![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/pexels-chaitaastic-2031706-Large-300x169.jpeg)
Στο Rocas Experience, που αν δεν πήγες, πρέπει να πας, το καλοκαίρι έφερε μαζί του μπόλικες και δροσερές νότες ανανέωσης. Η φέροντας την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου, κάρτα φαγητών η οποία μοσκοβολά Μεσόγειο, μια ιδέα Άπω Ανατολή, ψαράκι φρέσκο και ουμάμι σχάρας, εμπλουτίστηκε δραστικά και γίνεται ένα με την πραγματικά αξιόλογη κάρτα από καμπανίτες, νεοκοσμικά και παλαιοκοσμικά κρασιά.
Την κάρτα με τα cocktails, την έχω αγαπήσει πολύ γιατί έχει μεγάλη σπουδή πίσω της, τσαχπινιά στις μίξεις και ένα αέρα που με παίρνει από Νέα Υόρκη μέχρι Ντουμπάι, Σαντορίνη και Μύκονο. Μύκονο με ταξιδεύει κι ο χώρος, που έχει φτιαχτεί με avant garde αισθητική, με έμφαση στη χαλαρή διάθεση σε όλες τις διακοσμητικές πινελιές, οι οποίες συνάδουν όλες τους με τη φυσική μαγεία, της μόλις λίγα μέτρα μακριά, θάλασσας και του εμβληματικού κόλπου που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.
Sharing, η γαστρονομική φιλοσοφία του, έτσι για να κάνεις με το που θα καθίσεις κι εσύ, share πολλά μοιρασιάρικα πιατάκια ή καλοφτιαγμένες μερίδες, όπως το ζεστό ψωμί με βελούδινο λευκό ταραμά που δεν ξεχνιέται με τίποτα ή με άπαιχτη μελιτζανοσαλάτα, που μπροστά σου θα την ανακατέψουν οι επιδέξιοι σερβιτόροι, ζεστή ζεστή, με λαχανικά, αρωματικά, ταχίνι και ορθότατο λαδολέμονο.
Αν είσαι λάτρης των raw, ψήφισε το λαυράκι σεβίτσε με διακριτικό τσίλι, ενώ οι salad lovers, έχουν εφέτος την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Nourish bowl, δομημένο με ρεβίθια, μπαστουνάκια λαχανικών, πλιγούρι, μα και άφθονα υπερτροφικά σπόρια, νοτισμένα με λατρεμένους, λεμονάτους χούμους.
Μπράβο τους και καμάρι τους και για τα Mocktail τους, με κορωνίδα το Nagroni (κι όχι Negroni) το οποίο τα βρήκε μια χαρά στο στόμα, τόσο με το αλάθητο καλαμάρι σχάρας, όσο και με το σωστό, σχαρο-ψημένο και εντυπωσιακό σε παρουσίαση, λαυράκι, συνοδευόμενο με σπανάκι, σαλικόρνια και αρωματική σος vierge.
Κάνε γευστικό stop στο ριζότο με γαρίδες σχάρας που κρύβει μέσα του όλη τη γλύκα της θάλασσας, άνηθο, βασιλικό και γραβιέρα, ενώ για εσένα που τα ζυμαρικά, έχουν, νυν και αεί, μια θέση στο τραπέζι σου, πόνταρε στα al dente Pacheri Tartufo και απόλαυσε τον πλούτο των μανιταριών και της τρούφας, διανθισμένων με τυρί πεκορίνο, οξύτητες από λεμόνι και βοτανικότητα από σχοινόπρασο και μαϊντανό.
Η σχάρα για εσένα που το κρέας είναι must have πρωτεΐνη, θα αρωματίσει, μαζί με λίγη σόγια την χοιρινή μπριζόλα Tomapork, που έρχεται συνοδεία με κριτσανιστές, κοκκινοχωρίτικες πατάτες, τζαμαϊκανό πιπέρι και αλάτι Maldon.
Πολλά μπράβο και για τα ουκ ολίγα, ευγενέστατα παιδιά στον χώρο της εξυπηρέτησης, αλλά τόσα για τη ανέμελη, ταξιδιάρικη, μα και ανεβαστική μουσική, μα κι άλλα τόσα για τις γλυκές, πολύχρωμες επιδόρπιες αμαρτίες, με επιστέγασμα το Pistachio ekmek και το Lemon & Strawberry mess.
Lefkolas 23, Paralimni 5296
23 833850
Επιτέλους ήρθε κι αυτή, για να παίρνεις την απόφαση ευκολότερα και να φεύγεις για την χώρα των ατελείωτων λιβαδιών με τουλίπες, αλλά και στην πρωτεύουσα
Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις
Ceviche λαυράκι θα φτιάξεις αυτές τις μέρες και μάλιστα γραμμένο με πάσα λεπτομέρεια από τον ταλαντούχο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Φρόντισε μόνο το ψαράκι σου, που
Είμαι χρόνια πολλά στον χώρο της εστίασης, διατηρώντας με τη γυναίκα μου μια παραδοσιακή ταβέρνα. Πελάτες μπήκαν πολλοί, ο καθένας με τα ωραία του, τα
Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα. Ίσως τα τρία βασικά συστατικά των διακοπών για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Έλα όμως που αν βρεθείς στο πολυτελές Parklane a Luxury