
Αν περνάς από τις περιοχές του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, σίγουρα θα το έχεις προσέξει. Όχι απλά να το έχεις προσέξει, αλλά να έχεις στραβολαιμιάσει θαυμάζοντας την αίγλη του παλιού, χτισμένου με πουρόπετρα του τόπου, αρχοντικού που λάμπει με την παρουσία του στην περιοχή. Πνιγμένο στο πράσινο, προβάλλει σαν μια αρχιτεκτονική ανάμνηση του παρελθόντος, ανάμεσα στα άλλα τόσα όμοιά του στην περιοχή, μα κι τα άλλα τόσα που υψώνονται δίπλα του με τις φουτουριστικές δομικές γραμμές του 21ου αιώνα.

Εκεί, στους κήπους του, οι ιθύνοντες και διευθύνοντες έφτιαξαν ένα pop-up καλοκαιρινό lounge για να χαλαρώνεις με τους φίλους σου κάτω από τον έναστρο ουρανό του άστεως, απολαμβάνοντας συνάμα, δημιουργικά κοκτέιλ με latin προσανατολισμό – και όχι μόνο – αλλά και επιλεγμένα, μοιρασιάρικα και μη πιάτα που σε στέλνουν με την πρώτη μπουκιά στο Μεξικό, την Κούβα, μα και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο καταξιωμένος consultant σεφ Μάριος Μαλέκκος (εστιατόρια Bao Pau), που ξέρει να σε ταξιδεύει με τις γεύσεις, τα αρώματα, τα μπαχάρια και τις δημιουργικές του μίξεις, έχει αναλάβει το μενού, φροντίζοντας να δημιουργήσει μια μικρή, μα πολυσυλλεκτική λίστα που θα ταλανίσει τον ουρανίσκο και της δικής σου παρέας.

Κλείσε κι εσύ ένα ψηλό ή χαμηλό τραπέζι, δακτυλόδειξε το Harmony και το Rum-e-Nutty cocktail και πες το πρώτο “ναι” στο ψημένο και πληθωρικό σε καπνιστή και τυρένια γεύση Azul Mexican καλαμπόκι, αγγιγμένο με πάπρικα, cajun καρυκεύματα και τρίμμα παρμεζάνας.



Η Chicken Mexican salad με μαρούλι romaine, πολύχρωμες πιπεριές, μαύρα φασόλια και τριμμένο κοτόπουλο θα σμίξει στην πιατελίτσα με τραγανά tortilla chips, ranch dressing, λιωμένο τυρί, κόκκινα κρεμμύδια και κόλιανδρο, ενώ τα Mini tacos salmon tartar θα ολοκληρώσουν το γευστικό τους παζλ με mousse αβοκάντο, τριμμένη παρμεζάνα και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.


Το απόλυτο μπουρίτο δεν είναι άλλο από το Chicken avocado ranch και σου κλείνει το μάτι με το γευστικότατο μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, με mousse αβοκάντο, ranch dressing, σάλτσα τυριού, ντομάτα, κόλιανδρο και πικάντικη σάλτσα, κλεισμένα όλα μέσα σε ζεστή τορτίγια.

Το burger στο μενού του σεφ Μάριου έχει να διηγηθεί το μεξικάνικο γαστρονομικό του αφήγημα. Είναι smash, ψημένο στη σχάρα και σε απογειώνει με τα jalapeños, το λιωμένο του τυρί cheddar και τα συνοδευτικά nachos, που θα τα βουτήξεις κι εσύ σε mayo cajun sauce.

Η νύχτα είναι ολάκερη δική σου. Το μπαράκι της αυλής θα βγάζει για εσένα κι άλλα δημιουργικά cocktails, ενώ τα παιδιά της κουζίνας θα φτιάξουν για τη δική σου αφεντιά, το γλυκό ημέρας, που θα ’ναι κι αυτό ταξιδιάρικο και αποπλανητικό.
Μετοχίου 25, Έγκωμη, 1101
22 730150
Συστήνεται κράτηση.
(Επικοινωνείτε απευθείας με το κατάλυμα για ενημέρωσή σας σχετικά με τις εκάστοτε μέρες και ώρες λειτουργίας.)

Το ιταλικό εστιατόριο Pinolo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τον πιο γευστικό και δημιουργικό τρόπο αφιερώνοντας ένα μεσημέρι στην τέχνη των ζυμαρικών. Το αγαπημένο

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το

Αν ο Δεκέμβρης είναι για σένα η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, τότε ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο λαμπιόνια, αγορές, φως, μουσική, αρώματα και φυσικά……shopping!Αυτές

Θες να ανέβεις στο κάστρο του Μπρατισλάβας, να περπατήσεις στις γραφικές όχθες του Δούναβη ή να δοκιμάσεις παραδοσιακά εστιατόρια με bryndzové halušky και άλλες σλοβακικές

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Zenon Jepras, με τίτλο «Relocations», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025,
