Πήγαμε Στου Ορέστη για μεζέ και έχουμε πολλά γευστικά νέα να σου πούμε

Στου Ορέστη, την καλοφτιαγμένη ταβερνούλα στο σωματείο ΠΑΟΚ ΚΥΘΡΕΑΣ, αν δεν έχεις πάει, σου λέμε ότι οπωσδήποτε πρέπει να πας κι εσύ. Η βεράντα του μεγάλη και απλόχωρη, ήταν και ψες γεμάτη από παρέες, ζευγαράκια και συναδελφικά παρτάκια, μ΄ όλους να απολαμβάνουν τα μεζεδάκια, τις μερίδες σχάρας ή τις παρεΐστικες πιατέλες του πολυταξιδεμένου και με πλούσια εμπειρία, σεφ Ορέστη Κυριακίδη.

Εμείς, ιδιαίτερα ορεξάτοι και αθεράπευτοι λάτρεις της ποικιλίας, συνηγορήσαμε στον αγαπημένο όλων, Κρεατομεζέ της ταβέρνας. Δροσίζοντας το στόμα με ένα ποτηράκι Μοσχοφίλερο, γευτήκαμε πρώτα πρώτα τη φρεσκοκομμένη του σαλάτα με φέτα, βουτώντας συνάμα το σπιτικό καρβελάκι ψωμί με μαυρόκοκκο, στην πενταλογία αλοιφών, από τις οποίες μην διανοηθείς να αγνοήσεις τη μελιτζανοσαλάτα του που είναι για βράβευση.

Το σαγάνι με ζεστό χαλούμι σχάρας, λουκάνικο σε ροδέλες και μανιτάρια γεμιστά, δεν άντεξαν και πολύ στο τραπέζι, μα το ίδιο συνέβη και με τα παιχνιδιάρικα κολοκυθάκια ροδέλες, που ο σεφ τα βούτηξε σε κουρκούτι κι έγιναν μπουκιά και συχώριο.

Η μουσική, λαϊκή και σε ντέσιμπελ που επέτρεπαν απρόσκοπτα την επικοινωνία, το σερβίς φιλικό, υπενθυμίζοντάς σου ότι βρίσκεσαι σε μια κυπριακή ταβέρνα, φιλόξενη και ζεστή, όπως ακριβώς νιώθεις όταν μπαίνεις στο δικό σου σπίτι.

Μπουτάκι κοτόπουλο για τη συνέχεια, αρωματικό και μοσχομυριστό, αρνίσια σούβλα τρυφερή και φρεσκοψημένη, συνδυασμένη με κριτσανιστές πατατούλες ροδέλες, που δύσκολα δε θα πάθεις με αυτές εθισμό. Με αυτές θα συνοδεύσεις και τις στρουμπουλές, αρωματικές σιεφταλιές που άρεσαν πολύ στην παρέα, αλλά και τα χοιρινά του σουβλάκια που μοσκοβολούσαν σχάρα.

Τα διθυραμβικά σχόλια που είχαμε ακούσει για τη γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα φράουλας και τη φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι, σουσάμι και παραδοσιακό γλυκό καρυδάκι με τα σιροπάκια του (εκτός μεζέ) επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με το ύστατο χαίρε, το φρεσκότατο σπιτικό γαλακτομπούρεκο, με την αλάθητη κρέμα του να βρίσκεται ακόμη στους γευστικούς μου κάλυκες.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο