Ouzeria by the sea. Η νέα εστιατορική προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού

Στην πόλη που “τα πάντα ρει”, τη Λεμεσό, άνοιξε τις αέρινες πύλες του, μαζί με αυτές του The GrandResort Limited Edition by Leonardo Hotels, το εστιατόριο Ouzeria by the sea. Ένα πανέμορφο μαγαζί με φόντο τη θάλασσα, το πυκνό πράσινο, τις μερικές εκατοντάδες θεόρατους φοίνικες και τις εντυπωσιακές πισίνες του ανακαινισμένου ξενοδοχείου.

Με χαλαρή διάθεση, μπες κι εσύ με το δεξί κι άραξε σε ένα από τους καναπέδες του πλημμυρισμένου από καστανή ξυλεία, κρεμαστά σχοινιά και όμορφα διακοσμητικά, χώρου και μετά το πρώτο ουζάκι ή ένα ποτήρι αρωματικής Μαλαγουζιάς, πάρε ανά χείρας την πολυσυλλεκτική κάρτα φαγητών, κάνοντας το δικό σου γαστρονομικό παιχνίδι.

Επικρατούσα θέση έχει η Μεσόγειος, η Κύπρος, η Ελλάδα και τα θαλασσινά τους καλούδια, ενώ δυνατό μερίδιο στην κάρτα κατέχουν και τα κρεατικά σχάρας, είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως πλουσιοπάροχα πλάτερ για δύο, που πίστεψέ με αρκούν και για 3 ή 4 άτομα. Η ομάδα των σεφ, ολάκερη δίνει το παρών της μπροστά σου, ακριβώς πίσω από τους πάγκους, τις σχάρες και τους χώρους εργασίας της open plan κουζίνας, ανοίγοντάς σου την όρεξη με ένα καλαθάκι από ποικίλα ψωμάκια και πίτες, που θα βουτήξεις στις σπιτικότατες αλοιφές τους.

Εμείς το ‘παμε το “ναι” μας στην πραγματικά φρεσκοφτιαγμένη μελιτζανοσαλάτα, στο πειραγμένο, δροσερό τζατζίκι και στην ήπιας κάψας τυροκαυτερή, αλλά και στο καρπάτσιο χταποδιού που δέκτηκε απάνω του, μαύρο σκόρδο, τσάτνι από καπαρόμηλα και καπνιστή φάβα.

Η ζωντανή μουσική, με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, είναι από μόνη της, δυνατός λόγος για να μη το κουνήσεις ρούπι από εκεί, για να υποδεχτείς λίαν συντόμως το φρέσκο, ελληνικής αλιείας, καλαμάρι με ζελέ ούζου, αλλά και τη θρυλική σαλάτα του Ouzeria, αυτή με μαύρη κινόα, γαρίδες σχάρας, μάνγκο, ρόδι και μαγιονέζα τρούφας. Αν πας για ζυμαρικά, πες “κριθαρότο θαλασσινών ” για να φτάσει κοντά σου, φορτωμένο με τραγανές γαρίδες, καλαμάρι και μύδια, αγγιγμένο με σπιτικό μπισκ αστακού.

Όλη η θάλασσα και οι καρποί της, θα παραταχτούν τέλος μπροστά σου, αν κι εσύ επιλέξεις τη σχαρο-ψημένη ποικιλία θαλασσινών, στην οποία πρωταγωνιστεί το φιλέτο λαυράκι, ο ξιφίας, οι γαρίδες Τίγρης και το χταπόδι, πλαισιούμενα από τραγανές τηγανιτές πατάτες, λαχανικά σχάρας και σάλτσα τσιμιτσούρι.

Έστω κι αν έχεις φτάσει στα όρια του κορεσμού, συνηγόρησε σε ένα δυο γλυκάκια στο κέντρο του τραπεζιού, ποντάροντας στην avant-garde πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχα ή στο εντυπωσιακό ντουέτο καρυδόπιτας, με γλυκό καρυδάκι, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα σοκολάτας.


Αμαθούντος 127, Παρεκκλησιά, 4533
25 634333 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις