distinct cuisines: Thai and Japanese. This culinary offering is both creative and reinvents itself each year with the introduction of a new menu. The flavors draw inspiration from traditional cuisine reimagined for modern tastes.

Three reasons why someone should visit MayaBay in Dubai.

MayaBay offers an impeccably executed dining and nightlife experience that seamlessly incorporates the best of Asian flavors. The epicurean menu, seamless ambiance, and the indescribable elegance of this Monégasque institution are poised to make a significant impact on Dubai’s gastronomic scene and infuse an Asian flair into Jumeirah Al Naseem’s Turtle Lagoon.

  1. The warm design, composed by large glass windows provide uninterrupted views of the picturesque Turtle Lagoon and the iconic Burj Al Arab hotel.
  2. The menu, deeply rooted in traditional Asian cuisine, features Chinese dim sums, Japanese tempura and sushi, Thai , curries, and standout signatures such as Maya Crispy Duck and Black Cod with miso and honey. Each dish is meticulously crafted using a blend of traditional and contemporary techniques. A well-curated wine list perfectly complements the diverse range of Asian dishes. MayaBay’s saké-certified team of sommeliers guides guests through the selection of Japan’s traditional drink imported from various saké prefectures. Guests can also anticipate a refined mixology experience, with bespoke cocktails expertly concocted to embody the four natural elements: wind, fire, water, and earth. The exclusive cigar lounge offers a uniquely tailored experience, complete with an impressive election of vintage Japanese whiskies.
  3. MayaBay guarantees an inspiring and captivating evening, leaving guests mesmerized until late with an array of entertainment, including the added delight of a brunch experience that adds to the uniqueness of your visit.

 

By food critic Nick Andrew

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts