Το αγαπημένο σου Σουβλάκι του Σουκρή, τώρα και στον Πρωτάρα

(By food critic Nick Andrew)

Δίδυμο αδελφάκι απέκτησε το μαγαζί που μας δίδαξε το αυθεντικό σαλονικιό σουβλάκι, το μυρωδάτο σουτζουκάκι, την εξαρτησιογόνα του πανσέτα και γενικά μας μύησε στα μεζεδάκια σχάρας του, που κάθε τρεις και λίγο τα αναζητάμε.

Τα 10 + 1 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του πρωτότοκου μαγαζιού στο κέντρο Παραλιμνίου, ώθησαν τους διευθύνοντες να κλωνοποιήσουν το επιτυχημένο concept του ψητοπωλείου, δημιουργώντας ακόμη ένα γουστόζικο, παραδοσιακού αισθητικού DNA, μαγαζάκι στην πιο κεντρική αρτηρία της περιοχής, τη Λεωφόρο Πρωτάρα. Καλοκαίρι, πάει να πει τραπέζι έξω και σε ένα τέτοιο περάσαμε τη βραδιά μας, απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι, τον έναστρο ουρανό και την αέναη κίνηση των περαστικών.

Η ανάγνωση της κάρτας με τα σχαρομεζεδάκια που βρίσκεται αναγραμμένη στη λαδόκολλά σου, πέτυχε μονοκοπανιά τον αντικειμενικό της στόχο, που δεν  είναι άλλος από το να ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες, εμάς των επαναλαμβανόμενών του πελατών.

Κάτι που υποβοηθείται φυσικά από το ουμάμι των σχαροψημένων μεζεκλικιών που θα περάσουν και από από μπροστά σου, σαν και του λόγου μας κατά την ψεσινή μας επίσκεψη, πριν καταλήξουν στα διπλανά μας τραπέζια. Στου Σουκρή, για εσένα που που δεν τον έχεις ακόμη επισκεφθεί, σε ενημερώνω ότι το φαγάκι σου θα το απολαύσεις πάνω στη λαδόκολλα, απλοϊκά και λαϊκά,  έτσι για να νιώσεις και με αυτή την μεταβλητή, την αύρα της Νύφης του Θερμαϊκού. 

Η φιλοσοφία του μαγαζιού, με μοιρασιάρικο DNA, αλλά συνάμα σου δίνει την ευχέρεια να επιλέξεις με βάση την όρεξή σου, τα τεμάχια ή  όσα ξυλάκια ή ατομικά μεζεδάκια επιθυμείς. Μια απίστευτα value for money πρόταση με το πιο ακριβό πιάτο να μην υπερβαίνει τα €6. Εμείς πάντως υποδεχθήκαμε πρώτα πρώτα, φρεσκοκομμένη ελληνική σαλάτα με άφθονη φετούλα, την πολύχρωμη  πολίτικη ομόλογή της με ψιλοκομμένα λαχανικά και με τις  ελληνικές πιτούλες ανά χείρας  βουτήξαμε όλοι μας στο δροσερό ελληνικότατο τζατζίκι και στη γνήσια και ήπια σε κάψα τυροκαυτερή. 

Οι ψήστες έδειξαν τα πρώτα γράμματα γραφής τους από το όμορφα ψημένο χαλούμι, αλλά και πήραν άριστα για το μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι, μα πρωτίστως για το αριστοτεχνικά ψημένο χοιρινό. Ήπιο μαρινάρισμα και στα δυο χωρίς υπερβολές και “φωναχτά” μπαχάρια, με τα ίδια δεδομένα γεύσης και ισορροπίας να ισχύουν και στο ζουμερό σουτζουκάκι και χειροποίητο λουκάνικο. Δύο μεζεδάκια που πραγματικά παίρνουν πολύ υψηλή βαθμολογία στον τομέα “γευστική αρμονία”, τα οποία και δεν συναντάς εύκολα αλλού.

Μπράβο και στις δομημένες με κεφαλοτύρι, τυροκροκέτες και στους άψογους κολοκυθοκεφτέδες που παινεύονται για την άφθονη φέτα, το ζωντανόχρωμο κολυκύθι και το άριστο τηγάνισμά τους, αλλά τα μεγαλύτερα εύσημα θα τα δώσω στα χοιρινά πανσετάκια. 

Ναι τέτοιο πανσετάκι, έχει πολύ καιρό να δοκιμάσω, παρόλο που πόνταρα σε ψητοπωλεία με βούλα και υπογραφή στο συγκεκριμένο έδεσμα, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις μου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξαίρετα και τα σχόλια των φίλων της παρέας που ψήφισαν τυλικτές πιτούλες ή τις ομόλογές τους με κυπριακή πίτα. Χορταστικές, εύγευστες, με ορθή αναλογία πρωτεΐνης και λαχανικών τα κύρια σχόλια. 

Μια γευστική πρόταση που προβλέπω ότι θα συζητηθεί το φετινό καλοκαίρι στον Πρωτάρα,  αλλά και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Delivery και Take away, ειδικά ανάμεσα στους λουόμενους στις παραλίες.

Λεωφόρος Πρωταρά 66, Πρωταράς
23 833399

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο