![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Το άρωμά του τρύπησε τα ρουθούνια μας από την πρώτη στιγμή. Εκλεπτυσμένος, σύγχρονος, νεανικός, βγαλμένος από τρεις ηπείρους, βγάζει από μέσα του την κουλτούρα του καφέ, αποτυπώνοντας το χαρμάνι του σε κάθε ρουφηξιά από ένα εσπρέσο ή ένα καφέ φίλτρου.
Εμείς πάντως δοκιμάσαμε τρεις από τις συμβατές με τις μηχανές Nespresso, καψούλες καφέ του (διατίθεται και σε pods) και έχουμε πραγματικά ταξιδέψει στον μαγικό του κόσμο.
RISTRETTO
Ιταλικό χαρμάνι με ένταση, πυκνό σώμα, αρώματα εξωτικών μπαχαρικών και επίγευση μαύρης σοκολάτας. Ένας συνδυασμός από την ποικιλία Arabica (Βραζιλίας) με δύο επιλεγμένες Robustas από την Ινδία, με χαρακτηριστικά αρώματα εξωτικών μπαχαρικών. Δοκίμασέ τον για να φτιάξεις και το Freddo σου.
Βαθμός Έντασης: 10
INTENSO
Μοναδικό χαρμάνι με δυνατή γεύση, έντονο σώμα, αρκετή σοκολάτα στο στόμα και άφθονα τροπικά φρούτα στην επίγευση. Οι ποικιλίες καφέ από την Ινδονησία, την Βραζιλία, την Γουατεμάλα, την Ονδούρα και την Κολομβία, σμίγονται με τον ινδικό Robusta, χαρίζοντας ένα δεμένο σώμα και απόλαυση διαρκείας.
Βαθμός Έντασης: 9
FORTE LUNGO
Lungo, πάει να πει “μακρύ”. Ένας μεγάλος εσπρέσο με σκουρόχρωμο καβούρδισμα, δομημένος με καφέ Arabica από τη Βραζιλία και Robusta Ινδίας για να πάρεις αυτά τα στοιχεία της σοκολάτας που θες κι αγαπάς, όταν επιλέγεις τις μεγάλες καφεαπολαύσεις σου. Απόλαυσε τον σε Espresso Lungo, αλλά και Freddo.
Βαθμός Έντασης: 8
Ο Dimello είναι ένα 100% ελληνικό brand που επιλέγει τον καφέ με βάση τη γνώση και την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο καφές καβουρδίζεται και παρασκευάζεται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής με τη δεξιοτεχνία και την άριστα εκπαιδευμένη ομάδα των Dimello Specialists.
Προετοιμάζεται με φροντίδα και μεράκι για μια μοναδική εμπειρία σε κάθε φλιτζάνι. Γιατί ο Dimello είναι ένα brand φτιαγμένο “In the name of coffee”.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου