Δύο Ελληνικά ζαχαροπλαστεία στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Γλυκατζήδες είμαστε εμείς οι Έλληνες και παινευόμαστε για αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων. Άφθονες οι γλυκοδημιουργίες μας, άλλες παραδοσιακές, άλλες δημιουργικές κι άλλες fusion, με στοιχεία από διάφορες κουζίνες και επιρροές.

Δυο μάλιστα εκπρόσωποι των γλυκών μας αλχημειών και συγκεκριμένα, δυο ζαχαροπλαστεία μπήκαν στην λίστα των 150 καλύτερων στον κόσμο, σύμφωνα με το εγνωσμένου αξίας Taste Atlas. Στην 50η θέση, το 60 ετών θεσσαλονικιό γλυκοπωλείο “Τρίγωνα Ελενίδης” που αποθεώνει φυσικά τα τρίγωνα Πανοράματος, ενώ στην 57η θέση ανέβηκε το χανιώτικο μπουγατσάδικο, “Ιορδάνης”. 

Την πρώτη θέση κατέλαβε το περίφημο Pastéis de Belém” στη Λισαβόνα, με το παραδοσιακό γλυκό της Πορτογαλίας pastel de Belem ή pastel de nata.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από