Stavris Kitchen. Η γευστική κουζίνα του Σταυρή Γεωργίου, αρτυσμένη με συναίσθημα

Τον chef Σταυρή Γεωργίου, τον γνωρίζεις πολύ καλά. Κάμποσο από το Master chef, που τον απόλαυσες σ’ όλα ανεξαιρέτως τα επεισόδια, αφού τίμησε την Κύπρο μας μέχρι και τον τελικό των τελικών, αλλά συνάμα τον γνωρίζεις και από τις εκπομπές μαγειρικής, που παραδέξου το, έχεις κάνει κάποιες συνταγές του στο σπίτι ή τουλάχιστον τις έχεις λαχταρίσει.

Μπορεί φυσικά να σου μαγείρεψε σε κάποιο από τα εστιατόρια που έχεις επισκεφθεί στο νησί, εκεί που πρωτομάθαινε τα brunoise και τα roulade, να φτιάχνει με αγάρ αγάρ μοριακές πέρλες, αφρούς lime με προσθήκη λεκιθίνης και να ανοίγει ζύμη για ραβιόλι με γέμιση μπλε αστακό, βαμμένο με τα μπισκ του.

Αυτά τα 15 χρόνια εμπειρίας, μαγειρικής φαγούρας, προσωπικών αναζητήσεων σε πολλά μήκη και πλάτη και γαστρονομικής κατάθεσης ψυχής, τα έβαλε όλα σε μια γαβάθα, τα έσμιξε καλά, τα μόρφωσε και έφτιαξε το ολόδικό του, ραντισμένο από τον ιδρώτα και την αγάπη του, Stavris Kitchen.

Θα το βρεις σε μια όμορφη γειτονιά, μια ανάσα μακριά από το K- Cineplex στη Λάρνακα, να σε υποδέχεται με minimal διάθεση, στην αέρινη βεράντα του ή στον μικρό ενδοχώρο του, που θες, δε θες, η προσοχή σου όλη, θα πέσει στον αεικίνητο Σταυρή και στους επιδέξιους συναδέλφους του chefs, που βρίσκονται όλοι πίσω από τις ανοιχτές κουζίνες.

Εκεί δηλαδή που θα ψηθούν επί των πραγματικών κάρβουνων, τα σχαροψημένα ποιοτικά κρεατικά, οι γαρίδες για τα poke bowls, τα μπιφτέκια για τα one of a kind – και το εννοώ – burgers, αλλά και εκεί που ο φρέσκος, εποχιακός τόνος, θα τεμαχιστεί μαζί με γλυκοπατάτα για να πάρει Peruvian χαρακτήρα και να γίνει ένα θεϊκό σεβίτσε.

Ο πίνακας πάνω από τις state of the art, κουζίνες, με τις τρεις δεκάδες, To share, Our taste, Comfort, Sandwich by hand και όχι μόνο φαγητά, στο εγγυώμαι καλύπτει και με το παραπάνω τα γούστα ολάκερής σου της παρέας, κάτι που έγινε εμπράκτως και με τη δική μου.

Με self service διάθεση, κι αφού σκανάρεις το QR code menu, πας στον Σταυρή και την ομάδα του, ζητάς την άποψή τους αν θες και δίνεις την παραγγελιά σου, για να την πάρεις σύντομα βαλμένη σε ένα ορθογώνιο δίσκο με μια λαδόκολλα στη βάση της, που αυτό θα είναι και το πιάτο σου.

Απλά, όμορφα, comfort και με cool διάθεση, αρπάζεις και τα εμφιαλωμένα, αλκοολούχα ή μη, πρωτοτυπότατα κοκτέιλς (Skoktails) με ζύμωση, συνταγογραφημένα από τον Σταυρή, του λες τα πρώτα μπράβο για την ντακο- σαλάτα του με μους φέτας, αποξηραμένη μαύρη ελιά και κάππαρη, αλλά και για το ονειρικό, με Nikkei στοιχεία, σεβίτσε κυπριακού, εποχιακού τόνου, που κτύπησε μονοκοπανιά κορυφή.

Το poke bowl, με ρύζι μπασμάτι, ενταμάμε και γαρίδες ψημένες στη σχάρα, είναι μια γευστική και light επιλογή, ενώ αν θες να πας σε πιο δυνατές γεύσεις, κτύπα τα πραγματικά κριτσανιστά, Fried Chicken Tenders, που ο Σταυρής θα σε συμβουλέψει, σε κάθε δαγκωματιά, να ρίχνεις απάνω μια ροδέλα από αγγούρι τουρσί και μισή κουταλίτσα πικάντικης μαγιονέζας.

Τα Mac & Cheese, είναι αυθεντικά, με άποψη και χαρακτήρα, αφού απογειώνονται με τσάτνι από μπέικον, κρέμα μπεσαμέλ με τυρί τσένταρ και φρυγανιά πάνκο, ενώ το πολύωρης προετοιμασίας pulled brisket, θα γίνει ένα στο δίσκο σου, μαζί με signature fries, πικάντικο bbq sauce και τραγανό κρεμμύδι που πίστεψέ με, κάνει όλο το τουίστ στη γεύση. Στα plus και το σιγοψημένο brisket παστράμι, που έκλεψε την παράσταση, όπως και το μαριναρισμένο flank steak, που καλά κάνεις να το βουτήξεις κι εσύ στη σπιτική τσιμιτσούρι σος.

 

Το κουνουπίδι με πινόλια και κρέμα αβοκάντο, είναι ένα πιάτο που πραγματικά, το έχω σημειώσει με bold χαρακτήρες στο σημειωματάριο με τις πιο ολοκληρωμένες γεύσεις, ένα σκαλοπατάκι, μόνο κάτω από το ονειρικό Black Angus Burger των 250g, δομημένο με signature και ιαπωνικά touch, ψωμάκια, μαζί με μαρούλι, επιλεγμένα τυριά, bacon chutney και ένα μαγικό, burger sauce, που πραγματικά δεν υπάρχει.

Στον δίσκο σου, για να τα μοιραστείς με όλη την παρέα, θα φτάσουν και οι δημιουργικές γλυκοαλχημείες του Σταυρή, όπως το αποδομημένο pistachio & strawberry forest, με υπέροχο στοιχείο στο στόμα, το ganache φράουλας, αλλά και το cheesecake με φρούτα του δάσους και κραμπλ από φιστίκι Αιγίνης.

Μια πραγματικά αξιόλογη πρόταση για comfort, δημιουργική και ψαγμένη εστίαση στην πόλη του Ζήνωνα, που ήρθε για να μείνει. (Take Away και Delivery μέσω του Wolt)

 

Καλύμνου 6Β’, 6037, Λάρνακα

24 255 592

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts