Pralina Experience Λεμεσού. Αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης,  συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία

(Restaurant review by Nick Andrew)

Οι γαστρονόμοι φίλοι, είχαν μόνο μια παράκληση. ‘’Πάμε κάπου με ποιοτικό φαγητό, καλό κρασί, ωραίο περιβάλλον και εξαίρετη εξυπηρέτηση’’. Η κληρωτίδα κατέδειξε το Pralina Experience Λεμεσού στην απαστράπτουσα λεωφόρο Μακαρίου, που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ως μια από τις πιο όμορφες, από όλες τις απόψεις, λεωφόρους της πόλης. Εύκολη η στάθμευση στον μεγάλο χώρο στάθμευσης πλησίον του εστιατορίου, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί, εκτός από εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών και ως το απόλυτο καφεστιατόριο της πόλης. Καφές ποιοτικός, προγευματικές και brunch επιλογές για πολύ απαιτητικούς, αλλά και γλυκά με τη σφραγίδα ποιότητας του patisserie Pralina, τα πιο δυνατά του χαρτιά. Το βραδάκι του Σαββάτου πάντως, οι έξι μας, πήγαμε εκεί για την κατ’ εμένα πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του, την εστιατορική.

Ο χώρος ως γνωστό, μιλά από μόνος του. Προσελκυστικός, φιλικός, διακοσμημένος με σχεδιαστική σαφήνεια και χρωματισμούς που δεν κουράζουν το μάτι, μα και ούτε κλέβουν την παράσταση από το υπερθέαμα των πιάτων της πολυποίκιλης, διεθνούς κάρτας. Κι όταν μιλάμε για μια διεθνή κάρτα, εννοούμε για μια πρόταση φαγητών που συγκροτήθηκε με πιάτα ή συγκεκριμένα υλικά που έχουν τις ρίζες τους ή έχουν συνδεθεί χωροχρονικά με διάφορες χώρες και πόλεις του κόσμου. Αυτό ακριβώς συναντά κανείς στο Pralina Experience, διανθισμένο με τις fusion πινελιές του βραβευμένου executive chef Ηλίας Αριστοτέλους, σε συνεργασία με τον head chef του εστιατορίου στη Λεμεσού, Βασίλη Καρτερολίωτη.

Η υποδοχή ζεστή και επαγγελματική συνάμα από το όμορφα ενδεδυμένο προσωπικό, η παρουσία του από τα γενοφάσκια του εστιατορίου, παρόντα, διευθυντή Θωμά Θανάση, διακριτική και η όλη ατμόσφαιρα μαγευτική και ιδιαίτερα ρομαντική. Η πέραν των 100 επιλογών σε εκλεκτούς νεοκοσμίτικους και παλιοκοσμικούς οίνους της λίστας του εστιατορίου, μάς έδωσε την ευκαιρία, σε συνεργασία με τον πλήρως ενημερωμένο για την κάρτα του μαγαζιού, σερβιτόρο μας, να επιλέξουμε ένα βαθυκόκκινο, αρωματικό shiraz οίνο από την ορεινή Λεμεσό, αλλά και by the glass, Chardonnay, για να συνοδεύσουμε τα πιάτα που είχαμε επιλέξει η παρέα των έξι.

Νικάμε την πείνα μας άξια ειδικής βράβευσης, ζεστά ψωμάκια, κομπλιμενταρισμένα με ελληνικό, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, νότες από ροζ πιπέρι και μαύρες δαμασκηνοελιές, με τραγανή σάρκα και δυνατή επίγευση. Exotic και crab roll, αλλά και yuzu tuna roll, άνοιξαν τον χορό των πιάτων, με ολονών τα σχόλια να συγκλίνουν. Άριστο σε υφή ρύζι, σπυρωτό και κολλώδες όσο πρέπει, πρωτεΐνες ποιότητας, ορθή υγρασία και αλατότητα και παρουσίαση που έκανε όλους να ανασύρουν από τις τσέπες τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το σεβίτσε τσιπούρας με μαυροκούκι, κόλιανδρο και ντρέσιγκ λεμονιού, φρεσκοφτιαγμένο και δροσιστικό, όπως δροσιστική ήταν και η signature σαλάτα με τυρί μπουράτα, αβοκάντο και καβουρδισμένα πινόλια, αλλά και το υπέροχο σε υφές, χρώματα και γεύσεις poke bowl με ταρτάρ σολομού, φύκια γουακάμε και φράουλες. Ιδιαίτερη μνεία στην ελληνική δημιουργική σαλάτα του σεφ Ηλία και της ομάδας του, ο οποίος αποδόμησε και επαναδόμησε τη βασίλισσα των σαλατών της ελληνικής κουζίνας, ξεφλουδίζοντας με μαεστρία, ντοματίνια κονφί, παντρεύοντάς τα  με μαεστρία με πίκλα αγγουριού και κρεμμυδιού, ραπανάκι, φέτα και παξιμάδι, ραντισμένα όλα μπροστά μας με ντρέσιγκ από ζωμό ελληνικής σαλάτας.

Άριστα για τις τραγανές λωρίδες από τηγανιτό, εξαρτησιογόνο καλαμάρι με γλυκοπικάντικη σος και φρέσκο κόλιανδρο, μα εξίσου άριστα τα λιγκουίνι με ραγού γαρίδας και θυμαροευλογημένο μπισκ από τα κελύφη της. Η σοτέ τσιπούρα με πουρέ ψητής σελινόριζας  και το αυστραλέζικο Black Angus rib eye που απογειώθηκε στον ξυλόφουρνο Josper, κατενθουσίασαν, τόσο τους λάτρεις της ξηράς όσο και αυτούς της θάλασσας. Οι γλυκοαλχημιστές μίλησαν στο τέλος. Ζήτησαν το πολυαγαπημένο όλων plated dessert, την πάβλοβα με σεμιφρέντο βανίλια, ζελέ από φρέσκα μούρα και παγωτό μούρων. 

Απαίτησαν φυσικά να δοκιμάσουν για ακόμη μια φορά το αποπλανητικό παρφέ βανίλιας με μαύρη και γάλακτος, σοκολάτα, καραμελωμένα αμύγδαλα, φλοίδες πορτοκαλιού και σος καραμέλας και βανίλιας. Δυο γλυκές, όσο όσο, επιδόρπιες δημιουργίες που άφησαν την όμορφη επίγευσή τους στο στόμα για αρκετή ώρα μετά, θυμίζοντας μας στην διαδρομή για σπίτι, την πανέμορφη γαστριμαργική εμπειρία που είχαμε στο Pralina Experience Λεμεσού.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts