Και με βούλα μάλιστα. Λευκωσία και Λεμεσός, οι δυο τσιμεντουπόλεις της Ευρώπης

Τα πλεονέχτηματα των πράσινων, κυριολεκτικά, πόλεων, πολυάριθμα. Πρώτο και βασικότερο η μείωση της θερμοκρασίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη, η σκίαση,  η αισθητική του πράσινου τοπίου, η ευκαρία για άθληση και κοινωνικοποίηση και όχι μόνο.

Δυστυχώς, Λευκωσία και Λεμεσός, πήραν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, απροβίβαστο. Απροβίβαστο με τεκμηρίωση εφόσον με βάση τα στατιστικά του Statista.com, η Λευκωσία είναι η τελευταία στην κατάταξη, πρωτεύουσα στην Ευρώπη, όσο αφορά την δεντροφυτεμένη επιφάνειά της επί της συνολικής της έκτασης.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο μέσος όρος στην Ευρώπη κάλυψης με δέντρα, είναι το 30%, τότε το 4% της Λευκωσίας, όντως ακούγεται και είναι απογοητευτικό. Στην ίδια απελπιστική κατάταξη και η Λεμεσός, η οποία καλύπτεται με πράσινο γύρω στο 8% του εδάφους της, ενώ η Αθήνα είναι ελαφρώς πιο πάνω με 11%.

Το Όσλο κατέχει την πρωτιά με 72% επί του εδάφους του, με δεύτερη τη Βέρνη της Ελβετίας με 53% και τρίτη την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας με 50%.

Όσλο – Νορβηγία

Πηγή: Statista.com

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

HR: Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια; Σ: Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια…

Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης