(By food critic Nick Andrew)
Η κουζίνα του, περίοπτη, απέναντι από το εντυπωσιακό bar του ξενοδοχείου, έτσι για να βλέπεις τις πρωτοκλασάτες πρώτες ύλες και τους εν δράσει sushi chefs. Εσύ απλά ακολούθα το ευγενέστατο προσωπικό εξυπηρέτησης και διάλεξε ένα από τα τραπέζια του γκλαμουράτου, artistic εσωτερικού χώρου.
Το plan B σε θέλει να ΄΄γιορτάζεις΄΄ το καλοκαίρι, καθήμενος στην απλόχωρη βεράντα του Parklane a Luxury Collection Resort & Spa και πίνοντας για αρχή ένα νεοζηλανδέζικο Sauvingon Blanc, απόλαυσε το μαγικό ηλιοβασίλεμα.
Ο πολύπειρος διευθυντής του εστιατορίου και το προσωπικό του The Gallery, θα είναι παραδίπλα σου για να σε κατατοπίσουν με κάθε λεπτομέρεια για τις πανασιατικές, δημιουργικές προτάσεις των σεφ, μα σίγουρα, νίκησε την πρώτη σου λιγούρα, με μια πασπαλισμένη με χοντρό αλατάκι, πιατελίτσα με φασολάκια edamame και αναμφίβολα με τραγανά τάκος, γεμιστά με ολόφρεσκο τόνο, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι και λατρεμένη πάστα yuzu kosho.
Αγγιγμένη με δροσερό yuzu και υπέροχο σε άρωμα, λάδι από κουκούτσια σταφυλιού και η Asian Greens salad, φτιαγμένη με τραγανά λαχανικά, κινόα, αβοκάντο, ενταμάμε και φύκια, ακολουθούμενο από την τριλογία από Bluefin τόνο, που πήρε σε όλα άριστα. Τατάκι με καπνιστό πόνζου, ταρτάρ με χαλαπένιο και χαβιάρι avruga, αλλά και σασίμι με wasabi mayo, εντυπωσίασαν με τις μαρινάδες, το παιχνίδι των υφών, μα πρωτίστως για την αφρόκρεμα των υλικών.
Τα αγαπημένα μου gyoza λαχανικών, έφθασαν ιδανικά ψημένα, με extra πινελιά, το θωράκισμά τους στην πλάκα, κάνοντας τη ζύμη τραγανή, έτοιμη να βουτήξει σε θεσπέσια, αρωματική σάλτσα ντάικον και πόνζου. Όσο για το μοιρασιάρικο πιάτο της ομάδας μας, που μάζεψε την υψηλότερη βαθμολογία, αυτό δεν ήταν άλλο από το Samurai Uramaki sushi roll. Άριστα ψημένο ρύζι, κολλώδες και σπυρωτό όσο πρέπει, δομημένο με γαρίδα, φλογισμένο σολομό και εξαίρετο dressing με τεριγιάκι και σουσάμι.
Η φωτισμένη παραθαλάσσια πολιτεία της Λεμεσού, οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες και το αγκυροβολημένο, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, τεραστίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο, είναι οι εικόνες που κι εσύ θα θαυμάζεις και θα θαυμάζεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σου.
Η εντυπωσιακή βιτρίνα με επιδόρπια που λες και δεν τα άγγιξαν χέρια, σαφώς και θα σου τραβήξει την προσοχή, μα σίγουρα μην αναβάλεις ούτε και για την επόμενή σου επίσκεψη, τη γευστική δοκιμή του λεμονάτου, yuzu cheesecake και αναμφίβολα του exotic mango mousse, βαλμένο πάνω σε τραγανό μπισκότο λευκής σοκολάτας και καρύδας.
📍The Gallery at Parklane a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που