![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Το θρυλικό Orient Express, το τρένο που έχει σημαδέψει την παγκόσμια ιστορία του τουρισμού σε “ράγες” επιστρέφει δριμύτερο με μια διαδρομή, που μόνο ονειρική θα την περιέγραφα. Κι αυτό, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του θα ενώσει τη Γαλλία με την Ιταλική Ριβιέρα, σε ένα υπερπολυτελές ταξίδι που θα γραφεί με χρυσά γράμματα.
Συγκεκριμένα το αριστοκρατικό Venice Simplon-Orient-Express, τον ερχόμενο Ιούνιο θα κατευθυνθεί για πρώτη φορά, στις πανοραμικές ακτές της ιταλικής Λιγουρίας. Ένα διήμερο ταξίδι με πλούσιο φαγητό, διά χειρός του βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin σεφ Jean Imbert, διαμέσου της γαλλικής υπαίθρου και κατά μήκος της Γαλλικής και Ιταλικής Ριβιέρας που στο τέλος της one way διαδρομής του θα δώσει την ευκαιρία στους τσεπωμένους επιβάτες του να διανυχτερεύσουν για δυο βραδιές στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendido – Belmond Hotel στο Πορτοφίνο. Όσο για την τιμή, καλά υπολογίσατε. Για την one way διαδρομή, θα πληρώσετε μόνο $8500 ανά άτομο.
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου