Οι μεζέδες της Βαβατσινιάς θα σε ανεβάσουν στα ψηλά

Στα ψηλά θα ανέβεις για να τους φας και συγκεκριμένα στην πευκόφυτη κοινότητα Βαβατσινιάς. Ένα τεταρτάκι της ώρας από τα Λεύκαρα και θα αναπνεύσεις άφθονο, καθάριο οξυγόνο, τα μάτια σου θα γεμίσουνε πράσινο και “ναι” ή όρεξή σου θα ξυπνήσει για να απολαύσεις τους μεζέδες της παραδοσιακής ταβέρνας της Βαβατσινιάς.

Γραφική, πετρόχτιστη και χουχουλιάρικη, θα χωρέσει ολάκερή σου την παρέα για να γλεντήσετε με άφθονους σπιτικούς μεζέδες φτιαγμένους, εδώ και χρόνια από τα έμπειρα χέρια της ψυχής του μαγαζιού, του πάντοτε εύθυμου κυρ Τάκη, της συζύγου, Θέκλας και της κόρης τους και ταλαντούχας σεφ, Παναγιώτας.

Κυριακή μεσημεράκι κι όπως πάντα βρίσκουμε τη “Βαβατσινιά”, πλημμυρισμένη με όμορφες παρέες που απολαμβάναν, τι άλλο, κυπριακό μεζέ με τα όλα του. Το σινιάλο για μεζέ και για το δικό μας τραπέζι, μπυρίτσα δροσερή σε παγωμένο ποτήρι και νικάμε την πείνα με σαλάτα με ώριμες ντομάτες και κραμπί, τσιμπολογώντας μαζί φρέσκια αναρή, τσακιστές ελιές και γιαούρτι προβατίσιο, από αυτό που του αξίζουν βραβεία και έπαινοι.

Κολοκύθι τηγανιτό με αυγά, μούρλια, χωριάτικα μακαρονάκια με το τρίμμα, κεφτεδάκια ζεστά, κουπέπια μαστορικά και λατρεμένα και τταβάς με βούλα και υπογραφή της ταβέρνας, που θα τον θυμάσαι για καιρό.

Το λουκάνικο και το χαλούμι, εξαίρετα με κάθε σημασία της λέξης, απολάυσέ τα κι εσύ σαν και του λόγου μας με τις λαδοριγανάτες φετούλες ψωμιού, μα εσό έτοιμος να λαρδομουστακιάσεις με το παραδοσιακό, αρνίσιο συκωτάκι με κρεμμυδάκια, που στο εγγυώμαι θα γλύψεις και το πιάτο.

Τα αρώματα των σουβλιστών κρεατικών θα φτάσουν στη μύτη σου, σίγουρα πριν φτάσουν αυτά στο τραπέζι, για αυτό κράτα γερά για την αρνίσια, χοιρινή και από κοτόπουλο, μοσχομυριστή σούβλα, συνοδευμένη με κριτσανιστές κυπριακές πατάτες.

Άμα τελειώσεις, δεν φεύγεις γιατί στη “Βαβατσινιά”  ο κυπριακός καφές με καϊμάκι, είναι “υποχρεωτικός” επίλογος, όπως είναι και τα αμαρτωλά, άξια ειδικής βράβευσης μπουρέκια αναρής της, σε δυο εκτελέσεις, αρτυσμένα με αχνιστή ζάχαρη ή σιρόπι. Δοκίμασέ τα και τα δυο χωρίς δεύτερες σκέψεις και θα με θυμηθείς!

Κέντρο κοινότητας Βαβατσινιάς, ορεινή Λάρνακα

24 342780

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο