
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές βαθμολογίες από το φανατικό του κοινό για το εστιατόριό του, το Nikkei Peruvian Senses.
Η γαστρονομική Ιαπωνία και το Περού συναντιούνται γαλήνια, με πρόσημο την αυθεντία και τη δημιουργικότητα στις κουζίνες του πολυπράγμονα executive chef Βασίλη Βασιλείου, προσφέροντάς μας ένα μενού που σε ταξιδεύει μακριά.

Sauvignon Blanc, Riesling και ένα απόκοσμο, μεταγγισμένο ερυθρό Κτήμα Κατσαρού 2018 στο τραπέζι μας, κι εμείς, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας της περιοχής Nissi, ζουλάμε φασολάκια edamame και τσιμπάμε με τα chopsticks μας φιλετάκια από σολομό Tiradito που κολυμπά σε σάλτσα miso tiradito και ολοκληρώνεται στο στόμα με μους αβοκάντο και chili oil.

Τα αρώματα από τομπάκο και παστά φρούτα του ευγενούς μας οίνου ταίριαξαν μαγικά με το carpaccio μοσχαριού, που αναπαυόταν πάνω σε τραγανή tortilla με μαγιονέζα ponzu και σάλτσα σόγιας που απογειώθηκε με κρόκο αυγού σε άλμη, αλλά έγινε ένα και με τα χειροποίητα Pork Gyozas, που γίνονται ακόμα πιο θελκτικά αν τα βαφτίσεις σε σάλτσα από ginger και chili glaze.


Ένα μεγάλο μπράβο στο μετρ του εστιατορίου και στην ομάδα του, που είναι οι στυλοβάτες αλλά και οι συμβουλάτορές σου· εκείνοι που σίγουρα θα σου προτείνουν τα Spicy tuna sushi rolls, φορτωμένα με ποιοτικό ταρτάρ τόνου και αγγιγμένα με διακριτική πάστα yuzukosho.

Αν θες τη γνώμη μου και για τα κυρίως, δεν το συζητώ: Black cod με honey miso ή τα αγαπημένα του κοινού Ibérico pork chops, καλυμμένα με ανάλαφρη κρούστα από macadamia και συνοδευμένα από μια ονειρική σος με ρούμι και καφέ.

Η φρουτοσαλάτα του Nikkei δεν είναι μια όποια κι όποια φρουτοσαλάτα· γι’ αυτό αφέσου στη δροσιά της και στα αρώματα από yuzu, σουσάμι και μέλι, που συναντούν στο στόμα τραγανές υφές από crackling καρύδας, candy λεμόνι και crumble κανέλας.

NissiBlu Beach Resort
Λεωφόρος Nissi 75 C, Αγία Νάπα, 5330
Τηλ: 23 200500





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
