Ποιο τρόφιμο δε θα ξαναμπεί στις λίστες εστιατορίων του δικτύου Relais & Châteaux;

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής, που αποτελείται από 21 σεφ των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων Relais & Châteaux, συνεδρίασε πρόσφατα και έριξε τον κύβο. Το ευρωπαϊκό χέλι, μετά και από συστάσεις του μη κυβερνητικού οργανισμού Ethic Ocean, αποφασίστηκε όπως μη χρησιμοποιείται στα πιάτα των 580 εστιατορίων των ξενοδοχείων Relais & Châteaux, που βρίσκονται σε 58 χώρες παγκόσμια.

Ο λόγος απλός, εφόσον η υπερχρήση του χελιού στα μενού των εστιατορίων, οδήγησε στην υπεραλιεία, η οποία με τη σειρά της απειλεί με εξαφάνιση του ευρωπαϊκού χελιού από τον παγκόσμιο χάρτη πανίδας.

Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση των Relais & Châteaux, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πράξη αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον, αλλά και αγγίζει πολλά άλλα θέματα βιοποικιλότητας για τα οποία όλοι πρέπει να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο