Βοδινό καρπάτσιο, θα μας μαθει σήμερα να φτιάχνουμε ο πολυβραβευμένος σεφ Αντρέας Αντρέου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Αντρέας Αντρέου, του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, μάς μαθαίνει σήμερα, πώς να φτιάχνουμε το signature, βοδινό του καρπάτσιο. Βασική προϋπόθεση, να πετύχεις ένα ποιοτικό βοδινό φιλέτο, για να το απολαύσεις γαρνιρισμένο με όλα τα υλικά της συνταγής. Καλή σου απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ

100 g Βοδινό φιλέτο       

20 g   Μαύρο πιπέρι

35 g   Τυρί με τρούφα    

5 g     Λάδι από τρούφα 

10 g   Νιφάδες αλατιού  

80 g   Αγκινάρες      

25 g   Σέλινο ψιλοκομμένο     

40 g   Κρέμα τυριού με yuzu

5 g     Ραπανάκι       

5 g     Ρίζες μπιζελιών     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε ένα βοδινό φιλέτο καθαρισμένο από το λίπος και στην συνέχεια το πασπαλίζουμε σε όλη επιφάνεια με σπαστό μαύρο πιπέρι.
  2. Το βάζουμε να σοταριστεί ελαφρά, από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε ακολούθως να στεγνώσει. Στη συνέχεια το τυλίγουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες περίπου.
  3. Το κόβουμε στην slice machine στο νούμερο 2 και το τοποθετούμε κυκλικά στο πιάτο από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του πιάτου.
  4. Απλώνουμε με ένα πινέλο το λαδί από τρούφα.
  5. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ψήνουμε στον φούρνο με ελαιόλαδο.
  6. Βάζουμε τρεις μισές αγκινάρες στο πιάτο μαζί με κρέμα τυριού από yuzu.
  7. Ενδιάμεσα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και το τυρί από τρούφα .
  8. Τέλος προσθέτουμε νιφάδες αλατιού και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από ραπανάκι και micro greens.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από