Και με βούλα μάλιστα. Λευκωσία και Λεμεσός, οι δυο τσιμεντουπόλεις της Ευρώπης

Τα πλεονέχτηματα των πράσινων, κυριολεκτικά, πόλεων, πολυάριθμα. Πρώτο και βασικότερο η μείωση της θερμοκρασίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη, η σκίαση,  η αισθητική του πράσινου τοπίου, η ευκαρία για άθληση και κοινωνικοποίηση και όχι μόνο.

Δυστυχώς, Λευκωσία και Λεμεσός, πήραν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, απροβίβαστο. Απροβίβαστο με τεκμηρίωση εφόσον με βάση τα στατιστικά του Statista.com, η Λευκωσία είναι η τελευταία στην κατάταξη, πρωτεύουσα στην Ευρώπη, όσο αφορά την δεντροφυτεμένη επιφάνειά της επί της συνολικής της έκτασης.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο μέσος όρος στην Ευρώπη κάλυψης με δέντρα, είναι το 30%, τότε το 4% της Λευκωσίας, όντως ακούγεται και είναι απογοητευτικό. Στην ίδια απελπιστική κατάταξη και η Λεμεσός, η οποία καλύπτεται με πράσινο γύρω στο 8% του εδάφους της, ενώ η Αθήνα είναι ελαφρώς πιο πάνω με 11%.

Το Όσλο κατέχει την πρωτιά με 72% επί του εδάφους του, με δεύτερη τη Βέρνη της Ελβετίας με 53% και τρίτη την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας με 50%.

Όσλο – Νορβηγία

Πηγή: Statista.com

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο