Wolfgang’s Steak House: Δοκιμάσαμε τα καλοκαιρινά και όχι μόνο πιάτα του και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις

(Restaurant review by Nick Andrew)

Το αγαπημένο μας Wolfgang’s Steak House, που δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, λάνσαρε πρόσφατα τις καλοκαιρινές του προτάσεις. Μια εκτενής κάρτα που επικεντρώθηκε στα στρείδια, στους ωμούς πειρασμούς με μεσογειακό και περουβιανό DNA και σε πιάτα με θαλασσινά μαλάκια, μαγειρεμένα ποικιλοτρόπως.

Η δροσερή του αυλή με την πανέμορφη βλάστηση και το σκουρόχρωμο γρασίδι, κατάμεστη ως συνήθως με τους λάτρεις των φρέσκων, USDA Prime Black Angus φιλέτων από τις επώνυμες φάρμες που προμηθεύουν τα 24 εστιατόρια της αλυσίδας παγκοσμίως.

 

Εμείς πάντως χρεωθήκαμε ένα από τα τραπέζια του πλημμυρισμένου από ξύλο, ψηλοτάβανου ενδοχώρου, έναντι από την κάβα και το εντυπωσιακό του bar και με ένα πικάντικο Ronin και Spicy Ghost cocktail – εντυπωσιακή και η ιεροτελεστία σερβιρίσματός τους – απολαύσαμε τα oyster shooters. Ανωτάτης ποιότητας Gillardeau στρείδια, εμπλουτισμένα με ντομάτα, κρεμμύδι, soya, ginger, ξύσμα λεμονιού και κόλιανδρο.

Ένα πραματικά όμορφο σε υφή και αρώματα ‘’σφηνάκι’’ στρειδιού, που ανοίγεις το στόμα, το ρίχνεις όλο μέσα και το παντρεύεις με ένα ποτηράκι αφρίζουσας σαμπάνιας ή ένα νεοκοσμίτικο Sauvignon Blanc. Ένα υπέροχο ξεκίνημα, που μας προϊδέασε για το ιδανικό σε οξύτητα, σεβίτσε τσιπούρας, αγγιγμένο με σχοινόπρασο και lime, απογειωμένο με τσίλι.

Εξαίρετο με κάθε σημασία της λέξης το περουβιανό σεβίτσε, που στο Wolfgang’s, οι σεφ δημιουργούν μια πανδαισία από 4 διαφορετικά θαλασσινά, σερβιρισμένα εντυπωσιακά μέσα σε κέλυφος από χτένι. Η ίδια εντυπωσιακή παρουσίαση και για τη mini salad από κάβουρα και αστακό, με τη φρεσκάδα της θάλασσας και την οξύτητα του lime, να απογειώνουν τα δυο οστρακοειδή. Η εξυπηρέτηση στο βραβευμένο εστιατόριο, που δεν παινεύεται μόνο για το φαγητό του και την οινική του κουλτούρα, πραγματικά μοναδική, συνδυάζοντας την φιλοξενία, με τον άκρατο επαγγελματισμό.

Ένας επαγγελματισμός που ήταν και σε αυτή μας της επίσκεψη, ιδιαίτερα εμφανής στον πολυεπίπεδο χώρο της τέχνης της τραπεζοκομίας, της οινικής εξυπηρέτησης, της έμφασης στα πρότυπα ασφάλειας και υγείας, αλλά και στην διακριτικότητα έναντι στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών.

Η άφιξη της απλής, μεν, γεμάτης στο στόμα δε, Beverly Hills Chopped Salad, βοήθησε την παλέτα να προετοιμαστεί και για την γαστρονομική grand attraction, για τον πέραν του ενός κιλού Porterhouse για 3 άτομα, σερβιρισμένο σε sizzling πιατελίτσα. Ένα κρέας με παλαίωση 28 ημερών μέσα στα ψυγεία – συντηρητές του εστιατορίου, που ανέδειξε με το αριστοτεχνικό ψήσιμό του, από την πρώτη κιόλας  μπουκιά, τα πλούσια αρώματα της Black Angus ράτσας.

Τη λιγουρευόμουν καθ’ όδον προς το εστιατόριο, την μη αντιγράψιμη pecan pie, για αυτό, ούτε αυτή την φορά κατάφερα να αντισταθώ σε αυτή, μα και ούτε προέβαλα αντίσταση σαν ήρθε μπροστά μου η λάβα σοκολάτας, φτιαγμένη με πρωτοκλασάτη σοκολάτα, συνοδευμένη με παγωτό βανίλια.

 

Αμαθούντος 6, Λεμεσός, 4531

25944004

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο